Afyon Gastronomi Müzesi

Afyonkarahisar’da hizmet veren Gastronomi Müzesi’nin bölgenini ilk ve tek Gastronomi Müzesi olduğunu biliyor muydunuz?

UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilen Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Gastronomi Müzesi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi olarak da hizmete başladıktan sonra içeriszinde tarih, kültür ve sanat sohbetleri düzenlenen tarihi konak son dönemde Gastronomi Müzesi olarak da hizmet vermeye başladı. Müze bölgenin ilk ve tek gastronomi müzesi olma özelliği taşıyor

Haber

Afyonkarahisar Merkez’deki Akmescit Mahallesi Belediye Çarşı Sokakta bulunan Gastronomi Müzesi tarihi Bedesten Çarşısı’nın hemen karşısında bulunuyor. 1910 yılında yapılan 113 yıllık korunması gerekli tescilli tarihi konak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore ettirildi. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılırken Konak içerisindeki alanlarda düzenleme yapılarak aynı zamanda Gastronomi Müzesi olarak da hizmert vermeye başladı. Afyonkarahisar Gastronomi Müzesi’ni ziyaret eden ziyaretçiler tarihi konak içerisinde Afyonkarahisar’ın geleneksel yaşam izlerini mankenler ve canlandırmalar ile yakından tanıma imkanı buluyorlar. Gelin Odası, Baş Oda gibi bölümlerin yanı sıra tarihi objelerle zenginleştirilen Afyonkarahisar Kültür ve Sanat evi, Gastronomi Müzesi Afyonkarahisar’a has lezzetlerin hangi şamalardan geçerek hazırlandığını dü ziyaretçilerin bilgisine sunuyor.

Toplamda 54 metrekare alana sahip tarihi binada, Afyonkarahisar’ın gastronomi ürünlerinin bal mumundan yapılmış maketleri, gelin odası, keçe ve lokum yapım odaları ile eski mutfak canlandırma odaları ve günlük yaşama dair odaları ziyaretçilerin kültür ve sanatı bir arada keşfetmelerini sağlıyor.

Haber

Bakmadan Geçme