Afyon, hizmeti fazlasıyla hak ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'ndan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Afyonkarahisar Valiliği’nde tören mangası ile karşılanan Yıldız, Afyonkarahisar’ın istikrara borcunu peşinen ödediğini belirttiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İl Koordi-nasyon Toplantısı'ndan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Yıldız, Valilik makamına geçmeden evvel Valilik Ziyaret Defteri’ni [&hellip]

Afyon, hizmeti fazlasıyla hak ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı’ndan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti.

Afyonkarahisar Valiliği’nde tören mangası ile karşılanan Yıldız, Afyonkarahisar’ın istikrara borcunu peşinen ödediğini belirtti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İl Koordi-nasyon Toplantısı’ndan önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Yıldız, Valilik makamına geçmeden evvel Valilik Ziyaret Defteri’ni imzaladı.
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın enerji alanında ileri düzeyde bir il olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu; “Termal tesislerimizin sayısı her geçen gün artıyor ve kalite çıtası sürekli yükseliyor. Hükümetimizin sağladığı güven ve istikrardan dolayı iş adamlarımız yatırımlarını sürdürüyorlar. Buna ek olarak 2013 yılında bitirilmesi planlanan havaalanımız ise 2012 yılında tamamlanacak. Havaalanı ekonomiye önemli ölçüde kaktı sağlayacaktır. Termal tesislerimiz de tedavi olması gereken hastalarımızın yurt dışından ve yurt içinden rahatlıkla ulaşımları sağlanacak. Termal su rezervlerimiz oldukça fazla. Termal suyun sadece turizmde değil enerji yönünden değerlendirilmesi konusunda Türkiye’ye örnek çalışmalarımız var. AFJET adı altında kurulan şirketimiz sayesinde sıcak su ile 15 bin konutumuz ısıtılıyor. Doğalgaz döşeme çalışmaları da hızla sürdürülüyor. Tüm dünyaca bilinen Afyon Mermeri ve mermerciliği çok eskilere dayanıyor. İtalya’daki bir çok sanat eserleri ve arkeolojik eserler Afyonkarahisar’dan gönderilmiş ve bu alanda halen mermer ocaklarımız var. Türkiye’ye mermerciliği Afyonkarahisar öğretmiştir. Dünyanın bütün ülkelerine buradan doğal taş gönderili-yor. İhracatının büyük bir bölümünü doğaltaş sağlıyor. İhracatın 250 milyon dolarlık bölümü doğaltaştan sağlanmakta” dedi.
Afyonkarahisar kabuğunu kırdı
Afyonkarahisar’ın 7-8 yıl öncesine kadar çok bilinmeyen bir il olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “İşadamlarımızın, siyasetçilerimizin, sanayicilerimizin ve bürokratlarımızın gayretli çalışmaları Afyonkarahisar’ı bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Türkiye’ye mal olmuş markalarımız var. Sucuk, kaymak, lokum gibi gıda maddelerinde de hatırı sayılar düzeyde gelir sağlanmaktadır. İngiltere kraliçesinin masasında Sultandağı kirazı bulunuyor. Sultandağı, bölgemizde kiraz yetiştiriciliğinde önemli ölçüdedir. Tarım ve hayvancılık, yumurtacılık ve Sanayi alanında gelişmeler hızla devam etmektedir. Afyonkarahisar artık kabuğunu kırdı. Sanayide de büyük adımlar atılıyor. 2. Organize Sanayi Bölgesi açma çalışmalarımız sürüyor. Enerji konusunda büyük yatırımlarımız var. Doğalgaz olsun, yer altı kaynakları, mermercilik, termal ve elektrik kullanımı alanlarından bir çok çalışmalar mevcut” diye konuştu.
Türkiye’ye yük olmayan bir il
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, tüm siyasilere, bürokratlara, iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın istikrara borcunu peşinen ödediğine dikkat çeken Yıldız, “Afyonkarahisar Türkiye’ye yük olmayan tam tersi Türkiye’nin büyük ölçüde yükünü kaldıran bir il. Her yıl hemen hemen 200 ve daha fazla arama ruhsatı alınıyor. Bunlardan 50’si kadarı bile işletme ruhsatı alsa, madenciliğin Afyon’da gelişeceğini gösteriyor. Buradaki yatırımcılar gerçek yatırımcılar. Gerçek yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız burada bulunuyorlar ve bütün arama ruhsatlarını işletme ruhsatına çevirme ile alakalı işlemde bulunuyorlar. Bu güzel bir şey. Toplantının Afyonkarahisarımızı ve ülkemize güzellikler getireceğine inanıyorum. Afyonlu hemşe-rilerimiz, istikrarı olan borçlarını peşinen ödediler. Basiretiyle, çizgileriyle, hedefleriyle, kararlılıklarıyla hizmeti fazlasıyla hak ediyorlar. Bizimde bu hizmeti kesintisiz olarak sürdürme-miz gerekiyor. Afyon ne kadar hizmet alsa azdır. Bize düşen bütün görevleri yerine getirmek için gayret ediyo-ruz. Elektrik hatlarında bir kısım yenilemelerimiz var. Köylerde, kent merkezlerinde bütün hatlar yer altına alını-yor. Bunlar belirli bir prog-ram dâhilinde yapılıyor. Afyon’da koordinasyon çok iyi yürütülüyor. Bu konuda başta Valimiz olmak üzere tüm yetkililerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Birçok konu ele alınacak
Bakan Yıldız “Afyonkarahisar’da bulunmuş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün burada, Sayın Valinin, ilgili bütün birim amirlerinin, enerji sektörün temsilcilerinin, Sanayicilerimizin, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanımızın, Bakanlık yetkililerinin katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Afyonkarahisar’ı ilgilendiren elektrik dağıtımından, doğaltaş, mermer, termal su gibi birçok konuyu ele alıp değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
Bayat kilimi ve satranç takımı hediye edildi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu; ziyaretin anısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Bayat el işlemeli kilim ve Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı hediye etti. Bakan Taner Yıldız, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na tüm Afyonkarahisar’lılar adına verdiği bu hediyelerden dolayı teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme