Afyon'da Sağlık Turizmine Yönelik Tesis Kurulmalı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar'da sağlık turizminin esas alınarak yatırım yapılması gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Termal Sağlık Turizmi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’da sağlık turizmi esas alan bir yatırımın olması gerektiğini belirtti. Okumuş, “Afyon'un birçok avantajları var. 25 bin yatak kapasitesi var. Şimdi dijital çağda çocuklarınız, bizler zaman zaman oyun oynuyoruz. Bu oyunlarda da son yıllarda meşhur olanlar işte şehir kurarsınız. Kendi birtakım özellikleri vardır. Ona göre şehirler oluşturursunuz. Şöyle bir oyun olsaydı. Bir termal şehir kur denseydi. Herhalde Afyon'dan daha güzel olmaz. Ülkenin ortasından, kavşak noktasından, , kültürü var, tarihi var. Yani hepsi bir araya gelmiş. Muhteşem termal suyu var. Çok güzel, en kaliteli, en üst puanı alan şehir olurdu Afyon. 25 bin yatak kapasitemiz var. Ve hepsi büyük oranda kaliteli yataklarımız var” dedi. 

SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ VURGUSU

Okumuş, Afyonkarahisar’da Sağlık Endüstri Bölgesi’nin izninin alınmasının önemine dikkat çekerek “Bizim mutlaka, mutlaka, mutlaka termal sağlık turizmi, gerçekten termal sağlık turizmi yönetmelik çerçevesinde yetkilendirmiş, yetki belgesi olan bir kuruluş, bir sağlık nesli içinde, bünyesinde veya iş birliğinde, ya mevcut otellerle iş birliği yapacağız veya buraya yeni bir tesis kurmamız gerekiyor. Bu konuda da inşallah gelecekte önümüzde bir yol var. Sağlık endüstri bölgesi. Çünkü bunların çok büyük bir kısmı endüstri bölgeleri tarzına veya organize bölgeler tarzına yapmış yerler. Ben Sayın Valimden çok büyük ricada bulunuyorum. İnşallah 2024 yılı bitmeden bu Sağlık Endüstri Bölgesi izni alalım. Bakın ben açıkça söylüyorum, bana bu konuda çok soru soranlar var ve yatırım yapmak için ne zaman açılacak diye bekleyenler var, haber bekleyenler var. Bu Sağlık Endüstri Bölgesi kurulur ise, onayı çıkar ise, sanırım onay aşamasında şu anda, yani biz hızlı bir şekilde, o zaman biz Ticaret Bakanlığı'na tanıtım ve diğer teşvikler için gideceğiz, tur şirketlerine gideceğiz, Onlar gelecekler, bizim testlerimizi görecekler, bize yurtdışından hasta getirecekler. O zaman bu işi çok daha rayına oturtmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme