Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon gıdada en güvenilir illerden”

“Afyon gıdada en güvenilir illerden”

Gastronomi Kenti Afyonkarahisar’ın gıda güvenliğini en üst seviyede tutan ve uygulayan illerin başında geldiğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Gıda sağlığı, hijyeni ve güvenliği açısından ne bizim, ne de gıda üreticilerimizin kesinlikle taviz vermesi söz konusu değil. Afyon bu konuda en güvenilir illerden birisidir” dedi. Kovid-19 vakalarının kontrol altında olduğunu belirten Vali Çiçek, 20 Ekim-3 Kasım tarihlerindeki etkinlik yasağının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kapsamadığına işaret ederek, “Kesinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili yasaklama veya törenlerle ilgili alınmış bir karar yoktur” dedi. Afyonspor ile kendi memleketi olan Kocaeli maçında fanatik Afyonsporlu olarak Afjet Afyonspor’u destekleyeceğini belirten Vali Çiçek Kadın Kültür Evleri’ni tüm Afyonlular’ın sahiplenmesi gerektiğini kaydetti

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi çevresindeki hemşehrilerimizle ayaküzeri sohbet eden Vali Çiçek, küçük çocuklara oyuncak hediye ederek sevindirdi.
KADIN KÜLTÜR EVLERİNİ
TÜM AFYON SAHİPLENMELİ
Ziyareti sırasında gazeteniz Kocatepe’nin sorularını samimiyetle cevaplandıran Vali Gökmen Çiçek, Kadın Kültür Evlerinin sürdürülebilirliğinin büyük önem arz ettiğini ifade etti. Çiçek, pek çok projenin bir süre sonra sahip çıkılmayıp sürdürülmemesiyle heba olduğuna dikkat çekerek, “Kadın Kültür Evleri Projesi bir Valilik veya Kaymakamlık Projesi gibi değil Afyonkarahisar’ın artık bir kurumu gibi devamını sağlayacak ve bunu yöneticiler üzerinde baskı unsuru kullanacak, halkımızın sahiplenmesini sağlayacak olan basınımızdır. Kadın Kültür Evlerimiz gerçek anlamda şu anda bir akademi gibi çalışıyor. Hangi Kadın Kültür Evi’nde çalışma var biliyorum. Hangi Kültür Evi’nde hangi ders yapılıyor şu an biliyorum. Arkadaşlarımız okullardaki gibi planlı bir şekilde müfredat çıkarıyorlar. Bir aylık müfredatlar çıkarılıyor. Hangi hocaların gelip hangi derslerin verileceği saat saat nelerin olacağı çok ciddi şekilde çalışılıyor. Ama bu projeye elbette vakit ve nakit harcıyoruz. Bu projenin kaybolması sadece paranın gitmesi anlamına gelmiyor. En büyük sıkıntı bir daha böylesi bir projeyi yapma isteğinin gitmesidir. Her başarısız proje kentte ‘Daha önce yapılmıştı hiçbir şey olmadı.’ dedirtiyor. Nakde ve vakte yazık oluyor. Hiç kimsede istek kalmıyor.” dedi.
PROJE İLÇELERDE
SOSYALLEŞMEYİ SAĞLADI
Kadın Kültür Evleri projesine büyük önem verdiğini, henüz istediği seviyeye ulaşılmadığını belirten Vali Gökmen Çiçek, projenin ilçelerde sosyalleşme imkânı oluşturduğunu vurguladı. Kent merkezinde bu alanların var olduğunu söyleyen Çiçek, “Merkez’de Belediyemizin kadınlarla ilgili yaptığı yerler, Kafeteryalar, AVM’ler insanlara sosyalleşme imkânını sağlıyor. Ama kırsala doğru gidince bu çok da kolay değil. O açıdan da Kadın Kültür Evlerinin ilçelerde olması önemliydi.” diye konuştu.
PANDEMİ SÜRECİNDE KATILIM
25’İN ALTINA DÜŞMÜYOR
İlerleyen günlerde tüm medya çalışanlarının katılacağı bir programla Kadın Kültür Evlerinin ele alınabileceğine değinen Vali Çiçek şu ifadeleri kullandı: “Medyamıza bu projenin somut formunu yerinde göstermek gerektiğini düşünüyorum. Bir çok kişinin Kadın Kültür Evleri Projesi için ‘Ne gereği vardı. Anlamsız bir şey.’ gibi düşündüklerini biliyorum. Kadın Kültür Evlerimize gelen kadınlarımızın çok ciddi hikâyeleri var. Bu çok güzel hikâyeleri belirli şekillerde paylaşmak gerek diye değerlendiriyorum. İnşallah projemiz Afyonkarahisar’da başlayıp ülke geneline yayılacak gibi görünüyor. İlimiz bu anlamda pilot il konumunda olacak gibi. Sayın Bakanımızla projeye yönelik paylaşımlarımız oldu. Kendileri projenin seyrini ve çıktılarını görmek istiyor. Pandemi sürecinde bile Kadın Kültür Evleri aktivite ve derslerinden yararlanabilmek için en az 25 kadınımız geliyor. Elbette biz hanımlarımız zorla çağırmıyoruz. Kişisel gelişim, sosyalleşme fırsatını kadınlarımız kaçırmak istemiyor. Köylerden gelen kadınlarımız var. Kadın Kültür Evlerimiz her ilçede açılırken ilk başlangıçta şehit annelerimizi davet ederek işe başladılar. Arkasından muhtar eşleri ile devam eden süreçte bu evlerimizden istifade oranı gün ve gün arttı. İlk etapta bu ilgi ve katılım beklemezken yoğun şekilde katılım ve ilgi gördü.”
AFYONKARAHİSAR KADINININ
ÖZGÜVENİ YÜKSEK
Çay İlçesi’nde hazırlanan Kadın Kültür Evi için ormanlık bir alanın tercih edildiğini, bu yönüyle Çay Kadın Kültür Evi’nin farklı biçimde öne çıkacağını belirten Vali Çiçek şöyle konuştu: “Bu Merkezlerimizden bunsan sonra girişimcilerin çıkması lazımdır. Seminerler düzenlenilmelidir. Kadınlarımız nasıl daha görünür olur, özgüveleri nasıl daha çok perçinlenir şeklinde aktivitelerin yoğunluğu önem arz ediyor. Bu noktada diksiyon eğitimi bile düşünülebilir. Ben Afyonkarahisar kadınlarını Karadeniz kadınlarına benzetiyorum. İlimizin kadınlarının özgüvenlerinin çok yüksek olduğunu birebir gördüm. Mesela bazı yerlerde ‘Teyze nasılsınız?’ diye hitap ettiğinizde ‘İyiyim’ diyerek cevaplar geçer, gider. Ama Afyonkarahisar’da samimi ve sıcak şekilde konuşarak karşılık veriyor. Yeri geldiğinde lüzumu halinde eleştirisinide yapıyor. Bu durum çok hoşuma gidiyor. Ayazini de geçtiğimiz günlerde ki ziyaretimizde yaygın medyadan bir isimle gezerken oradaki teyzelerimizin sıcak ve samimi yaklaşımları bu duruma bir örnektir. Akşam saat 22.30 sularında ‘Selamünaleyküm teyze.’ diye selam verdiğim bir hanımımız ‘Aleykümselam Vali oğlum. Burayı turizmin merkezi yap.’ sözleriyle sıcak bir şeklide karşılık veriyor.”
AYAZİNİ MUAZZAM BİR
ALANA DÖNÜŞECEK
Ayazini’ne olan hayranlığını yeri geldikçe belirten Vali Gökmen Çiçek, Ayazini’nin muazzam bir yere dönüşeceğinin altını çizdi. Afyonkarahisar’daki görev süresini tamamlamadan Ayazini’ni Şirince-Cumalıkazık gibi bilinen, tanınan, ilgi gören bir yer yapmayı hedeflediğini aktaran Vali Çiçek şunları söyledi: “Dua ediyorum. Allahım Afyonkarahisar’dan gitmeden Ayazini’ni Şirince-Cumalıkız gibi yapmayı nasip et diye dua ediyorum. Balon çalışmasında lisans tamamlanıldı. Emre Gölü’nde 47 bin metrekare alanda inanılmaz bir peyzaj olacak. Balon çalışması bu işi taçlandıracak. Dört aylık zaman diliminde proje onayı almak, imar durumunun ayarlanılması, ihaleye çıkılması dile kolaydır. Gece gündüz iyibir ekiple çalıştık. İnşallah iyi olacak. Ekibimizde yer alan her kişinin bir alanı var.”
YASAK 29 EKİM CUMHURİYET
BAYRAMINI KAPSAMIYOR
20 Ekim-3 Kasım tarihlerindeki etkinlik yasağının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsamadığını belirten Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kesinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili yasaklama veya törenlerle ilgili alınmış bir karar yoktur. Aldığımız karar çok açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Resmi bayramlar ve resmi kutlamalar, siyasi partilerin yapacakları organizasyonlar dışındaki eylem ve etkinliklerin 15 gün süre ile yapılmayacağını ilan ettik. Aksi bir durum olsaydı ülke genelinde bir karar alınırdı. Neticede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı milli bir bayramımızdır.”
FANATİK AFJET AFYONSPORLU
OLARAK ÖNCELİK MOR BEYAZ’IN
Aslen bir Kocaeli’li olarak bugün ilimizde oynanacak olan Kocaelispor ile Afjet Afyonspor maçında “fanatik bir mor beyazlı” olarak Afjet Afyonspor’u destekleyeceğini belirten Vali Çiçek, “Maçta tabiiki Afjet Afyonspor’u destekleyeceğim. Ben fanatik bir Afjet Afyonsporluyum. Kesinlikle mor beyaz benim için önceliklidir. Kocaeli’yi çok seviyorum. En iyi şekilde ağırlayacağız. Ama inşallah yenerek göndereceğiz. İnşallah temennimiz centilmen bir mücadele yaşanmasıdır.”dedi.
SALGIN KONTROL ALTINDA AMA
REHAVETE KAPILINMAMALI
Covıd-19 vakalarının ilimizdeki seyrine yönelik soruları cevaplandıran Vali Çiçek, bu konuda her zaman düşünerek ve ölçülü konuşmaya özen gösterdiğini doğru bilgilendirmenin yanında hassas dengeleri de korumaya çalıştığını belirtti. Vali Çiçek şunları kaydetti: “Birincisi halkımız korkuya sevk etmeden, Afyonkarahisar’ın ticaretini, ekonomisini düşünerek ama bunları yaparken de aynı anda insanlarımıza yalan söylememe çizgisindeyim. Çok ince bir dengeyi gözetiyorum. Bir tarafta insan sağlığı sözkonusudur. Yalana yer yok. Çünkü yalan söylemek ihanet etme derecesinde sıkıntı olabilir. Denge kurmayı hissettiğimiz dönemler oluyor. Ama hiçbir zaman ne biz ne de üstlerimiz, hükümet bu konuda en başından itibaren şeffaf olduk. Vaka sayılarında gerçekten bir düşüş eğilimi var. Ama bunu bile söylemeye çekiniyorum. Çünkü hepimiz çok çabuk rehavate kapılıyoruz. Bu durum kişi bazlı etkiler bile doğurabiliyor. Şahsen ben bile çok güzel bir düşüş gördüğümde rahatlamaya gidiyorum. İşte bu da çok tehlikeli bir noktaya yol açıyor. Salgın şu an kontrolümüz altında. İyi seviyelerdeyiz, ama bu öyle bir şey ki sonuç iki günde ve daha kısa sürede bile değişebiliyor. Durum budur, kontrolümüz alında ama rehavete kapılamamız da gerekiyor. Rehavate kapılmamak için ben arkadaşlara hep öyle bir durum varmış gibi söylüyorum. Malum bu salgın çok sinsi ilerliyor.”
AFYON GIDA GÜVENLİĞİ VE
HİJYENİNDE GÜVENİLİR KENT
UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar’la ilgili olarak diğer bazı kentlerin aleyhte propaganda yürüttüklerini, “Gıda hilecileri varken Gastronomi şehri nasıl olur” imalarının yapıldığını hatırlatan Kocatepe mensuplarına bu durumu değerlendiren Vali Gökmen Çiçek şunları aktardı:
“İlin Valisi olarak çok açıkça söylüyorum; Afyonkarahisar göreve başladığım 4 aydan beri elimde tüm veriler var. Tüm laboraturları gezdik, test sonuçlarını gördük. Tüm şikâyetleri ve olabilecek konuları biliyorum. İddia ediyorum; Afyonkarahisar hijyen ve gıda ürünlerine uyulması açısından dikkatli iller arasında en iyilerinden birisidir. Bu konuda çok duyarlı ve hassastır. Kentle ilgili bu şekilde konuşmak uluslar arası bir platformda üye olmuş bir il için memleketimiz ve ülkemiz için sıkıntılı bir ifade olur. Bunu şöyle söyleyeyim; gıda üretimi yapan arkadaşlar işlerinde çok ciddi ve özellikle bir yanlışlık olmaması için bizden çok korkuyorlar. Hem bizden korkuyorlar, hem de kendileri bu anlamda sürekli denetlenmek istiyorlar. Olumsuz durumların hem şehre hem de kendilerine nasıl etki edeceğinin bilincindeler.Sıkça sucuk işletmecilerimiz, et ve et ürünleri işiyle uğraşanlar defalarca denetlenme talebini bize iletmiştir. En çok laboratuar tetkiki talep ediliyor. Afyonkarahisar’ın hijyende ve ürün güvenliğinde en iyi kentlerden birisi olduğu tüm Türkiyece bilinmektedir. Bu konuda duyarlıyız. Valilik olarak bu konuda affımız yok. Kim aksini söylerse Afyonkarahisar’a haksızlık etmiş olur. Burada yaşayan insanlarımızın kul hakkına girmiş olur.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi