• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon, Hızlı Tren için mücadele etti diyemem'

'Afyon, Hızlı Tren için mücadele etti diyemem'

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Hızlı Tren konusunda İzmir, Antalya, Çorum, Malatya, Adana ve Mersin'in istekli olduğunu söyledi. Afyonkarahisar halkının bugün Ali Çetinkaya Garı'ndaki törene katılmasını talep eden Karaman, 'Siyasilerimizden Afyon halkının özellikle istemesi lazım' dedi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Afyonkarahisar'da düzenlenecek Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Temel Atma [&hellip]

“Afyon, Hızlı Tren için mücadele etti diyemem”

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Hızlı Tren konusunda İzmir, Antalya, Çorum, Malatya, Adana ve Mersin’in istekli olduğunu söyledi. Afyonkarahisar halkının bugün Ali Çetinkaya Garı’ndaki törene katılmasını talep eden Karaman, “Siyasilerimizden Afyon halkının özellikle istemesi lazım” dedi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Afyonkarahisar’da düzenlenecek Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Temel Atma Töreni’nden önce Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.
Karaman, Hızlı Tren konusunda Afyonkarahisar’ın şanslı olduğunu belirterek “Afyonkarahisar, Ankara’ya yakın bir il. Demiryollarına göre şanslı bir il. 5 ya da 6’ncı hızlı trene kavuşan bir il. 3 ilimiz birbirine bağlı. Bu sene sonunda İstanbul’da da hızlı tren olacak. Bir yerden bir yere giderken insanların aklına önce tren gelirse biz yaşadık. İnşallah diğer illere de bağlantılar olacak. Karayoluyla kolay olan ulaşım, demiryoluyla da kolay olacak. İnşaata başladıktan sonra temel atıyoruz. Artık Ankara-Afyon Hızlı Tren’i başlayacak. Bütün Afyon halkını törene bekliyoruz. Daha planımızda Afyon-İzmir var, Afyon-Kütahya-Eskişehir-İstanbul ve Antalya-İstanbul projelerimiz var. Törene bekliyoruz. Yarınki temel atmadan sonra inşaat daha da hızlanacak. Biz Ankara’da bir istasyon daha yapıyoruz. Etimesgut’tan Afyon 1 saat olacak. Afyonkarahisar’a çok yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.
2017 TARİHİ TELAFFUZ EDİLDİ
Hızlı Tren’e binen gençlerin ülkesiyle gurur duymaya başladığını kaydeden Karaman, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’nın Afyonkarahisar kısmının açılmasının 3-4 yıl sonra gerçekleşebileceğinin altını çizdi. Karaman, “İlk trenin kalkışı konusunda tam zaman veremiyoruz. Bizim tahminimiz 2017 civarında görünüyor. Afyonkarahisar 2015’e yetişmez. Burası 4 seneyi bulur. Tam saat veremem. Afyon çok fazla bu iş için mücadele etti diyemem. Bu işin mücadelesini İzmir yaptı. En çok mücadele eden Antalya, Çorum, Malatya, Adana ve Mersin. Yarın (bugün) bakacağız, heyecan var mı yok mu” diye konuştu.
RENKLER HALKA SORULUYOR
Hızlı Tren’in renklerinin halk tarafından belirleneceğini de kaydeden Karaman, “Hızlı Trenler’in yapısı konusunda halkın sevdiği zaman halkımız mutlu oluyor. Yarına kadar halkımız seçecek. En kısa zamanda hızlı trenin renkleri ilan edeceğiz. Halkımız kendi seçtiği renkteki hızlı trenlere binecek. Afyonkarahisar’daki törende de renk anketi yapacağız. Bunlar güzel şeyler, gelişmiş ülkelerle birlikte bunu konuşabilmemiz güzel. Başbakanımız başta olmak üzere teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Demiryollarına özel destek veriliyor” ifadelerini kullandı.
KONYA HATTI’NA YENİ TREN
Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı’na saatte 300 kilometre giden trenlerin getirileceğini belirten Karaman, şöyle devam etti:
“250 ve üstü Yüksek Hızlı Tren, 160’a kadar olan hızlar Hızlı Tren. Şimdi, 350 ve üzeri Çok Yüksek Hızlı Tren olacak. Burası Yüksek Hızlı Tren olacak. Konya hattında 300 kilometre hızla giden trenler gelecek. Mermi trene ulaşılabilir mi diye düşünülüyor. Londra-New York arasını 1 saate indirmeyi hedefliyorlar. Gelecekte tren çok gelişecek. Uçaklar, belirli bir hızın üzerine çıkamıyor.”
MERMER SATRANÇ TAKIMI HEDİYE EDİLDİ
Afyonkarahisar’ın şanslı bir il olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu ise TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Balkanlıoğlu, Karaman’a Afyon Mermeri’nden yapılan satranç takımı hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

İKİNCİ GAR KURULACAK
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: Şu andaki garı geliştireceğiz, ikinci garı da Kütahya yolu üzerinde olacak. İstanbul’dan gelen trenlerin de orada buluşacağ��nı düşünüyoruz. İlçelerde istasyon yapıyoruz. Emirdağ, İscehisar, Bayat’ta da istasyon olacak. Orada yolcunun çok olduğu zaman trenler duracak. İlçelerle birlikte Afyon’a kadar 5 istasyon olacak. Seferler de yolcuya göre belirleniyor. 2 saatte bir sefer planlanıyor. Yolcu çoğaldıkça biz de seferleri artırıyoruz.

Bakmadan Geçme