'Afyon İHH mazlumların sesi olacak

Afyon İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, medeniyetler ve peygamberler beşiği, tüm semavi din mensupları tarafından kutsal topraklara yapılan hac yollarının buluştuğu nokta olan Suriye'nin, dünyanın gözü önünde yok edildiğini belirtti.KATLİAMIN BOYUTLARIORTADAAhmet Ertürk, Suriye'de iç savaşın 5'nci yılını geride bırakırken kuşatma altına alınan bazı şehirlerde silahsız insanlara karşı hain saldırıların devam ettiğini kaydetti. Özellikle son birkaç [&hellip]

Afyon İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, medeniyetler ve peygamberler beşiği, tüm semavi din mensupları tarafından kutsal topraklara yapılan hac yollarının buluştuğu nokta olan Suriye’nin, dünyanın gözü önünde yok edildiğini belirtti.
KATLİAMIN BOYUTLARI
ORTADA
Ahmet Ertürk, Suriye’de iç savaşın 5’nci yılını geride bırakırken kuşatma altına alınan bazı şehirlerde silahsız insanlara karşı hain saldırıların devam ettiğini kaydetti. Özellikle son birkaç aydır kuşatma altında yaşam mücadelesi veren Halep’teki sivil halkın, sistematik bir soykırıma tabi tutulduğuna dikkat çeken Ertürk; “Savaştan önce 5 buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde şimdi 350 bin insan var ve şimdi onlar da öldürülmeye çalışılıyor. Rejim uçaklarının günün her saatinde saldırı gerçekleştirdiği Halep’te son 3 ayda gerçekleştirilen saldırıların bilançosu, katliamın boyutlarını gözler önüne seriyor” dedi.
YANGIN DÜNYAYI SARACAK
Halep’te yapılanları özetleyen Ertürk; “Özetle sıralayacak olursak; Son 3 ayda 8 bin 100 hava saldırısı yapıldı. Bunların 824 tanesi savaş suçu sayılan misket, fosfor ve napalm bombalarından oluşuyor. Bin 833 kişi şehit oldu.  Bunların 502’si çocuktur.
12 cami, 11 hastane, 8 pazar alanı, 5 fırın, 2 bin 300’den fazla ev hedef alındı. Ayrıca 4 kimyasal saldırı yapıldı. Halep içerisinde şuan için kısıtlı imkânlarla çalışan sağlam fırın sayısı 13, hastane sayısıysa 3’ncü vurulan 8 hastane ise farklı yöntemlerle hizmet vermeye çalışıyor. Şehirde elektrik yok. Hastaneler de işlemez hale geldi. Ameliyatlar yapılamıyor. Kuvöz imkânı yok, erken doğum durumlarında veya hastalık durumlarında bebekler yaşayamıyor. Hastanelerde röntgen cihazı bulunmuyor. Saldırlar ateşli silahla olduğu için röntgen cihazı bulunmadığından müdahale ve tedavi imkânsız hale geliyor. Maalesef yoğun bakımda yatan hastaların fişleri çekiliyor. Şu unutulmamalıdır ki; eğer Halep’te yaşanan kıyım son bulmaz ve dünya buna ‘dur’ denilmezse bu yangın tüm dünyayı saracaktır” diye konuştu.
“MAZLUMLARIN SESİYİZ”
Afyon IHH olarak her zaman mazlumların sesi olduklarını bu nedenle şimdi de Halep’teki katledilen Suriyelilerin ve tüm mazlumların sesi olmak istediklerini vurgulayan Ertürk; “Öncelikle yapılması gereken; İnsanların şuan için en acil ihtiyacı can güvenliğinin sağlanması, yani saldırıların durdurulmasıdır. Daha sonra ise halkın ihtiyacı olan temel yaşam malzemeleri olan; un, ekmek, su, gıda malzemeleri, barınma, sağlık ilaç, medikal malzemeler ivedi bir şekilde bölgeye ulaştırılmasıdır. Bölgede insanların psikolojisi ise tamamen bozulmuş durumda. Özellikle çocukların psikolojik destek almaları gerekiyor. Okula gidemiyorlar, her gün saldırı altındalar. Ya ailelerinden ya arkadaşlarından birilerini kaybediyorlar. Bu durum ve korku psikolojisini özellikle çocuk ve kadınları etkisi altına almış durumda. Oyuncak şeklinde bombalar atılıyor, çocuklar bunları ellerine aldığında ise patlıyor” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme