• Haberler
  • Genel
  • Afyon, 'İkinci Kapadokya' Olmaya Hazırlanıyor

Afyon, 'İkinci Kapadokya' Olmaya Hazırlanıyor

Afyonkarahisar'ın turizm cevheri olan Frig Vadisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle Türkiye'nin yeni turizm merkezi olmaya aday.

Hürriyet Gazetesi’nden Umut Erdem’in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar’ı ‘İkinci Kapadokya’ yapma hedefiyle çalışmalara başladı. Frig Vadisi'nin peri bacalarını andıran doğal oluşumları ve benzersiz yapısı, bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olmasını sağlayacak. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen seyahat acentelerine bölgeyi tanıtarak yabancı turist ilgisini artırmayı amaçlıyor.

Afyon, 'İkinci Kapadokya' Olmaya Hazırlanıyor

HEDEF YABANCI TURİST SAYISINI ARTIRMAK

Şu anda Afyonkarahisar’ı ziyaret edenlerin yüzde 90’ını yerli turistler oluşturuyor. Ancak bölgedeki termal otellerin doluluk oranlarını artırmak ve turistlerin konaklama süresini iki günden üç güne çıkarmak için yurt dışı pazarlara yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Özellikle Kore, Rusya, Almanya ve Azerbaycan gibi ülkelerden gelen turist potansiyelinin değerlendirilmesi hedefleniyor.

Afyon, 'İkinci Kapadokya' Olmaya Hazırlanıyor

SICAK HAVA BALONLARI İLE BÖLGE CANLANIYOR

Frig Vadisi'nde turizmi canlandırmak adına balon turları başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Altın, bölgedeki turistlerin konaklama sürelerini uzatmak ve günlük turizmden çıkıp sürdürülebilir bir turizm anlayışı geliştirmek istediklerini belirtti. Aynı zamanda bölgenin termal turizmin yanı sıra kültürel ve doğal zenginlikleriyle de öne çıkmasını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Afyon, 'İkinci Kapadokya' Olmaya Hazırlanıyor

KOCATEPE’YE ÖĞRENCİ TURLARI GELİYOR

Afyonkarahisar’ın tarihine damga vuran Büyük Taarruz’un yönetildiği Kocatepe’ye yönelik de yeni projeler gündemde. Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak, her ilden öğrencilerin katılacağı turlar düzenlemeyi planlıyor. Böylece, öğrenciler Afyonkarahisar'ın hem tarihi hem de doğal zenginliklerini yerinde keşfetme fırsatı bulacak.

TERMAL TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI

Afyonkarahisar’ın termal turizm alanında rüştünü ispatladığını söyleyen Akrones Hotel Genel Müdürü Ünal Özgen, şehirde 25 bin yatak kapasitesi ve 11 beş yıldızlı otel bulunduğunu hatırlattı. Yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini artırmanın, termal otellerin doluluk oranlarını yüzde 75 seviyelerine çıkarması beklendiğini ifade eden Özgen, uluslararası alanda da tanıtım çalışmalarının hız kazandığını belirtti.

Bakmadan Geçme