“Afyon devletten gerekli yatırımları alamadı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ve CHP İl Sekreteri Halil Albayrak gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’la görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan CHP Milletvekili Aday Adayı Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ve CHP İl Sekreteri Halil Albayrak gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’la görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan CHP Milletvekili Aday Adayı Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların tek bir siyasi partinin tekelinde olmadığını söyledi.
“CHP’NİN TÜM TEŞKİLATLARI İRTİBAT BÜROMUZ”
Milletvekili seçilmesi halinde irtibat bürosu kurmayacağını belirten Demirkırkan, “İrtibat bürosu kurmayacağım. Benim irtibat bürom her yerde var. CHP’nin tüm teşkilatları bizim irtibat büromuz. Bu nedenle ayrı yere gerek olduğunu düşünmüyorum. Milletvekili sıralamasına girer vekil olursam rutin vekil çizgisinin ötesinde davranacağıma emin olabilirsiniz. Bütün diğer partilerin vekilleri ile barışık, onlarla el ele kol kola parti önceliği değil, Afyonkarahisar önceliğinde birlikte olacağıma söz veriyorum” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
YILLARDIR PARLAYAMADI”
Afyonkarahisar’ın ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların tek bir siyasi partinin tekelinde olmadığını kaydeden Demirkırkan, “Yıllardan beri Ege’nin parlayan yıldızı denen Afyonkarahisar parlayamadı. Afyonkarahisar devletten gerekli yatırımları almalı. İlimizin nadir yatırımlarından birisi olan Şeker Fabrikaları satıldı. Elimizde devlet yatırım olarak bir tek Alkoloid Fabrikası kaldı. CHP olarak iktidara geldiğimizde Şeker Fabrikası’nı geri alacağız. Afyonkarahiar’ın devlet yatırımlarından faydalanması için gerekli girişimleri yapıcağız” ifadelerini kullandı.   
“EĞİTİM VE SAĞLIKTA HAK
ETTİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ”
Afyonkarahisarlıların tarım ve buna bağlı alanlardan hayatını idame ettirdiğinin altını çizen Demirkırkan, “Afyonkarahisar genel olarak ticaret üzerine kurulmuş bir şehirdir. Özellikle yüksek ve orta düzeyde teknoloji gerektiren alanlarda hiç bir yatırımımız yok. Devletimizin bu konuda yapacağı yatırımların ilimize yönlendirilmesi için ciddi bir gayret içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Eğitimle ilgili ilimizin önemli eksikleri olduğu herkesin malumu. Eğitimde genel olarak 81 il içinde 50, sağlıkta 56-60 sıralarında yer alıyoruz. Afyonkarahisar’da eğitim ve sağlık alanında alt yapı yatırımları yani fiziki şartlar yeterli seviyede olmasına rağmen halen daha Türkiye genelinde hak ettiğimiz sıralarda yer alamıyoruz. Eğitimde öğretmen sağlıkta ise doktor ve sağlık personeli açığı bir an önce giderilmeli. Özellikle eğitimde parti politikalarından öte devletimizin uzun yıllar sürecek herkes tarafından benimsenecek ulusal milli eğitim politikası ile yönetilmesi gerekiyor” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM
 BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”
Afyonkarahisar’ın bir diğer önemli sorununun ise trafik olduğunu ifade eden Demirkırkan, “Afyonkarahisarımızın en önemli sorunlarından birisi de trafik sorunu. Maalesef trafik sorunu ile ilgili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yaptığı çalışmalar yeterli olmadı. Trafik sorunuyla ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması lazım. Özellikle Örenbağ, Mısri Mahallesi ve Mecidiye Mahallesi civarında kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması gerekiyor. Böylelikle ana arterler açılması şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını bir nebze olsun rahatlatacaktır. Afyonkarahisar Belediyesi koordinesinde Erenler ve Oteller bölgesinde şehir dışına yapılacak raylı sistem de trafik sorununa katkı sağlayacaktır. Bu noktada şayet milletvekili olursam merkezi hükümetin üzerine düşen görevi sağlamasında gerekli çalışmaları yapacağım” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme