'Afyon İGM Olarak Filistin Halkının Yanındayız'

İGM Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi tamamlandı. Haziran ayı İGM toplantıları 7 Haziran Cuma günü tamamlanacak. İGM Başkanı Mehmet Siper, Afyonkarahisar İGM olarak Filistin halkının yanlarında olduklarını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığında gerçekleştirildi.

“İSRAİL ZULMÜNÜN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Toplantı başlangıcında konuşan İGM Başkanı Mehmet Siper, İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı katliamı kınadı. Başkan Siper, “240 gündür İsrail’in Filistin halkına yönelik artan saldırıları sonucunda binlerce masum Filistinli hayatını kaybetti. Tüm dünyanın gözünün önünde başlayan çatışmalarda katil İsrail, masum ve çocukları hedef alarak bu katliamı soykırıma çevirdi. 38 bine yakın insanın hayatını kaybettiği bu soykırımda ölenlerin yüzde 70’i masum çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Yakın coğrafyamızın üzerinde şu anda büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Gelmiş geçmiş en büyük Türk devleti olan Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra maalesef bizim Orta Doğu ve Kafkas coğrafyasında boşalttığımız topraklar bugün kan ve gözyaşına sahne oluyor. Geçmişte Türklerin idaresinde huzur içinde yaşayan toplumlar bugün kargaşaya, kavgaya ve savaşa mahkûm edilmiş durumdalar. 240 gündür Filistin’de masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar katlediliyor. İsrail’in bütün uluslararası sözleşmeleri çiğneyerek işlediği savaş suçlarıyla Gazze’de büyük bir yıkım yaşanıyor. Maalesef dünya bu duruma sessiz kalıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere müttefiklerimiz bazı Arap ülkeleri bile başlarını kuma gömerek, yaşanılanları görmezden gelerek katillere çırak tutuyorlar. Bölgede yaşanan açlık, sefalet, susuzluk günden güne daha kaygı verici bir hale geliyor. Afyonkarahisar İGM olarak, mazlum Filistin halkının haklı davasında yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir zaman görülmemiş bu hain saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. İsrail zulmünün bir an önce bitmesini, mazlumlara uygulanan zulmün acilen son bulmasını, kurtuluşa ve özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Haber

BAŞKAN SİPER, TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Trent Yol Süper Lig 2023-2024 sezonu şampiyonu olan Galatasaray Spor Kulübü’nü tebrik eden Başkan Siper, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarı kırmızı ekibin başarılı futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarları kutluyor, Galatasaray Spor Kulübü’ne ülkemize gelecek sezon temsil edecekleri Vefa Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyorum. 62. Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş’ı kutlar, bu başarılarla teknik heyeti, futbolcuları ve Beşiktaş Camiasını tebrik ederim. Önümüzdeki sezon ülkemizi temsil edecekleri vefa Avrupa Ligi Play Off turnuva başarılar dilerim. Fenerbahçe ve Trabzon’a da Vefa Ligi’nde katılabilmek adına oynayacağı ön eleme turlarında da başarılar diliyorum. Ayrıca Afyonsporumuza da ikinci ligde mücadelesinde başarılar diliyorum.”

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı Haziran ayı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 2024 yılı Asfalt satış fiyatlarının belirlenmesi konusu oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Hocalar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliğine seçilen Halit Çetin, istifa ettiğinden dolayı, yerine yeni üyenin seçilmesi konusu önce ilgili komisyonlarda görüşülecek. İl Özel İdaresi yol ağında bulunan, köylerde asfalt yollardan sulama borusu geçiş izninin ve ücretinin belirlenmesi konusu ilgili komisyona havale edildi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan, İş Makinaları kira ücretlerinin belirlenmesi konusu da önce komisyonlarda değerlendirilecek. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 17. ve 18. maddelerine göre hazırlanan, Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğin 22. maddesine göre 2024 yılı “Tesis Yeri Ön İnceleme” masrafının belirlenmesi konusu da rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. İGM Haziran ayı toplantısının ikinci birleşimi 4 Haziran Salı sabahı Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme