• Haberler
  • Genel
  • Afyon heyeti, gastronomi örneklerini yerlerinde inceledi

Afyon heyeti, gastronomi örneklerini yerlerinde inceledi

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sürdürülen proje kapsamında Afyonkarahisar heyeti, Gaziantep-Hatay ve Adana'da gastronomi örneklerini inceledi   Zafer Kalkınma Ajansı 2022 Çalışma Programı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (TURİZM SOP) kapsamında 14-17 Haziran tarihleri arasında Gaziantep, Hatay ve Adana illerine 'Gastronomi Tecrübe Ziyareti' gerçekleştirildi. Ziyarete, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sürdürülen proje kapsamında Afyonkarahisar heyeti, Gaziantep-Hatay ve Adana’da gastronomi örneklerini inceledi

Zafer Kalkınma Ajansı 2022 Çalışma Programı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (TURİZM SOP) kapsamında 14-17 Haziran tarihleri arasında Gaziantep, Hatay ve Adana illerine ‘Gastronomi Tecrübe Ziyareti’ gerçekleştirildi.
Ziyarete, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nden ilgili kişilerle ile restoran işletmecileri, basın mensupları, turizm ve seyahat acentesi yöneticileri katıldı. Katılımcı paydaşlar, “Verimli bir gezi oldu. Bu tür gezileri işlerimize de olumlu katkı sunacağını düşünüyoruz; bizlere bu imkanı sağlayan kurumlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
2019 yılında gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren restoranların ve ilgili kurumların gastronomi turizmine yönelik bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanan ziyarette, iyi uygulama örnekleri yerinde incelenerek önemli kazanımlar elde edildi.
Ziyarette elde edilen tecrübelerin ve uygulanabilir çalışmaların ayrıntılı olarak değerlendirileceği bildirildi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme