• Haberler
  • Genel
  • Afyon için dertlenenlerin buluşması – Kocatepe Gazetesi

Afyon için dertlenenlerin buluşması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Ortak Akıl Buluşmaları ile Afyonkarahisar'ı masaya yatırdı Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, kentin durumunu masaya yatırmak ve ilerlemesine yön vermek için Ortak Akıl Buluşmaları düzenleyecek. Ortak Akıl Buluşmaları'nın birincisi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’da da oluşturulabilir sonucuna varılan toplantıda hiç bir siyasi düşünce ve önyargı olmadan ‘ortak akıl’da [&hellip]

Afyon için dertlenenlerin buluşması

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Ortak Akıl Buluşmaları ile Afyonkarahisar’ı masaya yatırdı

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, kentin durumunu masaya yatırmak ve ilerlemesine yön vermek için Ortak Akıl Buluşmaları düzenleyecek. Ortak Akıl Buluşmaları’nın birincisi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’da da oluşturulabilir sonucuna varılan toplantıda hiç bir siyasi düşünce ve önyargı olmadan ‘ortak akıl’da buluşmasını hedefleyen katılımcılar bir sonraki toplantının 8 Mayıs tarihinde yapılmasına karar verdi.
DAYANIŞMACI BİR ZEKA
Dernek Başkanı Rıfat Yağmur, şehirlerin gelişimi için sivil inisiyatifin çok önemli olduğunu söyledi. Yağmur, “Afyonkarahisar’ın marka kentler yolunda olması gerektiği yeri alması için sivil toplum kuruluşları olarak yapabileceğimiz katkıyı sağlamak için Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’ni kurduk. Dernek olarak Afyonkarahisar’ı marka kentler liginde üst sıraları zorlaması çabası içindeyiz. Afyonkarahisar’ın marka değerlerinin tanıtılması ve yaygınlaşması için ilimizin önde gelen kişilerinin görüşlerine büyük önem veriyoruz. Amacımız şehir yöneticilerine yol göstermektir. Ortak akıl da tam bu noktada dayanışmacı bir zeka ile kentin ilerlemesine hız verecek bir kavramdır” dedi.
KENTE BORCU ÖDEYELİM
Yağmur’un konuşmasının ardından, toplantıya katılanlar tek tek söz aldı. Hüseyin Şehitoğlu, “Afyonkarahisar, marka şehirler arasında yer almadığı için içimiz yanıyor. Herkesin kimliğini bir kenara bırakarak bu memleket için çaba göstermesi gerekiyor” diye konuştu. Bursa’da, tasavvuf geleneğini anlatan bir kitabı incelediğini, kitapta Mevlevihaneleri anlatan sayfada Afyonkarahisar Mevlevihanesi’ne yer verilmediğini belirten Şehitoğlu, Afyonkarahisar’ın Mevlevilik ile tanıtılabileceğini kaydetti. Şehitoğlu, “Biz iki kardeş Şhetioğlu Konağı’nı açtık. İnanın her ay zarar ediyoruz. Fakat Afyonkarahisar’ın gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kapatmıyoruz. Afyonkarahisar’a borcumuzu ödemek için hepimiz dertlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.
İSTİŞARE KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞSIN
Nurettin Ayyıldız “Bu tür toplantılardan istifade etmek lazım. Kavramları birbirine karıştırmadan konular belirleyerek ilerlemeliyiz” derken, Gülenay Yalçınkaya “Afyonkarahisar ile ilgili fikirlerimizi ‘Ben’ demeden ‘Biz’ diyerek paylaşmamız gerekiyor. Bu bir istişaredir, bu kültürü yaygınlaştırdığımız takdirde başarıya ulaşırız” ifadelerini kullandı. İbrahim Alimoğlu, Ortak Akıl Buluşmaları’nın konularının belirlenmesinin yararlı olacağına dikkat çekti, Erkan Çelik ise “Afyonkarahisar’ın değerlerine sahip çıkılmalı. Halka inmeden ortak aklı yaygınlaştırmamız zor” dedi.
DERNEK’TE GEÇEN YILA GÖRE İLERLEME VAR
Derneğin kurucusu Önder Çelik, geçen yıla göre mesafe kat ettiklerini, farklı görüşlerin ortaya çıkmasıyla zenginliğin artacağını bildirdi. İhsan Beşer ise “Toplantının gündemi belirlenmeli, bundan sonra yapılacak toplantılarda o gündeme göre yol almalıyız. Bu gündemlerin de bir amacı olmalı” diye konuştu.
AFONKARAHİSAR İÇİN HIZLI İLERLEMELİYİZ
Gelişim Platformu Derneği’nin marka kent ve turizmle ilgili yaptığı çalışmalarının hatırlatıldığı toplantıda ‘ortak akıl buluşmalarının’ ne olduğunu anlatan Dernek Başkanı Rıfat Yağmur, bu hedefin ve ortak aklın Afyonkarahisar’da oluşturulup oluşturulamayacağıyla ilgili durumu görmek istediklerini anlattı. Katılımcıların böyle bir hedef ve süreçte varolup olmadıklarını öğrenmek istediklerini ifade eden Yağmur; “önyargısız bir ortak akılda buluşabilirsek, buradaki tüm bu gücü bir araya getirebilirsek çok hızlı ilerleyebiliriz.” dedi.
GÜNDEME HAZIRLANIP GELELİM
Toplantıya katılanların iyi niyetine ve gönüllülüklerinin önemine değinen Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer, toplantıların misyon ve vizyonunun belirlenerek, toplantıların sürmesi gerektiğini kaydetti. Gündemin önceden belirlenmesinin katılımcıların hazırlıklı gelmesini sağlayacağını belirter Beşer, bir sonraki toplantıda konuşulacak konuların dışına çıkılmaması durumunda ortak akıl buluşmalarında ele alınacak fikirlerin çok daha hızlı değerlendiribileceğini belirtti.
SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLAR BU KONUYLA İLGİLENMİYOR
Şehrin tanıtımının yanı sıra turizimdeki gelişimi için Afyonkarahisar’da bir kültür ve turizm vakfı kurulmasıyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirterek, ortak akıl buluşmalarında bu konunun ele alınması gerektiğini de savunan Ömer Termal Tatil Köyü-Sağlık Kulübü İşletme Müdürü Nurettin Ayyıldız, bir çok turizmde markalaşmış şehrin tanıtımda bu şekilde yol aldığını vurguladı. Afyonkarahisar’ın hem seçilmiş hem de atanmış yöneticilerinin bu konuyla ilgilenmediğini belirten Ayyıldız, böylece yeterli tanıtımın sağlanamadığını ifade etti.
BİRLİK VE BERABERLİK SORUNU AŞILMALI
Toplantıda öz eleştiri yaparak geçmişte düzenledikleri etkinliklerle ilgili eksiklerini dile getiren Rıfat Yağmur,ortak akıl toplantılarıyla birlik beraberliği sağlamak istediklerini anlattı. Afyonkarahisar’da insanların iyi niyetle pek çok girişimde bulunduğunu ancak önyargılar nedeniyle birlik ve beraberliğin sağlanamadığını da vurgulayan Yağmur sözlerini şöyle sürdürdü, “belki de en önemli problemlerden biri bu. Birlik, beraberlik ve sinerji üretemiyoruz.”
Ortak akıl toplantılarının ayda iki kez gerçekleştirilmesi kararlaştırılan ilk toplantıda bir sonraki toplantı için 8 Mayıs tarihi belirlenirken, bir sonraki toplantıya Afyonkarahisar’ın tüm sivil toplum örgütleri, yöneticileri ile şehrin gelişimi ile ilgili fikri olan Afyonkarahisarlılar davet edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme