Afyon Deprem Bölgesi Mi?

Son yıllarda dünya genelinde artan depremler ve 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Afyon’un deprem bölgesi olup olmadığı konusu tartışılıyor.

Afyonkarahisar’da fay hattı var mı?

AFYONLULAR FAY HATTININ DURUMUNU ARAŞTIRIYOR

Afyon deprem risk haritası, saat geçen yıl Ağustos ayında 3.2 şiddetinde  meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından gündeme geldi. Yaşanan sarsıntının ardından Afyonkarahisar’da yaşayanlar fay hattı olup olmadığını araştırmaya başladı. Deprem riski hartasına göre birinci, ikinci ve üçüncü derece riskli iller Kandilli Rasathanesi tarafından açıklandı. Afyonkarahisar deprem bölgesi mi, fay hattı var mı?

AFYON DEPREM BÖLGESİNDE BULUNUYOR

AFAD’ın yayımladığı Türkiye Deprem Risk haritasına göre Afyon, 1,2,3. derece riskli bölgede yer alıyor.  Üçüncü derece riskli iller şu şekilde; Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

Bakmadan Geçme