Afyon için de süpriz aday olabilir

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun milletvekili aday adayı olmayan 150 isim ile görüştüklerinin söylendiğini belirtti. Yurdunuseven, Afyon ya da Türkiye geneli için süpriz adayların söz konusu olabileceğini açıkladı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve beraberindeki teşkilat yöneticileri Gazeteniz Kocatepe'nin yönetici ve çalışanları ile biraraya [&hellip]

Afyon için de süpriz aday olabilir

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun milletvekili aday adayı olmayan 150 isim ile görüştüklerinin söylendiğini belirtti. Yurdunuseven, Afyon ya da Türkiye geneli için süpriz adayların söz konusu olabileceğini açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve beraberindeki teşkilat yöneticileri Gazeteniz Kocatepe’nin yönetici ve çalışanları ile biraraya geldiler.
İLK KEZ SİVİL TOPLUMA SORULDU
Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt AK Parti il yöneticilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı olarak memlekete her türlü olumlu katkının sağlanması için çabaladıklarını belirten Yurdunuseven, halkın büyük çoğunlukla partisine teveccüh gösterdiğini kaydetti. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Selim Kiraz’ın şehadetinden duyduğu üzüntüyü dile getiren İbrahim Yurdunuseven, Kiraz’a Allah’tan rahmet diledi. AK Parti’nin hem teşkilat hem de parti olarak kurumsal olduğunu vurgulayan Yurdunuseven; “Bizim yaptığımız her türlü toplantı ve programlar belki seçimlerden bir yıl önce planlanmış durumdadır. Biz önce teşkilata temayül ile sorduk. Akabinde demokrasi tarihinde bir ilke imza atarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine bir temayül yoklaması gerçekleştirdik. Aday adayları içerisinde kimi istediklerini değil Afyonkarahisar’da kimi milletvekili adayı görmek istediklerini temayül yoklaması ile sorduk. Bana göre bu yaptığımız çalışmalar en az yüzde 50 oranında oy oranımızı etkileyecektir.” dedi.
DIŞARIYA BİLGİ SIZDIRILMIYOR
Parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin yanında AK Parti Genel Merkezi görüşleri ile listenin oluşturulacağını kaydeden İbrahim Yurdunuseven, güzel bir milletvekili aday listesinin oluşturulacağını kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan temayül yoklaması sonuçlarını görmediklerini kaydeden Yurdunuseven; “Temayül sonucu genel merkezin takdirindedir. Bize verilen bir bilgi yoktur. Siyasi görüş ayırt etmeden tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sorduk. Ama netice değerlendirmesini biz yapmadık. Bizim gönlümüz Sayın Bakanımızın milletvekilliği adaylığının Afyon’dan olmasından yana. Ama henüz hiçbir netlik yok. Ben Afyon İl Başkanı olarak ne bir temayül ne de sıralama bilmiyorum. Biliyorum diyen yalan söyler. Ne sivil toplum kuruluşları temayül sonucunu biliyorum ne de ‘Şu 10 kişiyi çağırdık.’ denildi. Hepsi tamamen genel merkezde. Dışarıya hiç bilgi sızdırılmıyor.” diye konuştu.
İTTİFAK OLSA BİLE SONUÇ DEĞİŞMEZ
İttifak söylentilerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, olası bir ittifakın partisini etkilemeyeceğini Afyon’da da hedeflerinin 5 milletvekili çıkarmak olduğunu kaydetti. Niyetlerinin beş milletvekili çıkarmak olduğunu tekrarlayan Yurdunuseven; “Halkımızın teveccühü hep yükselerek gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız yeri geldikçe kurumsal bir parti olduğumuzu, ‘Erdoğan Partisi’ olunmadığını ifade etmektedir. Bugüne kadar kurumsallıyı sağlayan da zaten AK Parti’nin kendisidir. Hiçbir şekilde kopma sözkonusu değil. Çürük elmalarda zaten gitti. Bunun dışında elhamdülillah sıkıntı olmaz. Kavga gürültü kesinlikle yok. Sayın Arınç yaptığı bir açıklama sonrası nefsine uyduğunu, susamadığını söyledi. Uzayan ve konuşulan başkaca birşey yok. AK Parti yine kurumsallığını gösterdi.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ HEP TAKLİT EDİLİYOR
Diğer partilerin milletvekili aday adayları içerisinde de değerli isimlerin bulunduğunu belirten İbrahim Yurdunuseven, parti olarak 5-0 iddiasını taşıdıkları için diğerlerinin kendilerine destek olmasını istedi. Dört milletvekilinin genel merkezin hedefi olduğunu kendileri için asıl hedefin 4 artı 1 şeklinde toplamda 5 milletvekili çıkarmak olduğunu belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bizim 5 milletvekili çıkarmamız Afyon ve Türkiye’nin kazancıdır. Çözüm süreci anlamında, sivil anayasa anlamında, kilitlenip çöken sistem için değişiklik yeni bir versiyon şart. İl Başkan Yardımcılarımızın yürüttüğü haftalık değerlendirme toplantılarında da görüldüğü üzere hep AK Parti taklit ediliyor. Bu toplantı başka illerdeki partimizin teşkilatlarına örnek olabilir. Biz bunu teşkilatçılığın verdiği ruhla yapıyoruz. Bu bir gösterge. Biz baştan beri olaya siyasi rekabet olarak bakıyoruz. Hepimiz Afyonluyuz kırıp dökmeden seçim çalışması yürüteceğiz.”
150 KİŞİ İLE GÖRÜŞME İDDİASI VAR
Bürokrat adayların çokluğu kadar teşkilata uzun yıllar hizmet etmiş isimlerin de dikkat çektiğini belirten Yurdunuseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Aday adaylarımız içerisinde hem bürokrasiyi bilen hem de teşkilatı bilen çok sayıda değerli isim var. Afyon listesinin hem teşkilattan hem de bürokrasi tecrübesi bulunan adaylarla dengeli olacağı kanaatindeyim. Bizde ehliyet, liyakat, sadakat önemli. Çok güzel bir liste yapılacağına inanıyoruz. Mevcut aday adayları dışında süpriz adaylar olabilir. Bu Afyon içinde olabilir, Türkiye genelinde de olabilir. Çünkü en son 150 kişinin aday adaylıkları sözkonusu değilken Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından çağırılıp görüşüldükleri söyleniyor. Ama bu kişilerin kimler olduklarını ve Afyon’dan kimlerin çağırıldıklarını da bilmiyoruz. Afyon için olmasa da Türkiye için süpriz adaylar olabilir. Süpriz olabilir. 10 Şubat 2015 tarihi memurlar için zorunlu istifa tarihi idi.” Ziyarette; AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Sezen, Mustafa Ötken, Ziya Coşkun Karadeniz hazır bulundular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme