Afyon İstanbul'da ilk kez tanıtılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun desteği, Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi'nce 6 kurumun işbirliğinde 6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da “Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri” etkinliği düzenlenecek. Budan Termal Otel'de 1 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında detaylı bilgiler verildi.ETKİNLİK BÜYÜK VE KAPSAMLIİstanbul’da yaşayan tüm Afyonkarahisarlılar’ı bir araya [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun desteği, Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi’nce 6 kurumun işbirliğinde 6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da “Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri” etkinliği düzenlenecek. Budan Termal Otel’de 1 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında detaylı bilgiler verildi.
ETKİNLİK BÜYÜK VE KAPSAMLI
İstanbul’da yaşayan tüm Afyonkarahisarlılar’ı bir araya getirecek, minimum 2,5 milyon kişinin katılımı beklenen dev etkinlik öncesi düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda 5 gün süreyle düzenlenecek etkinlikte, Afyonkarahisar’ın yöresel değerlerini, kültürünü, mermerini, termalini ve tüm lezzetlerini tanıtacaklarını belirten Çoban; “Bilindiği üzere Ankara’da 8-10 yıldır Ege Tanıtım Günleri adı altında ilimizin de aralarında bulunduğu Ege illerinin tanıtımı yapılıyor. İstanbul’da yapacağımız bu tanıtım etkinliği, Ankara’daki etkinliklere oranla daha büyük ve kapsamlı olacak. Kaldı ki İstanbul’da şimdiye kadar Feshane’de çeşitli illerin kimi bir defa kimi birden fazla olmak üzere tanıtım günleri yapıldı. Gerek İstanbul’daki hemşehrilerimiz gerekse de bizler, ilimizin de burada tanıtımı için gayret gösteriyorduk. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey de bu konuda yetkililere çok ciddi şekilde talimatlar verdi. Geçen yıl yapılması planlanmıştı. Ama hain 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yapılamadı. İnşallah bu yıl 6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda tanıtım etkinliğimizi yapacağız” dedi.
“AFYON ORTAK TOPRAK”
Etkinliğin hem Türkiye’ye hem de Afyonkarahisar’a güzellikler getirmesini dileyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin herkes için ortak toprak olduğuna vurgu yaptı. Çoban; “Afyonkarahisar, partisi, düşüncesi, ilçesi, beldesi ve köyü ne olursa hepimizin ortak toprağı. Dolayısıyla Afyonumuzun, 14 bin kilometrekare yüzölçümüyle her bir metrekaresinin İstanbul’da tanıtılması hem şehrimize hem de bizlere büyük katkı sağlayacak. Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Üniversitemiz ve Esnaf Sanatkârlar Odamız bu etkinlikte her türlü desteği verecekler. İnşallah yeni valimizin gelmesiyle 18 ilçe kaymakamımız ve tüm Belediye Başkanlarımızın katımıyla Kültür Turizm Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde, destek veren kurumlarımızın da katılımıyla yeniden bir toplantı yapılacak. Şimdiden etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyor, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu’na, destek veren kurumlarımıza, ilçe kaymaklarımıza ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GENİŞ KAPSAMLI TANITIM VE SATIŞ
Afyonkarahisar MADEF Başkanı Ercan Köseer, federasyonun kuruluş amacı ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler verip, 6-10 Eylül tarihlerinde planlanan etkinliğin içeriğini aktardı. Etkinlik ana temasının “Termalin Mermerin Zaferin ve Lezzetin Başkenti İstanbul’a Geliyor” olarak düşünüldüğünü belirten Köseer, “Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda 26 bin metrekarelik alanında kurulacak modüller stantlarda, Afyonkarahisarlı firmaların yanı sıra ülke genelinde kurumsal marka kimliğine kavuşmuş birçok firma tanıtım ve satış imkânı bulacak. Etkinlik boyunca, çocuk oyun gösterileri ve kültürel faaliyetler ile Süheyl-Behzat Uygur, Ferhat Göçer, Simge Sayın, Özgün, Kutsi ve Ege gibi ünlü sanatçıların sahne alacağı konser programları düzenlenecek. Görsel ve işitsel medyayı içeren 10 günlük PR çalışması da yapılacak. Etkinliğe minimum 2,5 milyon kişinin katılacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
“KEŞKE SULTANDAĞI
 KİRAZINI DA TANITABİLSEYDİK”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri” etkinliğine 2,5 milyonluk katılım tahmininin en karamsar tahmin olduğunu belirtti. Etkinli��e tahmin edilen 2,5 milyonluk katılımın çok daha üzerinde bir katılım olacağının altını çizen Çoban şöyle konuştu: “İnşallah çok geniş kapsamlı bir katılım olacağı ümit ediliyor. Afyonkarahisarımızın sadece merkezi yanı sıra; Farklı bir Afyon olan Emirdağ, Sandıklı gibi ilçelerin kendine has değerleri var. An itibariyle aklıma geldi. Keşke bu etkinlik Temmuz ayında olsaydı da mesela orada Sultandağı kirazını tanıtsaydık. Muhteşem olurdu. Mutlak her ilçe ve i merkezinden Afyonluların taşınması noktasında bir takım tedbirler ve düzenlemeler yapacağız”
HEMŞEHRİ İLE RAKAMSAL
SIKINTI YAŞANDI
MADEF Başkanı Ercan Köseer’e,  “Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri” etkinliğini Tamay Kılıç ile Harun Akyüz’ün sunacağını, etkinlik kapsamında sahne alacak olan Behzat-Süheyl Uygur kardeşler, Ferhat Göçer, Simge Sagın, Özgün, Kutsi, Ege’nin yanında Afyonkarahisarlı sanatçılardan Emel Müftüoğlu v.d. değerlendirilip değerlendirilmediği soruldu. Köseer şöyle konuştu: “Biz çalışmış olduğumuz organizasyon firmasıyla yaptığımız anlaşmada bazı şeyler var. Biz hemşerimiz olması nedeniyle öncelikle onlarla görüştük. Fakat rakamsal boyutta bazı sıkıntılar yaşandı. Böyle bir durum var. Yoksa biz daha öncesinde hemşehrimiz olsun istedik. Biz mikro milliyetçiliğe kadar girdik. Çünkü olması gereken buydu. İstanbul’da ilk defa Afyonkarahisar’ı tanıtacağız. Bugüne kadar hiç yapılmadı. En güzeli olsun diye uğraşıyoruz. Daha önce ki illerin etkinliklerinde çeşitli şeyler gördük. Yeri geldikçe sıkça bir örnek veririm. Örneğin Yozgatlılar bir gece yapıyor, bu gece de Kırşehirli bir peynirci görebiliyoruz. Aynı Kırşehirli peynirciyi Ankaralılar gecesinde de görüyoruz. Aynı peynirciyi Adanalılar gecesinde de görüyoruz. Adama insanın içinden sormak geliyor, ‘Sen Kırşehirli misin, Adanalı mısın, Yozgatlı mısın?’ diye. Aynı şeyi yaparsak Afyon’u tanıtmış olmuyoruz. Hal böyle olunca bizim peynircimiz de Afyon’dan gelsin istedik. Bizim sütçümüz de Afyon’dan gelsin istedik. Herkes oradan gelsin istedik. O yüzden mümkün olduğunca dışarıdan herhangi bir şeyi almayacağız”
“ŞUHUT AFYONLULAR BİRARAYA GELEBİLİR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yeşilırmak, Şuhut ilçesinde de Zafer Haftasında bir takım etkinlikler yapıldığını kaydetti. Yeşilırmak, mümkün olması halinde bir hafta gibi bir zaman diliminde Afyon’daki ve dışarıdaki tüm Afyonluların önemli çalışmalar için bir araya geldiği bir haftaya dönüştürülebilir mi sorusunu sordu. Ağustos ayının devletimiz ve ülkemiz tarihi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Yeşilırmak, bu noktada yapılan faydalı şeylerin arttırılabileceğini sözlerine ekledi. Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu (MADEF) Başkanı Ercan Köseer, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yeşilırmak, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve MADEF Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme