“Afyon için her göreve hazırım”

Eski Eskişehir Valisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Çalışıcı, Afyonkarahisar için verilecek her göreve hazır olduğunu söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı ve Eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk [&hellip]

"Afyon için her göreve hazırım"

Eski Eskişehir Valisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kadir Çalışıcı, Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Çalışıcı, Afyonkarahisar için verilecek her göreve hazır olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı ve Eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Çalışıcı, Emre’nin yanı sıra Türkeli Gazetesi Muhabiri Gökten Ceylan, Kocatepe Gazetesi Muhabiri Burcu Aydın ile Gazeteci Ahmet Sarlık’ın sorularını yanıtladı. Programda siyaset ve valilikle ilgili pek çok soruyu yanıtlayan Çalışıcı, “Afyonkarahisar’a hizmet etmek için her alanda görev yapmaya hazırım. Mahalle muhtarlığı, köy muhtarlığı verseler eğer Afyonkarahisar halkına hizmet edebileceksem kabul ederim. Makamın küçüğü büyüğü yoktur. Muhtarlık en aziz meslektir bunlara saygı duyu-yorum” dedi.
“Daveti kırmadım”
Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olma sürecini de anlatan Çalışıcı, “Bana sadece dediler ki Afyon’un sana ihtiyacı var. Afyon’da siyasetin sana ihtiyacı var, Milliyetçi Hareket Partisi’nin sana hitiyacı var. Beni siyasete davet ettiler ben de hemşerilerimin bu davetini kırmadım geldim. Bundan sonrası beni hiç ilgilendirmiyor. MHP’den aday adayı olan arkadaşlarımın hepsi çok değerli. Ben kendimden daha layık buluyorum onları. Adayadayı olan bütün arkadaşlarımız birbirinden değerli, birbirinden centilmen. Dikkat edin, bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde aday adayı olan arasında kırıcı hiç bir şey olamadı. Hepsi birbirinden o kadar centilmence davranıyorlar ki ben dışardan geldim, devlet kökeninden geldim, bürokrasiden geldim. Beni hepsi tebrik ettiler. Ben aday adaylığımı açıklarken aday adayı olan dört kişi yanımdaydı. Büyüklük gösterdiler, güzellik gösterdiler. Benim yanımda oldular” diye konuştu.
Genel Merkez ziyaret edildi
Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ni de ziyaret ettiğini hatırlatan Kadir Çalışıcı, “Genel Merkez’e gittim, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettim. Aday adaylığı verdikten sonra Sayın Bahçeli’nin bir prensibi var: Genel Merkez’de koyulmuş bu prensip. Aday adaylığına müracat etmeden pek bu konular görüşülmüyor. Aday adaylığını müracaatımı yaptım. O bizim karar vermemizi bekli-yor, kararımızımı verdik” ifadelerini kullandı.
CHP de davet etti
Milliyetçi Hareket Partisi tercihi hakkında da ayrıntılı bilgi veren Çalışıcı, “Beni Milliyetçi Hareket Partisi uygun gördü davet etti. Cumhuriyet Halk Partisi de davet etti beni, Eskişehir’de gazete manşetleri de var. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı yemeğe de götürdü beni iki defa ofisime geldi. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir’de üç milletvekili çıkarma şansı her zaman var. Beni davet etti ama ben onlara şunu söyledim: Benim dünya görüşüm farklı biraz davete çok teşekkür ederim, benim bütün partilere saygım var” şeklinde konuştu.
Kırılmak, küsmek yok
Milletvekili adayı gösterilmemesi durumunda partiye kırılıp kırılmayacağı sorulan Çalışıcı, “Parti için refah borcumuz var. Biz küsecek, kırılacak bir yapıya sahip değiliz. Ne verirler ne vermezler bilmiyorum takdir onların. ama başka partilere teveccüh göstermiş vatandaş kitlelerimiz var bize teveccüh gösteren. Bu insanlar kırılır, o sıkıntı var sadece benim kırılmam söz konusu değil.”
Sivil kurmaylık eğitimi
Bürokrasinin içinden gelen bir valinin neden siyaset yapmak istediği yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Çalışıcı, şöyle konuştu:
“Vali ve kaymakam gibi devleti yöneten makamlarda uzun yıllar görev yaptım. Meslek hayayımın yarısı kaymakamlık, bir diğer yarısı da valilik ile geçti. Merkez görevlerim de oldu. Mesela İçişleri Bakanlığı’nın hukuk müşavirliğini yönettim bir müddet. 1986-1987 yıllarında yurt dışında Brüksel’de, Avrupa’da yerel yönetimlerin mukayese, inceleme ve raporlar hazırlamakla görevlendirildim. Hem dil öğrendik hem de Avrupa yerel yönetimleri, merkezi yönetimleri ile ilgili inceleme-lerde bulundum. Arkasında da Türkiye’nin sivil kurmaylığı denilen Milli Güvenlik Akademisi’ne çağırıldım. Milli Güvenlik Akademisi’ne çağırılan özel kaymakam sayısı çok azdır. Kriz yönetimini ve harp idaresini öğrendim. Ülkenin krize girdiği anlarda ülkeyi nasıl selamete çıkarırız, krizi nasıl önleriz, ülkemizi nasıl normal hale getirme konularında eğitim aldım. Siyaset sizin istememizle de olmayan bir şey. Siyaset iki taraflı, bir ucunda siz varsınız diğer ucunda toplum var.”
“2000 yılında
PKK bitmişti”
Programda güncel konulara da değinen Kadir Çalışıcı, polise tokat atan BDP Milletvekili Sabahat Tuncel’i sert biçimde eleştirdi. Çalışıcı, “O başkomser değil o Türk devleti o. Benim ciğerimi yaktı başkomsere atılan o tokat. Cezaevinden terör suçlusu olarak çıkartılan bir hanım kalktı benim başkomserime devletin üniformasını taşıyan bir başkomsere tokat attı. Ben ağladım bu olmaz ya bunun partiyle siyasetle alakası yok. 2000 yılında Aksaray’dan Adıyaman’a geldiğimde terör sıfırdı.Bitmiş olan PKK’yı bu hale getirdiler. Bunu kim olursa olsun kimse savunamaz halkımız bunu görmeli” dedi.
“Esnaf borç batağında”
Ülkenin ekonomik durumuyla ilgili de yorum yapan Çalışıcı, şu ifadeleri kullandı:
“Bu memleketin gençleri işsiz çiftçisi bitmiş, tarım tükenmiş, hayvancılık yokolmuş, esnaf borç batağında. İcradaki dosya sayısı 17 milyon adet. Bir kaymak tabaka var yüzde 15-20 milli gelirin yüzde 80’ini alan bölüşen bir kaymak tabaka var. Bunların haricinde herkes icralık. İsmail köyünde herkesin mazot borcu 17-18 milyar lira. 61 milyon nufus hiç tatil yapamıyor. 30 milyon 730 bin kişi yeni giysi alamıyor, elbisesini yenileyemiyor.29 milyon 540 bin kişi ev çatıları akıyor, çatıları nemli, pencere çerçeveleri çürümüş durumda. Gittikçe zengin daha zengin fakir daha fukara olmak üzere uçurum gittikçe açılıyor. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. AK Parti’nin 9 senede memleketi getirdiği durum bu.”

Bakmadan Geçme