Afyon'da Sıkı Denetim!

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri, il genelinde faaliyet gösteren bitki koruma ürünü bayilerinde denetimlerini sürdürüyor.

Bakanlığın talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen 3. dönem denetimlerinde, bayilerin fiziki koşullarının mevzuata uygunluğu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrolleri ve yasaklı aktif maddelerin işyerinde bulunup bulunmadığı gibi konular titizlikle inceleniyor.

Afyon'da Sıkı Denetim!

Denetim ekipleri, ayrıca son kullanım tarihi geçmiş bitki koruma ürünlerinin kontrolünü gerçekleştirirken, bayideki stok giriş ve çıkışlarının sorumlu yönetici nezaretinde ve bitki koruma ürünleri stok takip programı kapsamında yapılıp yapılmadığını da gözlemliyor. 

Afyon'da Sıkı Denetim!

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin, tarım ürünlerinin sağlığını korumak ve üreticilerin güvenli bir şekilde ürün temin etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği bildirilirken, denetimlerin, bitki sağlığını ve tarımsal üretimi olumsuz etkileyebilecek unsurların önlenmesi adına büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Afyon'da Sıkı Denetim!

Bakmadan Geçme