• Haberler
  • Genel
  • Afyon ekonomisi yatırımcısını kaybetmesin – Kocatepe Gazetesi

Afyon ekonomisi yatırımcısını kaybetmesin – Kocatepe Gazetesi

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, yer sıkıntısı nedeniyle Afyonkarahisar OSB’den Isparta OSB’ye peynir üretimi yapan büyük bir firmanın gittiğini belirtti. Mühsürler, şehir ekonomisinin yatırımcısını kaybetmemesi gerektiğini vurguladı Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nin ivedilikle genişletilmesi gerektiğini savunan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, bunun yapılmaması halinde, şehrin, borsanın ve ekonominin kaybedeceğinin altını çizdi.Isparta OSB’ye yatırım yapacaklar Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) [&hellip]

Afyon ekonomisi yatırımcısını kaybetmesin

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, yer sıkıntısı nedeniyle Afyonkarahisar OSB’den Isparta OSB’ye peynir üretimi yapan büyük bir firmanın gittiğini belirtti. Mühsürler, şehir ekonomisinin yatırımcısını kaybetmemesi gerektiğini vurguladı

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nin ivedilikle genişletilmesi gerektiğini savunan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, bunun yapılmaması halinde, şehrin, borsanın ve ekonominin kaybedeceğinin altını çizdi.
Isparta OSB’ye yatırım yapacaklar
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ilde ülkeye mal olan büyük bir peynir üreticisi firmanın OSB’de yer bulamaması sonucu Isparta OSB’de bedelsiz olarak temin edilen yere gittiğini söyledi. Bu durumdan il ekonomisi adına çok büyük rahatsızlık duyduğundan söz eden Mühsürler; “Isparta OSB’ne yatırımlarını yapma şartı ile söz konusu peynir üreticisi firma oraya gitti. Bu firma Afyon’da iken fabrikasının borsamıza yaptırdığı işlem rakamı 50 trilyondur. Biz ATB olarak tescilden binde bir alıyoruz. ATB’nin sadece 50 bin TL’lik zararı var. Biz dışarıdan yatırımcı ararken yatırımcının dışarıya gitmesine üzülmekteyim. Bunu sivil toplum örgütleri, ATB, AFSİAD, HÜRSİAD ve esnaf olarak göz önüne almak lazım. Sıkıntı olarak ne var? Bizlerin bir toplantı yapması lazım.” dedi.
OSB’nin genişletilmesi gerek
ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arkasında eski Hayvan Pazar yerinin olduğu alanda 150-160 bin metrekarelik yer için söz konusu firmanın para karşılığı kiralama yapamadığından yakındı. Tahminen 2,5-3 milyon metrekarelik alanı kapsayan OSB’nin yatırımcılar için yeterli olmadığını söyleyen Mehmet Mühsürler; “Bana göre OSB alanımız yeterli değil. OSB’nin müteşebbis heyetinde de bulundum. Kuruluş aşamasında OSB birinci, ikinci ve üçüncü bölge olarak ayrılmıştı. Bizim OSB’nin ivedilikle genişletilmesi konusunda bir çalışma yapmamız lazım. Sayın Bakanımızla gerekirse Başbakanımızla bunu yapmamız lazım. Ben Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanlığı da yaptım. Bizim sınırımız Beyyazı beldesi levhasının olduğu yere kadar. Orada da 1,5-2 milyon metrekarelik bir yer var. Bu alan değerlendirilmelidir. Hayrettin Barut’un Başkanlığı dönemindeki hayvan pazarını Belediye yönetimi ekonomik kaybımız var derse parselizasyon yapıp 10’ar bin metre 15-16 adet parsel oradan çıkabilir. Onun da OSB’ye genişletilmesi lazım.” diye konuştu.
Yer fiyatları yüksek
OSB’nin yer olarak genişletilmesinin Afyonkarahisar için son derece önem taşıdığına işaret eden ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, OSB’de yer fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. OSB’de bir arsa metrekaresinin 80-100 bin TL’den satışa sunulduğunda 10 bin metrekarelik bir alana sadece 800 bin TL arsa parası ödendiği örneği veren Mühsürler; “Isparta OSB’de yer bedava. Afyon’da ki büyük peynir üretici firma oraya gitti. En az 25 kişi personel çalıştırıyor. Borsa kaybetti. Afyon kaybetti. Afyon ekonomisi kaybetti. Biz dışarıdan yatırımcı getirelim derken bizim yatırımcılarımızın dışarıya gittiğinin farkına varılması medya aracılığıyla sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.
Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme