Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon İGM fersah fersah önde

Afyon İGM fersah fersah önde
Afyon İGM fersah fersah önde

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda İl Özel İdaresi Kanunu’nun 17. maddesi uyarınca Denetim Komisyonu kurularak gizli seçimle üyeleri belirlendi.
AFYON İGM TAKDİR EDİLİYOR
İGM Başkanı Salih Sel toplantı başlangıcında yaptığı konuşmada Afyonkarahisar İGM olarak başka meclislerden fersah fersah önde olduklarını kaydetti. Sel; “Antalya’da katıldığımız seminerde bunu somut şekilde gördük. Vali Yardımcılarımızdan Erhan Günay, ilimize Malatya’dan geldiğini orada da böyle bir düzen görmediğini söyledi. Sayın Vali Yardımcımız aslen Eskişehir’in Çifteler ilçesinden olduğunu ilçeye bağlı 12 köye bugüne dek bir metrekare parke taşı döşenmediğini anlattı. Aynı şekilde Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez ve daha bir çok kişi benzeri şeyleri söylediler” dedi.
BU YIL GEZİ GÜNDEME GELEBİLİR
İGM Başkanı Salih Sel, 2016 yılında bir gezi programı düzenlemenin gündeme gelebileceğini belirtti. Sel, ilk etapta Doğu Karadeniz’e gezi düşünüldüğünü zaman içerisinde gezi programının yurt dışına doğru şekil değiştirebileceğini dile getirdi.
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. maddesi uyarınca, 5 üyeli Denetim Komisyonu yapılan oylama sonucu; Ömer Dayı, Halim Göral, Cafer Şimşek, Veysel Tekeli ve Hamit Çakır’dan oluştu. Toplantı gündemin 11. maddesinin görüşülmesi ile devam etti.
BÜTÇE İMKAN VERMİYOR
İl Özel İdaresi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce başvurusu yapılan ve ZEKA tarafından kabul gören “Sağlıklı Nesiller, Güçlü Yarınlar Projesi” için ödenek tahsis edilmesi talebini, bütçe imkanları yetersiz olduğundan uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
TALEPLERİ KHGB
DEĞERLENDİRECEK
Sultandağı ilçesi Yenikarabağ Köyü, Sandıklı ilçesi Baştepe, Yayman, Gürsu ve Koçgazi Köyü, Çay ilçesi Kadıköy, ve Bolvadin ilçesi Karayokuş Köyü muhtarlıkları tarafından gelen taleplere yönelik hazırlanan komisyon raporları karara bağlandı. Sultandağı ilçesi Yenikarabağ Köyü Muhtarlığının cami kubbesinin tamir ve bakımının yapılması talebi, Sandıklı ilçesi Baştepe, Yayman, Gürsu ve Koçgazi Köyü Muhtarlıklarının halı saha yapılması talepleri, Çay ilçesi Kadıköy Muhtarlığının çok amaçlı düğün salonu yapılması isteği ve Bolvadin ilçesi Karayokuş Köyü Muhtarlığının futbol sahası yapılmasının ilçelerin KHGB’nce değerlendirilmesi uygun görüldü.
ARSA AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK
Emirdağ ilçesine bağlı Adayazı Köyü sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi adına tescil edilen, tapuda 2467 parsel numarası ile kayıtlı arsa vasfındaki taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık artırma ile satılmasına karar verildi. Merkez ilçeye bağlı köylerde kullanılmak üzere 2 adet mobil selektör makinesinin alınması için ödenek tahsisi talebi üzerine ödeneğin Merkez Birlik Tarımsal Hizmetler ödeneğinden karşılanması uygun görüldü.
FİZİK TEDAVİYE
ÖDENEK YOK
İl merkezinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı işi için ödenek tahsis talebi, bütçe imkanları yetersizliğinden uygun görülmedi. İscehisar ilçesine bağlı Alanyurt Köyü sınırları içerisinde, mülkiyeti idareye ait tapunun 127 ada, 67 nolu parselinde kayıtlı, 2.786,39 metrekare alanlı, taşınmaz üzerindeki akaryakıt istasyonunun iptali sonucu, araç parkı ve depo olarak kullanımı amacıyla taşınmazın, tüm giderleri kendilerince karşılanmak üzere 5 yıl süre ile Alanyurt Köyü Muhtarlığına tahsisine karar verildi.
ÜÇÜNCÜ TOPLANTI BUGÜN
Bolvadin ilçesine bağlı Büyükkarabağ köyü sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 176 ada, l nolu parselinde kayıtlı, 1.684,92 metrekare alanlı, iki adet, iki katlı lojman vasfındaki 8 adet lojman dairesinin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık artırma ile satışına karar verildi. Meclisin Ocak ayı toplantısının 3. bugün yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi