Afyon halkı alkol yasağına sahip çıktı

Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, Afyonkarahisar Valiliği’nce şehir halkının huzurunun korunması amacıyla alınan kamuya açık alanlarda alkol tüketimi yasağı uygulamalarının son derece olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Uygulamalar sonucu maksadın hasıl olduğunu belirten Sürer, Afyonkarahisar halkının yasağa sahip çıktığını dile getirdi 310 İŞLEM YAPILDI Özellikle çocuklar, yaşlılar, engelliler ve gazilerin yararlandıkları park, bahçe ve mesire alanlarında [&hellip]

Afyon halkı alkol yasağına sahip çıktı

Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, Afyonkarahisar Valiliği’nce şehir halkının huzurunun korunması amacıyla alınan kamuya açık alanlarda alkol tüketimi yasağı uygulamalarının son derece olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Uygulamalar sonucu maksadın hasıl olduğunu belirten Sürer, Afyonkarahisar halkının yasağa sahip çıktığını dile getirdi

310 İŞLEM YAPILDI
Özellikle çocuklar, yaşlılar, engelliler ve gazilerin yararlandıkları park, bahçe ve mesire alanlarında alkol tüketimi yasağı ile bu alanların huzurla kullanıldığını kaydeden Musa Sürer, kamu istirahatine açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanma kararı gereğince yapılan uygulamaların son derece olumlu olduğunu belirtti.
Sürer, huzurlu toplumsal hayatın korunması için alınmış bu karar doğrultusunda, halkın verdiği destek sayesinde açık alanda alkol tüketim yasağı uygulamaları sürdürdüklerinden söz etti. Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer; “13 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Afyonkarahisar Valiliği, 2012/3 sayılı karar ile şehirde açıktan alkol kullanımı ve alkol satışı yasakladı. Bu tarihten bugüne kadar yaklaşık 1,5 aylık süre içerisinde 310 adet idari işlem uygulaması yaptık. Yasağa muhalefette bulunan kişilere 169 TL idari para cezası uygulanıyor. Tehdit, hakaret, cinsel taciz ve bıçakla yaralama olaylarında o kadar büyük bir düşüş gerçekleşti. Bu durum bizi şaşırttı” dedi.
HALK DESTEK VERDİ
Alkolün suç işlenmesinde çok büyük bir tetikleyici rol üstlendiğini bu uygulama sayesinde gördüklerini aktaran Musa Sürer sözlerine şöyle devam etti:
“Açık alanda alkol yasağı kararını valilik makamından talep eden biz olduk. Suçların düşüşünde gerekli olduğuna inandığımız bir talepti. Sayın Valimizin uygun görmesi ile böyle bir karar yürürlüğe girmiş oldu. Sonuç olarak şehir sokakları daha huzurlu, gün içerisinde her saatte, her cinsten insanımız, genç, yaşlı olmak üzere herkes sokaklarda artık daha rahat ve güvenle yürüyebiliyor. Bu karar çok isabetli oldu. Afyonkarahisar halkımıza verdikleri destek nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum. Yasağı delen her kim görülürse hemen 155 aranarak bildiriliyor. Ekiplerimiz gerekli kontrolü yaparak gereğini uyguluyor. Daha huzurlu bir Afyonkarahisar için halkımızla birlikte çalışıyoruz. Vatandaşlar alkol yasağına sahip çıktı”

Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme