Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYON EĞİTİM VAKFI’nın talihi döner mi?

Afyonkarahisar ilinin önemli ve değerli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Afyon Eğitim Vakfı her ne hikmetse son dönemde talihsizlik üstüne talihsizlik yaşanıyor.
Kısaca özetleyelim:
28 Şubat 2020’de, geliri Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacak olan ve Afyonkarahisar’ı anlatan Geçerken Uğradım filminin gösterime girmesi dolayısıyla gala programı planlanmıştı. 27 Şubat 2020’de Suriye’nin İdlib bölgesinde yapılan alçak saldırı sonucunda 33 Mehmetçiğimizin şehit olması, 32 askerimizin yaralanması sonucunda Afyonkarahisar’daki gala programının yanı sıra 29 Şubat 2020 tarihinde Antalya’daki gala programı da iptal edildi.
***
3 Mart 2020 tarihinde Geçerken Uğradım filmini Afyon Lisesi’nden 200 öğrenci izledi. Bu süreçte İl Genel Meclisi üyeleri ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi üyeleri de filmi izledi. Planlanan takvime göre Afyonkarahisar Valiliği’nin izni ile film, öğrenciler tarafından izlenecekti. Ancak 11 Mart 2020’de ülkemizde yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla ilk vaka görüldü. 17 Mart 2020’de okullar tatil edildi. Ardından da tedbirler kapsamında sinema salonları kapatıldı.
***
Geçerken Uğradım filminin başına gelen bu üzücü durumun ardından iş insanı Hüseyin Özharputlu, Afyon Eğitim Vakfı’na katkı sağlamak amacıyla, iş insanları, sanayiciler ve hayırseverlerin desteğiyle Bir Yıldız Doğuyor Projesi’ni hayata geçirdi ve klasik bir Mercedes otomobili baştan sona yenileyerek satışa hazır hâle getirdi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda sergilenen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere bir çok misafirin dikkatini çeken otomobil, 14 Haziran 2020’de Klasik Mercedes Kulübü üyelerinin de katılımı ile görkemli bir açık artırma ile satılacaktı. Ancak küresel salgına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu törenler ve toplantılar kısıtlandı; dolayısıyla 14 Haziran’daki açık artırma iptal edildi.
***
Bir Yıldız Doğuyor Projesi’nin klasik Mercedesi’nin satılması için Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile istişareler yapıldı. İstişareler sonucunda geniş katılımlı açık artırmanın Eylül’ün ilk haftasında ilimizde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası’nda yapılmasının olumlu olacağı sonucuna varıldı. Bu doğrultuda hazırlıklar yapılırken, Dünya Motokros Şampiyonası’nın da küresel salgın dolayısıyla iptal edildiği açıklandı.
***
Afyon Eğitim Vakfı’nın hem burs gelirlerini hem de diğer eğitime katkı çalışmalarını güçlendirmek, artırmak ve çeşitlendirmek adına yaptığı tüm çalışmalar işte bu gelişmeler nedeniyle amacına ulaşamadı ne yazık ki.
Oysa Afyon Eğitim Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar yüksek öğrenim gören muhtaç ve ihtiyaç sahibi öğrencilere başarılı olmak şartı ile karşılıksız olarak parasal yardım yapan değerli bir vakfımız. Afyon Eğitim Vakfı başarılı ancak maddi yetersizlikler nedeni ile hakkettikleri eğitimi alma gayretinde olan öğrencileri seçerek burs yardımları yaparak önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Burs miktarı genelde her yıl günün ekonomik durumuna göre belirlenip artırılarak öğrencilere yansıtılıyor. Bu yıl öğrenci başına verilecek olan burs tutarı 200 TL’dir. AEV bursları yılda 9 ay boyunca öğrencilere aktarılmaktadır.
2019-2020 yılında 537 üniversiteli gence burs verildi.
***
Vakfa katkı amacıyla planlanan etkinlikler küresel salgın dolayısıyla iptal olsa da Afyon Eğitim Vakfı’na bağış yapmanın, bu şehrin eğitim çağındaki çocuklarına yatırım yapmanın zamanı yoktur. Aksine böylesine zorlu bir süreçte başarılı öğrencilerimize daha çok sahip çıkmamız gerekiyor milletçe. Afyon Eğitim Vakfı’nın daha çok öğrenciye burs vermesi, şehrimiz ve ülkemizin geleceği için yapılacak en güzel yatırımlardan bir tanesidir.
Yönetim Kurulu Başkanlığını, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in yaptığı Afyon Eğitim Vakfı’nın İkinci Başkanlığı’nı İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Sayman üyeliğini Cumhuriyet Sucukları sahibi Yavuz Kocaşaban, diğer yönetim kurulu üyeliklerini ise saygın işadamlarımız Adnan Demirel, Metin İplikçioğlu, Salim Pancar ve Musa Bursalı yapıyorlar. Bu isimler başta olmak üzere gönüllü bağışçılar Afyon Eğitim Vakfı’nın yükünü üstlenmiş vaziyetteler. Allah onlardan razı olsun.
Bağışçı hayırseverler ile yönetim kadrosunun katkıları sürüyor olsa da bunlara ilaveten AEV’e yapılacak her bağış, sağlanacak her imkan Afyonkarahisar’ın geleceğine yapılmış bir yatırım anlamı taşımaktadır.
Afyon Eğitim Vakfımızı ve gençlerimizi yalnız bırakmayalım. AEV’in bugünlerde yaşadığı “talihsiz dönemini”, hep birlikte “en parlak dönemi”ne dönüştürelim. Var mısınız?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti