Afyon F klavyede Guinness’e girecek

Uluslararası Bilgi İşlem Federasoynu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, F klavye kullanımının yaygınlaşması ile Afyon’un Guinness Rekorlar kitabına geçecek dünya rekorları kıran isimler çıkaracağını söyledi Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi kapsamında F klavyenin ülke çapında yaygınlaştırılması hususunda Afyonkarahisar pilot il seçildi. TÜRKLER RAHATÇA ŞAMPİYON OLUYOR F klavye kullanımının yaygınlaşması için verdiği uğraş ve çabalarla kamuoyunda [&hellip]

Afyon F klavyede Guinness'e girecek

Uluslararası Bilgi İşlem Federasoynu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, F klavye kullanımının yaygınlaşması ile Afyon’un Guinness Rekorlar kitabına geçecek dünya rekorları kıran isimler çıkaracağını söyledi

Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi kapsamında F klavyenin ülke çapında yaygınlaştırılması hususunda Afyonkarahisar pilot il seçildi.
TÜRKLER RAHATÇA ŞAMPİYON OLUYOR
F klavye kullanımının yaygınlaşması için verdiği uğraş ve çabalarla kamuoyunda tanınan Uluslararası Bilgi İşlem Federasoynu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Türk diline en uygun klavye çeşidinin F klavye olduğunu söyledi. Türkçe için bilgisayar klavyesini 10 parmak kullanmak gerektiğini dile getiren Köse; “F klavye bilimsel olarak, işlevsel itibariyle en iyi en güçlü parmakların olduğu yerlere Türkçe’de işlevsel yönü ön planda olan çok türlü harfler serpiştirilmiş haldedir. Bundan hareketle bizim Türkçe F klavyeye sahip çıkmamız lazım. Bizler bu paralelde İhsan Yener hocamızın girişim ve katkılarıyla girişimi üst seviyelere taşımış vaziyetteyiz. Dünya Şampiyonalarında Türkler çok rahat şekilde şampiyon olmaktadılar.” dedi.
F KLAVYE TÜRKİYE’DE YERLEŞMELİ
Uluslararası Bilgi İşlem Federasoynu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Türkçe F klavyenin yerleşmesine yönelik Başbakanlık genelgesi ile pilot bölge olarak Afyon’un seçilmesi sonucu, dünya şampiyonlarının en fazla İstanbul’dan sonra Afyon’da yetiştirildiğini ifade etti.
Köse; “Bizim tüm amacımız Türkiye’ye F klavyenin yerleşmesidir. Öğretmeni ile öğrencisi ile kamuoyunda herkesin kesinlikle F klavye ile bilgisayar kullanmasını arzu ediyoruz. Bunu arzu etmek demek eğitimlerini vermek demektir. Eğitim verecek grupların yetiştirilmesi konusu üzerinde süratle duruyoruz. Bu konuda hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da F klavye öğretecek olan öğretmenleri bir an önce yetiştirmeleri gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.
KURULLAR VE KONSEY ÇALIŞIYOR
Seçkin Köse, kendilerinin sivil toplum örgütü olarak kamu kurumlarıyla birlikte Afyonkarahisar’da F klavye kullanımı için oluşturdukları platformda yürütme kurulları, konseyler teşkil ettiklerini kaydetti. Yürütme kurulları ve konseylerin çalışmaya başladıklarını aktaran Köse sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa zamanda hızlı bir şekilde eğitimler başlayacaktır. Afyonkarahisarla ilgili olarak Hüseyin Özçelik öğretmenimizin isminin her yerde geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisi amatörce bir özveri ile bir grup öğrencisine ikinci sınıftan itibaren bilgisiyarda F klavyeli eğitim vermiştir. Bu öğrencilerini mezun ettikten sonra Hüseyin Özçelik bir grup öğretmenlere de eğitim vermeye başlamıştır. Sonuç itibariyle 0-16 yaş grubunda öğrenciler Türkiye ve dünya şampiyonlukları elde etmektedirler. Böyle değerli bir hocaya sahip çıkmak lazım. Onun yönlendirmesi bizlerin desteğiyle, platformun işlerlik kazanmasıyla kısa zamanda Afyon’un Guinness Rekorlar kitabına geçecek şekilde dünya rekorları kırarak F klavyeyi çok sayıda kişinin öğreneceği beklentisi içerisindeyim.”
SEÇKİN KÖSE KİMDİR?
Seçkin Köse 1967 yılında Afyon Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. Aslen Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden olan Köse, Afyonkarahisar Ticaret Lisesini temsilen 1969-1971 yıllarında F Klavye Dünya Şampiyonasına katıldı. Dünya rekorunu kırarak şampiyon olan Seçkin Köse, halen yarışları düzenleyen Uluslararası Bilgi İşlem Federasoynu İntersteno’nun Türkiye Temsilciliğini yürütüyor.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme