Afyon Devlet Hastanesi'nde Başarılı Kapalı By Pass Ameliyatı Yapıldı
Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Ercüment Ayva, sadece büyük özel merkezlerde uygulanabilen kapalı by pass ameliyatını devlet imkânlarıyla, kendi memleketinde yapma hayalini başardığı için büyük bir mutluluk duyduğunu açıkladı.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde büyük şehirlerdeki özel hastanelerde, ücretli olarak yapılabilen kapalı by-pass ameliyatları artık Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlandı.
“TECRÜBEMİ EKİPLE BİRLEŞTİRİP DEVLET HASTANESİNDE BU AMELİYATI YAPTIM”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Opr. Dr. Ercüment Ayva ve ekibi tarafından 63 yaşındaki erkek hastaya, göğüs kafesini açmadan, başarılı şekilde kapalı by-pass ameliyatı yapıldı. Sağlığına kavuşup taburcu olan hasta Dr. Ayva ve ekibine teşekkür ederek, hastaneden aldığı hizmetten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Ayva “Uzun yıllar özel hastanelerde görev yaptım. Kendi mesleki tecrübemi buradaki ekip arkadaşlarımla birleştirip sadece büyük özel merkezlerde uygulanabilen bu ameliyatı, devletimizin imkânlarıyla, kendi memleketimde yapmak hayaliyle devlet hastanesindeki görevime başlamıştım. Çok şükür çok hızlı şekilde bunu gerçekleştirdik. Hastamız gayet başarılı bir ameliyat ve yoğun bakım süreci geçirdi ve taburcu oldu. Bütün ekip arkadaşlarıma ve Başhekimimiz Opr. Dr. Mehmet Duran ve ekibine teşekkür ederim. Hayalimi gerçekleştirip memleketimde hemşerilerime faydalı olduğum için mutlu ve gururluyum.”dedi.
“KAPALI BY-PASS PEK ÇOK AVANTAJI VAR”
Opr. Dr. Ayva , ‘Kapalı by-pass’ yani ‘Minimal invaziv by-pass’ yönteminin avantajlarını şöyle sıraladı: “Hastanın göğüs kafesi kesilmediği için çok az ağrısı oluyor. Çok küçük bir kesiden ameliyat yapıldığı için ameliyatta ve sonrasında çok az kan kullanılıyor. Yoğun bakımda ve hastanede kalma süresi kısalıyor. Hastalar ameliyattan sonra 4’üncü gün evlerine gidebiliyor. Bu operasyondan sonra hastalar, işlerine çok daha erken dönebiliyor. Hastalar ameliyat sonrası her tür pozisyonda uyuyabiliyor; 15 gün içinde araba kullanabiliyor. Oysa açık kalp ameliyatlarında hastalara belli bir zaman sadece sırt üstü yatmaları öneriliyor. Araba kullanmaları için ise 1,5 ay kadar beklemeleri gerekiyor. 6-8 santimetrelik çok küçük kesilerle kozmetik açıdan da hastalar çok memnun.”