Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFYON, İDAREDE OLAMASA DA, SPOR’DA BÜYÜKŞEHİR

Sezer Küçükkurt 5 Haziran 2018 Salı 13:17:24
 

“Büyükşehir” meselesini yıllardır tartışır dururuz, maalesef Büyükşehir olamadık. Afyonkarahisar ili idari olarak büyükşehir olamasa da, sportif başarılar ile büyükşehirlerin bile zorlandıkları bir noktaya geldi. 2018 yılı Afyonkarahisar sporu için muhteşem bir yıl.
Futbolda, basketbolda ve voleybolda mücadele eden 3 kulübümüz en üst liglerde, en marka ve güçlü takımlarla mücadele edecekler bundan sonra.
***
Afyon Belediye Yüntaş kulübü, erkekler voleybolda, ülkemizin en üst liginde, Efeler Liginde 2 yıldır mücadele ediyor. Bu ligde, temsilcimiz Afyon Belediye Yüntaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Ziraat Bankası, Arkas gibi marka ve büyük takımlarla rakip.
2. lig kırmızı gruptan play-off finaline çıkan futboldaki temsilcimiz Afjet Afyonspor, Mersin’de Sakaryaspor’u 2-1 mağlup ederek 1. Lige yükselmeyi başardı. En üst lig olan Futbol Süper Ligi’ne bir basamak kaldı. Afjet Afyonspor’un 4 yıllık bir sürede amatör liglerden 1.Lige yükselmesinin önemli bir başarı hikayesi olduğunu herkes kabul ediyor. Bugünden sonra Afjet Afyonspor, TFF 1. ligde güçlü ve marka kulüplerle Süper Lig hedefi için ter dökecek, para harcayacak.
Basketbolda Afyon Belediyespor’umuz, uzun bir lig maratonu sonucu direk olarak Süper Lige çıkamadı ama ligi ilk 8’de, 3’ncü sırada bitirerek Süper Lig yolunda play-offlara kalmayı başardı. Aralıksız mücadelelerin ardından Bahçeşehir Kolejini seride 3-1 mağlup ederek Basketbol Tahincioğlu Süper Ligi’ne yükseldi ekimiz. Afyon Belediyespor, Basketbol Erkekler Tahincioğlu Süper Ligde Fenerbahçe, Beşiktaş, Efes, Banvit, Galatasaray, Tofaş gibi devlerle rekabet edecek.

 

 

EĞİTİM, KÜLTÜR, TANITIM ve SPORDA ÖNEMLİ GELİŞİM

 

Bundan böyle, her hafta AFYONKARAHİSAR ismi, kulüplerimizle birlikte ülkenin spor gündeminde yer alacak. Termal, mermer, sucuk, kaymak, tarihi kent dokusu, eşsiz lezzetler derken sporumuzla da gündemde olacağız. Spordaki bu tanıtım imkanlarımız, ekonomik olarak getirisi olan marka ve ürünlerimizi de tetikleyecek inşallah…
Daha önce bu sütunlardan sizlere seslenirken, “Kitap Fuarı, Film Festivali, Klasik Müzik Festivali, Caz Müzik Festivali Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali… İşte hayal edilen Afyonkarahisar bu” demiştik. Sözümüzü “Cinayetlerin, kavgaların, dövüşlerin, kazaların, istismarların yanında anılan bir Afyonkarahisar değil… Bu güzelliklerin yanında anılan bir Afyonkarahisar bizlerin hayali. Bu hayale hizmet edenlere teşekkürler” diyerek tamamlamıştık.
Şimdi bu konu başlıklarına sporu, hatta ayrı ayrı futbolu, basketbolu ve voleybolu da eklemeliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz bir kez daha.

 

SİSTEMATİĞE BAĞLANMALI

Şimdi sıra bu liglerde kalıcı olmanın, ligler arasında inip çıkan asansör takımların sahibi olmamanın yollarını aramakta. Bir ilden en üst liglerde mücadele eden 3 ayrı kulübün bulunması avantaj olduğu gibi bazı riskleri de bünyesinde barındırıyor. Afyonkarahisar’ın spor bütçesi üç kulüp arasında paylaştırılmak durumunda.
Elde edilen güzelliklere, kazanılan başarılara ilerleyen zaman içerisinde gölge düşmemesi için “para-tura” işlerinin bir sistematiğe bağlanması gerektiğine, zaman zaman kafa ağrıtan bu işlerin kafa ağrıtmaz bir hale getirilmesine gerek olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Para varken sorun yok, ama değirmenin suyu kesilince işler değişiyor malum.
Bir de önemle üzerinde durulması gereken bir başka nokta var: Altyapı…
Elbette ilin tanıtımı, üst liglerde başarısı çok önemli. Ancak, Afyonkarahisar’ın çocukları bu takımlarda yetişir, oynar, kendini gösterir, başka kulüplere ve hatta başka ülkelere transfer edilirse işte o zaman tam manasıyla amaca hizmet etmiş olunur. Bugünden yarına olacak şeyler değil bunlar, biliyoruz. Ama yoluna düşmek gerek. Şimdiden, geç olmadan…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER