Afyon İli Tarihi yeniden basıldı

Afyon Müzesi’nin kurucusu Süleyman Gönçer’in yazdığı Afyon İli Tarihi, İşadamı Şuayp Demirel’in desteği ile yeniden basıldı. İki ciltten oluşan eserde Afyonkarahisar’ın ilk çağlardaki durumundan Cumhuriyet dönemine kadar olan süreç, ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor İlk cildinin basımı 1971, ikinci cildinin basımı 1991 yılında yapılan, zamanla kaybolmaya yüz tutan Afyon İli Tarihi, yeniden okurlarla buluşuyor. Afyon Müzesi’nin [&hellip]

Afyon İli Tarihi yeniden basıldı

Afyon Müzesi’nin kurucusu Süleyman Gönçer’in yazdığı Afyon İli Tarihi, İşadamı Şuayp Demirel’in desteği ile yeniden basıldı. İki ciltten oluşan eserde Afyonkarahisar’ın ilk çağlardaki durumundan Cumhuriyet dönemine kadar olan süreç, ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor

İlk cildinin basımı 1971, ikinci cildinin basımı 1991 yılında yapılan, zamanla kaybolmaya yüz tutan Afyon İli Tarihi, yeniden okurlarla buluşuyor. Afyon Müzesi’nin kurucusu Süleyman Gönçer tarafından hazırlanan iki ciltlik eser, Afyon Arkeoloji Müzesi’nin katkıları, İşadamı Şuayp Demirel’in desteğiyle yeniden basıldı. Basım yapılırken ciltlerin kapakları dahil tüm sayfaları korundu.
AİLEDEN DEMİRELLER’E TEŞEKKÜR
Afyonkarahisar’ın tarihini ilk çağlardan Türkiye Cumhuriyeti dönemine kadar ayrıntılı bir şekilde anlatan “Afyon İli Tarihi” isimli eser hakkında görüşlerini belirten Süleyman Gönçer’in torunu Adil Sinan Gönçer, şu ifadeleri kullandı:
“Dedemiz Süleyman Hilmi Gönçer, Osmanlı Son Dönemleri ile Cumhuriyetimizi dolu dolu yaşamış, Cumhuriyetimize tüm benliği ile gönül vermiş ve bir nefer gibi gece gündüz, yaz kış demeden çalışmış, Anadolu’nun batısını karış karış gezerek, sırtında taş taşımak da olmak üzere topladığı eserlerle, ilimiz müzesinin oluşmasını sağlamıştır.”
Gönçer, eserin yeniden okuyucu ile buluşmasını sağlayan DEMMER Demireller Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye de teşekkür etti.
“SPONSOR OLMAK, BİZİ MEMNUN ETTİ”
DEMMER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel de basımı yapılan “Afyon İli Tarihi” isimli eserin önsözünde şu vurguları yaptı:
“Afyon İli Tarihi adlı bu iki ciltlik eserin birinci cildi, 1971 yılında, yazarın kendi imkânları ile, ikinci cildi ise; ölümünden sonra 1991 yılında Afyon Belediye Başkanlığı’nca bastırılmıştır. Ancak baskısı tamamen tükenen ve halen aranan bir kitap olma özelliği taşıyan bu eserin, yeniden basımında, sponsor olarak maddi katkıda bulunmak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme