Afyon'daki Dev Tesisin Sahibinin Amcası Vefat Etti

'Türk Escobar' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti. Urfi Çetinkaya'nın yeğeni ve Afyon'daki TEMMER Mermer'in sahibi Rüstem Çetinkaya da cezaevinde tutuklu bulunuyor.

 

“Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti. Uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından 24 yıl hapis cezası bulunan Çetinkaya, kırmızı bültenle aranırken Nisan 2023'te İstanbul Sarıyer'de yakalanmıştı. Urfi Çetinkaya’nın yeğeni olan Rüstem Çetinkaya da olaylarla bağlantılı olarak tutuklanmış, Rüstem Çetinkaya’nın Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren mermer firmaları da konkordato ilan etmişti.

GEÇEN YIL TUTUKLANMIŞTI

Afyon'daki Dev Tesisin Sahibinin Amcası Vefat Etti

Urfi Çetinkaya, "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle arandığı sırada İstanbul'da yakalanarak, 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı. 
"Türk Escobar'ı" olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik 20 Şubat'ta İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de düzenlenen "Kafes-44" operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alınmıştı. Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da 13 ton, Türkiye'de ele geçirilen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edilen zanlıların tanıdıklarıyla kendilerine ait gemi, ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları belirlenmişti. Soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konulmuştu. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya ise 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının koordinesi ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla İstanbul merkezli 9 ildeki operasyonda yakalanan 43 şüpheliden 23'ü tutuklanmış 20'si ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.


Urfi Çetinkaya’nın İstanbul Maden İhracatçıları Başkanı oğlu Rüstem Çetinkaya gözaltına alınmıştı
 

Afyon'daki Dev Tesisin Sahibinin Amcası Vefat Etti

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın İstanbul Maden İhracatçıları Başkanı iş insanı oğlu Rüstem Çetinkaya da uyuşturucu operasyonunda yakalanmıştı. İstanbul Maden İhracatçıları Başkanı Rüstem Çetinkaya'nın uluslararası uyuşturucu kaçakçısı babası Urfi Çetinkaya ile işbirliği iddiaları sonucu  Urfi Çetinkaya'nın yeğeni, 1977 doğumlu Rüstem Çetinkaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler bitirdi. Okulu bitirdiği 1998'de, henüz 21 yaşındayken Temmer Mermer firmasını kurdu. TEMMER Mermer Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dev tesiste faaliyet gösteriyordu. Rüstem Çetinkaya 2006-2008 arası İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nde (İMİB) yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2014'ten bu yana ise İMİB Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2022'de ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin başkanı seçildi.

Rüstem Çetinkaya kendisi ve Afyon merkezli şirketleri Temmer Mermer ile Temmer Eksport için 2024 yılı Mayıs ayında konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu inceleyerek 3 aylık süreyle konkordato geçici mühlet kararı verdi. Yanı sıra Rüstem Çetinkaya’nın kardeşi Hakan Çetinkaya’ya ve maden şirketi Natura Mermer’e de başvuruları sonrası 3 aylık konkordato geçici mühlet kararı verildi.

Urfi Çetinkaya'nın oğlu Hakan Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, kardeşi Rüstem Çetinkaya kara para aklama suçlamasıyla nedeniyle tutuklu yargılanıyor.

Çetinkaya ailesine ait TEMMER Mermer’in Afyonkarahisar’daki fabrikasının satışa çıkarıldığı da Afyonkarahisar’da konuşulan bilgiler arasında.

Afyon'daki Dev Tesisin Sahibinin Amcası Vefat Etti

 

Bakmadan Geçme