Afyon, en az işsiz olan iller arasında

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı 4'üncü Olağan Toplantısı, Vali Hakan Yusuf Güner'in başkanlığında toplandı. Toplantıda, Afyonkarahisar'daki işsizliğin yüzde 5 olduğu belirtildi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı 4'üncü Olağan Toplantısı, İŞKUR Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç'tan bilgi alan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, başarılı [&hellip]

Afyon, en az işsiz olan iller arasında

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı 4’üncü Olağan Toplantısı, Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında toplandı. Toplantıda, Afyonkarahisar’daki işsizliğin yüzde 5 olduğu belirtildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı 4’üncü Olağan Toplantısı, İŞKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç’tan bilgi alan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, başarılı proje ve hedefleri dolayısıyla Ünlüyalvaç’ı alnından öptü.
BAŞARILI BİR MÜDÜR
Afyonkarahisar’ın işsizliğin önlenmesi için önemli bir ivme kazandığını aktaran Vali Hakan Yusuf Güner, “Benim il müdürlerinde aradığım özelliklerden birçoğu İŞKUR İl Müdürümüz de var. Bunlardan birisi hedeflerinin olmasıdır. Projeleri var ve üçüncüsü de Türkiye’ye ait projeleri var. Türkiye’ye ait projeleri mesela Afyonkarahisar işsizleri işe yerleştirme oranı olarak Türkiye’nin ilk 15’de yer aldığını ve kendisi bu oranı daha yukarıya taşıyacağını belirtti. Ayrıca biraz öncede il müdürümüzün bahsettiği gibi işsizlik oranında Türkiye’de 5’inci sırada yer almaktayız. Yine bu oranı da daha da ileriye taşımak istediğini belirterek bu kapsamda işverenleri sık sık ziyaret etmek suretiyle vatandaşa bilgi vermek adına Afyonkarahisar ili içerisinde hizmet noktaları oluşturacağını da belirtiyor” dedi.
HİZMET NOKTALARI
OLUŞTURULACAK
İŞKUR’un hizmet noktaları oluşturmasının olumlu bir gayret olduğunun altını çizen Vali Güner, “Hizmet noktaları ATSO, Organize Sanayi Bölgesi, Otobüs Terminali, Üniversite, eğer işverenler konteyner temin ederlerse uygun görülen yerlerde ve yeşilyol istikametindedir. Vatandaş iş ararken çekinebilir, nereye nasıl bir müracaatta bulanacağını bilmeyebilir. Bizler bu noktada halkın uğrak olarak geçtiği yerlerde hizmet noktaları oluşturursak işe yerleştirme oranımız giderek artacaktır. Bu sefer Türkiye’de ilk 15’te değil ilk 5’e tırmanmış olacağız. Bunların yanında iş kurmak isteyen, kendi ekmek teknesini oluşturacak olan vatandaşlarımıza da İŞKUR Müdürlüğümüz destek oluyor. Bundan sonra da en iyi şekilde destek olmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ İŞYERİ AÇIYOR
Güner, şöyle devam etti:
“Vatandaşlara öncelikle kurs veriliyor. Yönlendirmeler yapılarak izlenecek yolda kişilere yardımda bulunuluyor. Hatta İŞKUR Müdürlüğümüz tarafından ilimiz için sevinilecek bir durum gerçekleştirildi. Bu da iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımızın İŞKUR Müdürlüğü’nden aldığı destek oranı, yani kurs alanların yüzde 40’ı İŞKUR Müdürlüğü’nden destek alıp işyerlerini açmışlardır. Bu konuda da İŞKUR Müdürlüğü Türkiye 1. sidir. Ayrıca İŞKUR Müdürlüğümüz oluşturulacak olan mobil hizmet noktalarını ilçelere de taşıyacak olup, ilçelerimizdeki vatandaşları bilgilendirip işsizlik oranını azaltacaktır. Hizmet vatandaşın ayağına kadar götürülecek. İŞKUR Mobil olacak. Bu durum bizim için çok önemlidir. İŞKUR Müdürlüğü ilçelerde Kaymakamların belirlediği yerlerde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vereceklerdir.”
İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK
Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akın Yıldırım, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, ESOB Başkanı Abdulkadir Konak ile il istihdamına katkı sağlayacak kurum ve kuruluşlar katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

