'Afyon, Ege'nin sönen yıldızı oldu'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar'ın son yıllarda Ege'nin parlayan yıldızından çok sönen yıldızı hâline geldiğini öne sürdü. Yağcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın, bir önceki AK Partili Belediye'nin başarısızlığını kabul ettiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın basın toplantısında söylediği sözleri [&hellip]

“Afyon, Ege’nin sönen yıldızı oldu”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar’ın son yıllarda Ege’nin parlayan yıldızından çok sönen yıldızı hâline geldiğini öne sürdü. Yağcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, bir önceki AK Partili Belediye’nin başarısızlığını kabul ettiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın basın toplantısında söylediği sözleri eleştirdi. Yağcı, “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bey yaptığı basın toplantısı ile 2012 yılı ile beraber geride kalan 4 yıllık çalışmalarını değerlendirmiştir. Sayın Belediye Başkanı 2012 yılı belediye çalışmaların tamamına yakınında asfalt konusuna değinmiş ve geçen yıl Afyonkarahisar halkının yaşamış olduğu büyük sıkıntıları unutturmaya çalışmıştır. Bunu yaparken de ‘5 yılda yapılamayanı 1 yılda yaptık’ ifadesini kullanarak diğer yıllardaki belediye yönetimin ne kadar kötü bir görev yaptığını peşinen kendisi de kabul etmiştir. Şunu ifade etmek isterim ki kendisinin görev süresi ve 2004-2009 yılları arasındaki AKP’li belediye yönetimi de olmak üzere toplam 9 yıldaki insanımızın çektiği bu sıkıntıya sebep olan yalnızca AKP’nin başarısız belediyelik yönetimidir” dedi.
SADECE ASFALTTAN
İBARET DEĞİL
Belediyeciliğin sadece asfalttan ibaret olmadığına dikkat çeken Yağcı, “Yine Sayın Belediye Başkanı sanki tek belediyecilik anlayışı asfalt yoldan ibaretmiş gibi bir görüntü vermenin dışında ilimizde yaşanan hava kirliliğine hiç değinmemiştir. Çevre Bakanlığı’nın internet sitesinde görüldüğü gibi Afyon’un havası kötü iller arasında baş sırada yer almaktadır. Sayın Belediye Başkanı seçim vaatlerinde bu sıkıntıya çare olarak yoğun bir ağaçlandırma ve Çimento Fabrikası’nın şehir dışına çıkarılması veya teknolojik iyileştirme yapmasının sağlanmasını isteyeceklerini belirtmelerine rağmen hala daha bunlarla ilgili ciddi bir atılım gerçekleştirememiş ve ne yazık ki normalin çok üstünde olan hava kirliliğinin olduğu günlerde insanlarımız uyarılma ihtiyacı bile duyulmamıştır” ifadelerini kullandı.
SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMADI
Afyonkarahisar’da trafik ve otopark sorununun yaşandığını, İzmir yolu üzerindeki peyzaj çalışmasının sonuca ulaşmasının beklendiğini belirten Yağcı, “İlimizin en yoğun nüfusuna sahip Dumlupınar, Dervişpaşa ve kısmen Cumhuriyet mahallesinin temiz hava ve oksijenini sağlayan Stadyumun yerinin TOKİ ye devredilmesi ve orada oluşacak beton yığınları ile orada yaşayan insanlarımızın hem temiz havadan hem de sporlarını yaptıkları yerden nasıl bir kayba uğradığını ve bu adımınızla da şehir merkezine verdiğiniz zarardan maalesef zamanı gelince hepimiz yaşayarak haberdâr olacağız.En büyük hizmetlerden diye bahsedilen Akarçay projesinde bugüne kadar yapılan harcamaların tamamına yakını bakanlık tarafından yapıldığı halkımızca bilinmekte ve belediyeniz adına oranın peyzaj çalışmasının yapılmayıp bir ilerleme gözükmemesi de bizlerde olumsuz çalışmalarınızın arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.
Yağcı, şöyle devam etti: “Bizler Afyonkarahisar için sizi izlemeye takip etmeye ve uyarmaya devam edeceğiz. Günü ve saati gelince de yapılmayanlar, yanlış yapılanlar veya duyulması istenmeyen detaylar Afyonkarahisar halkımızla paylaşılacaktır. Afyonkarahisar’ımızı Ege’nin parlayan yıldızı yapma düşüncesi ile çıktığınız yolda gelinen nokta ortadır ve maalesef ilimiz Ege’nin sönen yıldızı olmuştur. Halkımızın özlediği belediyecilik anlayışı inşallah 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi ile yeniden gelecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme