Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon halkı Çin zulmüne tepki göstersin!

Turan Kültür Derneği Başkanı

Turan Kültür Derneği Başkanı Yusuf Nar, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da Türkler’e uyguladığı sistematik zulmün sona ermesi için Türk Dünyası’nın harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Nar, Afyonkarahisar halkından bu zulme tepki göstermelerini istedi

 

Turan Kültür Derneği Başkanı Yusuf Nar, 7 Aralık Cumartesi günü öğleden sonra Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yaptığı sistematik zulmü kınadı.
“3 MİLYON UYGUR TÜRKÜ TOPLAMA KAMPLARINDA”
Yusuf Nar, Çin’in Sinkiang (Sincan) yeni ülke olarak tanımladığı kadim Türk yurdu Doğu Türkistan’da yüzlerce yıldır süren Çin zulmünün korkunç boyutlara ulaştığını kaydetti. Nar, “Özellikle Şi Jinping’in göreve geldiği 2012 yılından bu tarafa Doğu Türkistan’ın Türk ve Müslüman halkı Nazi zulmünden beter olan toplama kamplarına doldurulmakta, çocuklar ailelerinden koparılıp Çinlileştirilmeye tabi tutulmakta, suçsuz insanlar idam edilirken, kadim Türk kültürünün ve erken dönem Türk-İslam uygarlığının ilk örnekleri olan eserler yok edilmektedir. BM verilerine göre günümüzde 1 milyon ile 3 milyon arasında Türk, Çin kasabı Jinping’in toplama kamplarında tutulmaktadır. Aileleri dâhil hiç kimse veya kuruluş, bu kamplarda tutulan kişiler hakkında bilgi alamamaktadır. 700 bin civarında çocuk aileleri tutuklu olduğu için Çin kreşlerinde zorla Çinlileştirilmek üzere tutulmaktadır. Katledilen Uygur Türklerinden alınan organlar Avrupa ve Arap ülkelerinde ki zenginlere satılmaktadır. Hamile kadınların bebekleri anne karnında katledilmektedir.” dedi.
“TÜRK DÜNYASI ZULMÜ DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİ”
Afyonkarahisar halkına Zafer Meydanı’ndan çağrı da bulunan Nar şöyle konuştu:
“Değerli Afyonkarahisar halkı; Doğu Türkistan için, bağış kutularımız yok. Yardım talebimiz, fitreleriniz, zekâtlarınız için hesap numaralarımız yok. Hiç kimseden Doğu Türkistan için savaşmasını istemiyoruz. Sizden sadece bu zulme tepki göstermenizi istiyoruz. Çünkü bugün tepki göstermezsek, yarın derdiyle dertleneceğimiz bir Doğu Türkistan olmayacak. Çünkü bugün tepki vermezsek yarın kadim Türk yurdunda Türk ve Türkçe silinmiş olacak. Çünkü bugün tepki vermezsek sıra Kazakistan’a, Kırgızistan’a gelecektir. Üç bin yıllık kalleş Çin siyasetinin hedefi sadece Doğu Türkistan değil, bütün Türk dünyasıdır. Ulu Atamız Bilge Kağan’ın bin 300 yıl öncesinden bize ulaşan uyarılarına kulak vermek zorundayız. Başta Türk Birliği konusunda ki duyarlılığını yakından bildiğimiz Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nur Sultan Nazarbayev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk Dünyası bu zulmü sona erdirmek için harekete geçmelidir. Bu; insanlığımızın, damarlarımızda ki Türk kanının ve inancımızın gereğidir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi