Afyon Derneği, artık kendi binasında

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği, Ankara'da yeni hizmet binasına kavuştu. Hizmet binası Afyonkarahisarlılar'ın hizmetine açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Maliye eski Bakanı İsmet Atilla, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Ziraat [&hellip]

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği, Ankara’da yeni hizmet binasına kavuştu. Hizmet binası Afyonkarahisarlılar’ın hizmetine açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Maliye eski Bakanı İsmet Atilla, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Ziraat Bankası Genel Müdür Başdanışmanı Ali Kılıç, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, HSYK Üyesi Muharrem Özkaya, iş adamı Şükrü Koçoğlu, Egem Platformu Başkanları, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve Afyonkarahisarlı vatandaş katıldı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Genel merkez olarak kullanacağımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz bu yerin alınışına katkı sağlayanların bir teşekkürü hakettiklerine inanıyorum. Bu vesile ile Başta Ziraat Bankası Genel Müdür Başdanışmanı Ali Kılıç’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a, hayırsever işadamlarımız Muzaffer Özer’e, İbrahim Alimoğlu’na, İhsan Gençler’e, İbrahim Ulusoy’a, Şükrü Koçoğlu’na, Mustafa Yılmaz Kızılbeyli’ye, Kazım ve Turgut Camcı’ya, Süleyman Dursun’a, Ahmet Bilginsoy’a, İlyas Gürçam’a, Ali Acar’a, Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Burhanettin Olcay’a, huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yeni yerimizin yaşatılması ve ulaşmaya çalıştığımız hedeflerimizin hayata geçirilmesi, büyük ölçüde sizin destek ve katkılarınızla mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Derneğimizin kadın kollarının ve gençlik kollarının faaliyetlerinin yanında, bizim talebimiz manevi anlamda bize ve yerimize sahip çıkarak TBMM’nin dışındaki randevularınızı burada kendi yerimizde gerçekleştirmenizdir. Vekillerimizin seçmenleriyle belediye başkanlarımızın vekillerimizle, bürokratlarımızla, randevularını burada kendi yerimizde gerçekleştirmelerinin, bizim gücümüze güçkatacağının bilinmesini istiyorum” dedi.
BAŞKA BİNALAR DA ALINMALI
Dernek Kurucu Üyesi İrfan Ünver Nasrattınoğluda, “Çanta dernekçiliği olarak başladığımız bu yolda derneğin mülk sahibi olarak bu günlere gelmesi beni oldukça mutlu etti. Bu yerin alınmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Umudum bu yerin daha da büyütülmesi, bu binanın yanında başka binaların da alınabilmesidir. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
ÖRNEK BİR ÇALIŞMA SERGİLENMELİ
Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “Evet belki küçük olabilir ama burada yapılacak olan hizmetler çok büyük. Bizim Afyonluların yüreği geniştir dolayısıyla inşallah burada güzel hizmetler yapılacaktır. Allah nasip ederse burayı bir fikir üretim merkezi gibi düşünelim. Daha ziyade burayı Afyonkarahisar’a, Ege Bölgesi’ne neler yapılabilir, o bölgeyi daha da büyütmek için yapılacak neler var? Afyonkarahisar başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin fikir üretim merkezi, o şekilde düşünürsek çok büyük işler başarırız diye düşünüyorum. EGEM Platformu’nun bu seneki çalışmalarının başkanlığını Afyonkarahisar yürütecek, burada gerçekten örnek bir çalışma sergilememiz lazım. Ben de müsteşarıma talimat verdim, bizim bakanlıktaki bütün birimlerde 10. Ege Günleri Türkiye tanıtım ve etkinliklerinde hazır olacak başta DSİ vesaire yapılan çalışmalar, ben buranın bereketli olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu açılışın birlik, beraberlik, kardeşliğimizin daha da artmasına, daha da pekişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme