Afyon'dan Ne Hediye Alınır?

Bir şehir düşünün ki hem yolların kesiştiği noktada olsun, hem 600'ü aşkın yöresel lezzeti bulunsun, hem de mermer gibi bir kaynağa sahip olsun… Evet, bu şehrin adı Afyonkarahisar. Afyonkarahisar'ın bu zenginliği, misafirlerin memleketlerindeki yakınlarına alacakları hediyeler konusunda karar verememesine neden oluyor

Afyonkarahisar, birçok zenginliğe sahip bir şehir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz emrini verdiği Kocatepe, Afyonkarahisar’da.  Afyonkarahisar’a gelen yerli ve yabancı birçok turist, Kocatepe’ye çıkar, Şuhut’taki Atatürk Evi’ni ziyaret eder.  Afyonkarahisar’a gelen misafirler, Kocatepe figürlerini hediye olarak tercih edebilir. 

Afyon'dan Ne Hediye Alınır?

“Afyonkarahisar” denilince Afyon Sucuğu, Afyon Lokumu, Afyon Kaymağı ve Ekmek Kadayıfı’ndan da bahsetmemek olmaz. Bunların yanı sıra Coğrafi Tescil etiketine sahip ev ekmeği, bükme, ağzıaçık akılda kalan lezzetlerdir.  Afyonkarahisar’ı ziyaret eden misafirler bu ürünleri hediye olarak satın alabilir. Ancak gıda ürünlerinin çabuk bozulabileceğini de dikkatlerden kaçırmamak gerekir.

Afyonkarahisar’da ticaretin kalbinin attığı Uzun Çarşı’dan yürüyerek şehrin restore edilmiş konakları ile dolu olan yukarı mahallelerine çıkıldığında Karahisar Kalesi ve Afyonkarahisar’ı simgeleyen farklı figürlerin satıldığı dükkanlara da rastlamak mümkün. ‘Yarım elma, gönül alma’ babından, bu hediyeler de listelerde yer alabilir. 

Afyon'dan Ne Hediye Alınır?

Afyonkarahisar, aynı zamanda mermer şehri. Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki İscehisar ilçesinde büyüklü küçüklü birçok mermer atölyesi bulunuyor. Mermer atölyelerinden Afyonkarahisar’ı anlatan simgelerin yanı sıra Afyon Mermeri’nden yapılan vazo, kalemlik gibi hediyelik eşyalar da alınabilir.

Son zamanlarda yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çeken Frig Vadisi’ndeki Ayazini ve Demirli köylerinde de hatıra kupalar, anahtarlıklar, süs eşyaları alınabilir.

Afyon'dan Ne Hediye Alınır?

Bakmadan Geçme