İŞ BEĞENMEME,
BÜROKRASİNİN BECERİKSİZLİĞİ

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, bir basın mensubunun “Afyonkarahisar’da iş beğenmeme kültürünün üstesinden gelinmesi için ne yapılmalı” sorusunu da yanıtladı. Güner, “Afyonkarahisar’da böyle bir kültürü kabul etmiyorum. Bunun sebebi bizleriz. Bizler daha çok vatandaşa, daha doğru bir biçimde, daha donanımlı ve bilgi verici bir şekilde ulaşırsak, vatandaşta kendisine sunulan işi beğenecektir. Afyonkarahisar’lı iş beğenmiyor demek Afyonkarahisar’lılara yapılan bir hakaret olarak kabul ediyor ve böyle bir kavramı kesinlikle reddediyorum. Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize bizler ulaşacak, işi iyi anlatacak ve onları kendi alanlarında yerleştireceğiz. Bizim hedefimiz budur. Söz konusu kavram bürokrasinin beceriksizliğini gösterir. Bürokrasinin hükümranlığını gösterir, hizmet noktalarının oluşturulmadığını ve vatandaşın ayağına gidilmediğini gösterir. Afyonkarahisar’lıların kusur ve kabahatini göstermez. Biz Afyonkarahisar’da bunları sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

HERKES GÖREVİNİ İYİ YAPACAK

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurum müdürlerinin görevini iyi yapması gerektiğine dikkat çekti. Güner, “Kurumlar kendi parametrelerini ölçebilir hale gelecek. Bizim amacımız kurum müdürlerini ezmek ve tedirgin etmek değil. Müdürlerimizi özel sektör mantığıyla iş üretmeye yönlendirmektir. Bizler daha iyi çalışarak vatandaşa daha iyi hizmet vermek için çabalıyoruz. Bana iyi adam değil, mübarek adam değil, bana işini iyi yapan, işinin hakkını veren adam lazım. İşini iyi yapmanın yanında mübarek adam olursa oda Aliyyül Ala olur. Ben böyle çalışan kişiler istiyorum. İŞKUR Müdürümüz bunu başarmış, kendisi hedeflerini bize aktardı, ayrıca bunları yazı ile bize iletecek ve bunları diğer kurumlarla birlikte bir kitap haline getireceğiz. Kurumların en az iki projesi olacak” diye konuştu.

“BENİM DE HEDEFLERİM VAR”

Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar ile ilgili kendisinin de hedeflerinin olduğunun altını çizdi. Güner, “Vali olarak benim de hedeflerim var. Bunlardan biri Kurumlara proje oluşturtmak, onları uygulatmak ve bunları kitap haline getirmek. Kurum müdürleri projelerini oluşturacak bende bunları ölçeceğim. Bu projelerin hayata geçirilip geçirilmediğini kurum müdürlerine açıklattıracağım. Başaramadıysa ‘ben başaramadım özür dilerim Sayın Valim seneye başaracağım’ diyecek, başaranda ‘ben başardım, hedeflerimize ulaştım’ diyecek ben de onun alnından öpeceğim” dedi.

İŞSİZLİK ORANI DAHA FAZLADIR

Toplantıya katılan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyon’daki işsizlik oranının daha fazla olduğunu tahmin ettiğini belirtti. Uslu, “Bir taraftan Afyonkarahisar’da tarım işçiliğinin ve işçisinin çok olduğunu söylüyoruz. Bir taraftan işsizliğin yüzde 5’lerde olduğunu söylüyoruz. Bana göre işsizlik oranı yüzde 5’ten daha fazladır” dedi.

Bakmadan Geçme