• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon Huzurun Ve Düzenin Şehri Olarak Türkiye'ye Örnek Olacak'

'Afyon Huzurun Ve Düzenin Şehri Olarak Türkiye'ye Örnek Olacak'

Kurban Bayramı bayramlaşma programında konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Biz Afyonkarahisar olarak huzurun şehri, düzenin şehri, uyumun şehri olduğumuzu her platformda anlatıyoruz. Bunu da inşallah daha da perçinleyerek devam ettirmeyi, tüm Türkiye’ye de bu anlamda örnek olmayı istiyoruz.' dedi.

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreni Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese’de bugün sabah yapıldı. Her bayram geleneksel hale gelen, Afyonkarahisar protokolünü buluşturan bayramlaşma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma törenine; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı,  AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner il protokolü, askeri erkân, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Haber

“BAYRAMLAR YOKSULLUKLA MÜCADELE ETMEYİ HATIRLATIR”

Bayramlaşma programının açış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. Tüm katılımcıların Kurban Bayramını kutlayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Bugün birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden biri olan Kurban Bayramı’nı kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum. Kurban Bayramı bizlere paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu özel günlerde kurbanlarımızı keserken bir taraftan dini vecibelerimizi yerine getiriyor, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlarla da ekmeğimizi bölüşerek toplumsal dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Ailemizle, dostlarımızla, akrabalarımızla ve komşularımızla bir araya gelmek, sevgi ve saygı çerçevesinde zaman geçirmek, bayramın ruhunu daha derinden hissetmemize vesile oluyor. Unutmayalım ki bayramlar aynı zamanda küskünlüklerin sona erdiği, kırgınlıkların tamir edindiği, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği zamanlardır. Bayramlar aynı zamanda bize yoksullukla hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan mücadele edilmesi gerektiğini, adaletli ve hoşgörü olmayı hatırlatır. Bayramların bizlere sunduğu bu değerleri her yılın gününe yaymayı başarabilirsek toplumsal huzurumuzu ve mutluluğumuzu daim kılabiliriz. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, bir arada olmanın önemini çok daha iyi anladığımız bu özel günlerin milletimizin içindeki umudu büyütmesini diliyorum. Gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Şehit yakınlarımıza ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kurban bayramının hepimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Haber

“TÜRKİYE OLARAK MAZLUM MİLLETLERİN ABİSİYİZ”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, törende yaptığı konuşmada kurbanın paylaşmak anlamına geldiğini belirtti. Milletvekili Taytak, “Kurban, dağıtmak, faydalı olmak, insanlarla bir olmak, omuz omuz olmak, ekmeğini aşını paylaşmakta demektir. Her şeyin ötesinde Hz. İbrahim’in sadakati, Hz. Hacer’in teslimiyeti, Hz. İsmail’in de ailesine ve dinine ve Allah’a itaat demektir. Onun için bulunduğumuz dönemlerin ne anlama geldiğini iyi anlamak gerekiyor. Sözlerimiz güzel olabilir, konuşmalarımız değerli olabilir. Ama önemli olan bunları ruhumuzda yaşamak, yöneticiysek adaletli, babaysak toplumuna, evladına, komşusuna faydalılığı sorgulayan, ve her şeyin ötesinde dürüst, samimi ve ülkesi için, vatan için, bayrağı için can verebilecek anlayış içerisinde olmak gerekmektedir. Şükürler olsun biz bugün burada güzel bir ortamda Kurban Bayramı’nı kutluyoruz Ama Filistin’de durum böyle değil. Arakan’da durum böyle değil. Onlar dün yıkık camilerin altında bayram namazı kıldılar. Allah bizlere bunları gösteriyor ve bizleri bu halle üzere uyarıyor. Allah Türk Milletine bunları yaşatmasın inşallah. Çünkü biz de mazlum milletlerin abisiyiz, büyüğüyüz ve onların baktığı bizleriz. İslam topluluklarına baktığımızda sadece ve sadece Türkiye bu konuyla ciddi ilgilenen ve Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü çalışmayı ortaya koyan bir değerin sahibiyiz. Onun için diyorum ki birliğimizi, beraberliğimizi her şeyi önümüze koyup siyaseti de dışında bakarak ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışına sahip olalım.” diye konuştu.

Haber

“MİLLİYETÇİLİK RUHUYLA BİRLİKTEN GÜÇ GELDİĞİNİ UNUTMAYALIM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Kurban Bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. Milletvekili Arslan, “Herkesin kurban bayramını kutlar, daha nice bayramlara sağlık, mutluluk, afiyetle erişmemizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bayramlar beraberlik, birliktelik, mutluluk, barışmanın günleridir. Bu zamanları iyi değerlendirmemiz lazım. Hep beraber barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamamız lazım. Yaşamayı bilmemiz, yaşamayı öğrenmemiz lazım. Huzurun kıymetini bilmemiz lazım. Sayın Vekilimizin de bahsettiği gibi yakın coğrafyamızda, Filistin’de var, dünyanın değişik yerlerinde var. Maalesef savaşlar var, huzursuzluklar var. Bu birlikteliğin gücünün kıymetini iyi bilmemiz lazım. Biz hep beraber milliyetçilik ruhu içerisinde, milliyetçilik duygusu içerisinde düşünen, çalışan bütün siyasi partiler olsun, bütün vatandaşlarımız olsun bazı noktalarda bir arada olmayı ve birlikten güç geldiğini unutmadan hep beraber çalışmamız lazım. Mücadele etmemiz lazım, bu ülkeyi kalkındırmamız lazım diye düşünüyorum. Hayırlı bayramlar dilerim.” şeklinde konuştu.

Haber

MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE BÜYÜK OYUN OYNANIYOR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Bir Kurban Bayramı’na daha birlikte erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah daha nice nice bayramları inşallah kazasız belasız ulaşmayı bizlere nasip eyler. Bildiğiniz gibi Arife Günü hacılarımız Arafat’a çıktılar ve birinci bayram günü kurban kesimiyle beraber hacı oldular. Tüm Müslümanlarımızın, haçta bulunan tüm Müslümanlarımızın inşallah haccı mübarek olur, mebrur olur diye dua ediyoruz. Bayramlar, kardeşlik, paylaşmak, bunun inşallah idrakinde olalım, bunu yaşayalım. Bunlar sadece sözde kalmasın, yaşayalım, hayatımızı uygulayalım diyoruz. Maalesef Firavun’un çocukları Vatikan’ın çocukları ve Ebu Cehil’in çocukları Filistin’de, Gazze’de Müslüman camiada büyük bir oyun oynuyor. Bu oyunu henüz görüyoruz. Filistin’de, Gazze’de, Refahiye’de, Zehra’da maalesef Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor ve bütün dünya uyuyor. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Yalnız sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye çok güzel bir karşı koyuş ortaya koyuyor ve direnişte bulunuyor. İnşallah sonu hayır olacak buna inanıyoruz. Filistin’de Gazze’de hürriyetine kavuşacak buna inanıyoruz. Biz burada güzel bayramlar yaparken sınırda, yollarda, emniyeti sağlayan çok değerli emniyet kuvvetlerimize, silahlı kuvvetlerimize, yine sağlık alanında çalışan tüm sağlıkçı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah tekrar nice nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin diyorum.”

Haber

“ALLAH ÜLKEMİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sultan Fatih’in Paşası Gedik Ahmet Paşa’nın bu tarihi eserinde, bu vakıf yadigârı güzel mekânda tüm hemşehrilerimizin ve tüm Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. İki milyona aşkın bir Müslüman hac görevi için Arafat’ta vakfeye durdu, şeytan taşladı. İçimizdeki, dışımızdaki ve çevremizdeki bütün şeytanların taşlandığı bir günlerdeyiz. Şeytanların taşlanması ve bütün toplumdan uzaklaştırılması önemlidir. Zira gerçekten son dönemde batı medeniyeti denilen bu medeniyetin bütün dünyayı bir ateşe attığını adeta cayır cayır yaktığı halde hiçbir şey görmediğini, kasıtlı olarak görmezden geldiğini, Siyonist Yahudilerin adeta maşası haline geldiğini acı bir şekilde görüyoruz. Efendim bizi ne ilgilendiriyor? Gaze’de, Filistin’de, Arakan’da veya dünyanın başka yerlerinde ki insanların öldürmesi bizi ne ilgilendiriyor diye düşünenler olabilir. En yakınınızdaki ateş, o ateşe karşı çıkmadığınızda bir gün sizi de gelip vuracağını ve o ateşin içinde yanacağınızı çok iyi düşünmek gerekiyor. Hani Resulullah Efendimiz (SAV) diyor ya, ‘İnsan bir kötülük gördüğünde eliyle düzeltmeli, düzeltemiyorsa diliyle düzeltmeli. Ama hiçbir şey yapamıyorsa kalbiyle o kötülüğe buğz etmeli.’ diye. Bugün herhalde maalesef en acısı budur ki sadece kalbimizde buğz etmekten öteye gidemiyoruz. Oradaki vahşeti görüyoruz. İnşallah duamız, niyazımız bir an önce bu vahşetlerin son vermesi ve toplumda huzur ve barışın daim olması. Kurbanlarımızı kestik. Sayın Valimize de teşekkür ediyoruz. Kurban Bayramı bayramlaşmasını ikinci gün yaptığı için. Gerçekten kurban kesmek meşakkatli bir ibadettir. İnsanların ailesiyle birlikte huzur içinde birinci günün bayramı yapmış olması biz siyasetçilerin ve yöneticilerin açısından da önemlidir. Hep dışarıda bayramlaşıp kendi aile çevremize bazen bulaşmakta zorluk çekiyorduk. Bu açıdan da bu bayramlaşmaların önce ailemizde, çevremizde, şehrimizde huzura, barışa, birliğe daim olmasını temenni ediyoruz. Hep beraberce Afyonkarahisar’ı daha iyiye götürmek, Türkiye’yi daha iyiye götürmeye, çalışmaya birlikte devam ediyoruz. Dün Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, şunu söyledi. ‘Avrupa ve dünya herhalde son 4 ay içinde büyük bir dünya savaşına doğru gidiyor. Tren gardan kalktı. Bir büyük felakete doğru gidiyoruz.’ Allah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi ve milletimizi bu felaketlerden korusun. Bu kötülüklerden korusun. Merhamet, rahmet adası olan ülkemizi huzurla, barışla, esenlikle, adaletle yürütmeye devam etsin diyorum. Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Hayırlı, mübarek olsun inşallah.”

Haber

“RABBİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Vali Yiğitbaşı, şunları kaydetti: “Herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban adamak aynı zamanda Allah’a yaklaşmak, yakınlaşmaktır. Milletvekillerimiz de konuşmalarında çok güzel ifade ettiler. Sayın Milletvekilimiz Taytak’ın da ifade ettiği gibi. Kurban ibadeti Hz. İbrahim’in, İsmail’in, Hazreti Hacer’in teslimiyetidir. İnşallah bizlerde bu anlamlı günlerde o duruşları, o ilkeli, o vakur duruşları, o zorluk karşısındaki boyun eğmeyişi, pes etmemeyi, umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmamayı ve Rabbine teslimiyeti, tevekkülü anlatır. Kurban Bayramımız bunları yaparak hepimize örnek olur. Bu çatı altında hepinizle birlikte bayramlaşmak benim için de çok kıymetli, çok anlamlı.  Biz Afyonkarahisar olarak çok büyük bir aileyiz. Huzurun şehri, düzenin şehri, uyumun şehri olduğumuzu her platformda, her fırsatta anlatıyoruz. Bunu da inşallah daha da perçinleyerek devam ettirmeyi, tüm Türkiye’ye bu anlamda örnek olmayı istiyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin. Rabbim inşallah bizleri bu bayrak altında bu vatanın toprakları üzerinde sonsuza kadar yaşamayı ve bütün dünya milletlerine de örnek olmayı da inşallah bizlere nasip etsin. Bir hafta önce Sırbistan’dan gelen Müslüman gençlerimizi, şehrimizde ağırladık. İnanın hepsi Türkiye’yi büyük bir örnek ve büyük bir model olarak gözlüyorlar. Bizim dizilerimizi, bizim dilimizi öğrenmek, anlamak için büyük bir çaba içerisindeler. Buraları keşfetmek, buraları fark etmek, anlamak istiyorlar. Yani bu ülkede neler olup bittiğini, bu ülkenin nasıl bu kadar çok bu dünya tarihine, bu dünya toplumuna damga vurduğunu anlamak çabasındalar. Dolayısıyla bizlere karşı hem o taraflarda, Balkanlar’da hem dünyanın pek çok tarafında, pek çok bölgesinde muazzam bir muhabbet var, muazzam bir sevgi var milletimize karşı. İnşallah bunun daha da büyüyerek devam etmesini diliyorum. Bu gençlerimizle, bu toplumlarımızla inşallah bağlarımızı daha da sıkılaştırmamız lazım. Onun için öncelikle kendi milletimiz içerisindeki ayrılıkların ortak değerlerin, vatan, millet, bayrak söz konusu olduğunda bir tarafa rahatlıkla bırakabilmemiz lazım. Bunun için bayramlar ın çok güzel vesileler olduğunu düşünüyorum. Geçen Ramazan Bayramımızda Cahit Zarifoğlu’nun birkaç mısrasından söz etmiştim. Bu bayramda da yine çok hoşuma gitti. Üstada sordum demiş, ‘Bayramda ne keseyim? Dedikoduyu, kul hakkı yemeği, yalan söylemeyi, haram yemeği, israfı, kötülükten ilgiyi kes. Bunları kesmezsen de ne kesersen kes.’ diye cevap veriyor. Gerçekten çok anlamlı ifadeler. Bizler kurbanlık, elbette ki kesiyoruz, bu bizim için bir farz. Çok manevi anlamları da var. İşte Hz. İbrahim’in oğlunu, Rabbi için feda edebilmesi ve o feda etme, o teslimiyet üzerine, kurbanlık ödünün inmesi. Aslında kısaca belki bizler için özetlenebilecek bir şey var. Ama biz de kendi hayatımızda bizim için neyse çok çok kıymetli vazgeçilmez olan onları kurban edebilmeyi, birbirimizle ilgili arkadan konuşmak mıdır? Dedikodu mudur, yalan mıdır neyse bunları kesebilmektir. Tüm bunlar üzerine bayramlarda öz eleştiri yapıp güzel bir şekilde hep beraber kurbanımızla birlikte olumsuz taraflarımızı da törpülemek ve onları da kesmemiz gerekiyor. İnşallah bunlara da gayret edeceğiz. Büyüklerimiz bizim için çok kıymetli. Babalar Günümüzü de dün kutlamış olduk. Büyüklerimizi çok seviyoruz. Onlara her türlü saygıyı, hürmeti göstermek gayretinde olalım. Tüm Afyonkarahisar ve hemşehrilerimizin ayrı ayrı 17 ilçede, merkezle birlikte 18 ilçe, 421 köyümüzle birlikte bayramımızı huzur, afiyet içerisinde geçirmeyi diliyorum.” Bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldılar. Hava Şehitliğini ziyaret eden protokol üyeleri dua ettikten sonra İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldılar.

Bakmadan Geçme