Afyon'da Yüzme Şöleni: 120 Genç Sporcu Kıyasıya Yarıştı
Afyonkarahisar'da okul sporları kapsamında düzenlenen Minikler ve Küçükler yüzme müsabakaları, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzu'nda başladı.
İl genelinden 120 sporcunun katıldığı organizasyon, genç yeteneklerin performanslarını sergilemesine ve yüzme branşında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Müsabakaların açılış seremonisi, sporcuların ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
“AFYON SPORUN HER ALANINDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERİYOR”
Açılışta konuşan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yüzme sporunun gelişimi için yapılan yatırımlara ve sağlanan desteklere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Afyonkarahisar olarak sporun her alanında büyük bir gelişim gösteriyoruz. Yüzme branşı da bu gelişimden payını alıyor ve genç sporcularımıza en iyi imkanları sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada 120 genç sporcumuzun yarışlara katılıyor olması, yüzmeye olan ilginin ne kadar arttığını gösteriyor. Bu müsabakalar, çocuklarımızın hem sportif gelişimini desteklemek hem de özgüven kazanmalarına yardımcı olmak için büyük bir fırsat.”
DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İlk gün müsabakalarında başarılı olan sporculara ödülleri, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen tarafından verildi.
Ödül töreninde konuşan Kasapoğlu, tüm sporcuları tebrik ederek, şunları söyledi:
"Burada dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum, ancak asıl önemli olan, kazanmak veya kaybetmek değil, sporun içinde yer almak ve mücadele etmektir. Spor disiplini, azim ve çalışma gerektirir. Sizler bu yolda çok önemli bir adım attınız. Umarım ilerleyen yıllarda Afyonkarahisar’dan çok daha fazla başarılı yüzücüler yetişir ve ulusal ve uluslararası arenalarda şehrimizi en iyi şekilde temsil eder.”