'Afyon Dünya Turizminde Söz Sahibi Olabilir'

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, Afyonkarahisar'ın dünya turizminde söz sahibi olabileceğini vurguladı.

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Şenel, 27 Eylül Dünya Turizm Günü ile ilgili açıklama yaptı.

 “AFYON ZİYARETÇİLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR”

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nün dünya çapındaki turizmin yaygınlaştırılması ve turizmin ekonomik, kültürel ve sosyal katkılarını vurgulamak için kutlandığını belirtti. Şenel, “Türkiye Yüzyılı perspektifinde, her bölgede turizmin çeşitlendirilmesi ve yerel turizm potansiyellerinin daha da geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda Afyonkarahisar, özellikle termal turizm, sağlık turizmi, gastronomi ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli turizm noktalarından biri olarak öne çıkmaktadır.

Afyon, termal sularıyla bilinen, sağlık turizmi açısından zengin bir şehirleşme yanı sıra, UNESCO tarafından tescillenen gastronomi, Frig Vadisi gibi tarihi alanlar ve doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerini çekmektedir. Türkiye Yüzyılı'nda, Afyon'un bu potansiyelini daha fazla tanıtıp geliştireceği ve dünya genelinde turizmde söz geçireceği bir dönem olabilir. Afyonkarahisar'ın bu hedeflere ulaşabilmesi için sürdürülebilir turizm politikaları, yerel halkın sunumu ve bölgesel kültürel sunumun korunarak tanıtılması büyük önem taşımaktadır.” dedi.

“ACENTALAR TURİZMİN ÇITASINI YÜKSELTECEK”

Şenel, sözlerini şöyle tamamladı: “Turizmin odağında insan ve insana hizmet var. Bu sektörün büyümesi daha fazla kültürlerarası diyalog, daha fazla seyahat, daha fazla özgürlük ve daha fazla mutluluk anlamına geliyor. Turizmin lokomotifi olan seyahat acentalarımız da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da turizmin çıtasını daha fazla yükseklere çıkartmaya devam edecek. Bu vesileyle, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği adına, başta tüm meslektaşlarım olmak üzere turizm sektörünün Dünya Turizm Günü'nü kutluyorum.”

Bakmadan Geçme