'Afyon, hak ettiği hizmeti alamıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı söz aldı. Yılmaz, Afyonkarahisar'ın iktidardan hak ettiği hizmeti alamadığını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'a gelen hizmetlerin yetersiz olduğunu belirtti. Yılmaz, '2002 yılında 7 milletvekilinden 6'sını,2007 yılında 7 milletvekilinden [&hellip]

“Afyon, hak ettiği hizmeti alamıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz aldı. Yılmaz, Afyonkarahisar’ın iktidardan hak ettiği hizmeti alamadığını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’a gelen hizmetlerin yetersiz olduğunu belirtti. Yılmaz, “2002 yılında 7 milletvekilinden 6’sını,2007 yılında 7 milletvekilinden 5’ini AKP’den seçerken. Göç nedeni ile nüfusu azalınca milletvekili sayımız 7’den 5’e düşmüş ve de 2011 seçimlerinde de 5 milletvekilliğinde 3’ünü iktidar partisine vermiştir. Bunlardan bir milletvekili de hükümet üyesidir. İktidara bu denli desteğine rağmen, hak ettiği hizmeti alabilmiş değildir” dedi.
BİRÇOK SORUN VAR
Afyonkarahisar’la ilgili sorunları anlatan Yılmaz, “Hâlâ 8500 öğretmen norm kadrosunun 1270 tanesi boştur. Halen 1300 civarında derslik açığımız vardır. Milat kabul ettikleri 2002 yılında Dinar, Sandıklı, Çay, Bolvadin, Emirdağ ilçe devlet hastanelerinde heyet raporu verebilecek kadro ve alt yapıya sahipken, bugün maalesef buralar sağlık ocağı konumuna getirilmiştir. İşsizler ordusundaki artışlar devam etmektedir. Nüfusu 2000’in altına düştüğü içim tam 49 belediye köye dönüştürülmüştür ve insanlarımız doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmış adeta cezalandırılmışlardır. 5084 uygulamaları maalesef iyi yönetilememiş, hizmet sektörü ile yetinilmiş üretim ve istihdam odaklı yatırımlar Afyon’u tercih etmemişlerdir. Bu yüzden pek çok insanımız mağdur olmuştur” ifadelerini kullandı.
BAKAN EROĞLU SÖZ ALDI
Milletvekili Yılmaz’ın gündem dışı konuşmanın üzerine söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 20 dakikalık konuşma yaptı. Yılmaz, tekrar söz alarak “Sayın bakan gündeme getirdiğim hiçbir soruna cevap vermedi. Bizler yaptığımız seviyeli muhalefet ile doğru olanı takdir ederiz ancak eksik olanı yanlış gidenleri de milletin kürsüsünde millet adına dile getirmek boynumuzun borcudur” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme