Afyon'da Organik Ürünler Laboratuvarda İncelenecek

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi personelince organik ürünlerden numuneler alınarak ilgili laboratuvara gönderildi.

Organik ürünlerin izlenmesi ve etkin piyasa denetimlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla saha denetimi, etiket kontrolü ve ürünlerden analiz amaçlı numune alımı faaliyetleri yürütülüyor.

Organik ürünlerin denetim faaliyeti Tarım ve Orman Bakanlığınca 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan “Organik Ürün Numune Takip Programı” devam ediyor. Program kapsamında Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi personeli tarafından numuneler alınarak Bakanlığın belirlediği laboratuvara gönderildi.

Afyon'da Organik Ürünler Laboratuvarda İncelenecek

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olarak tanımlanıyor. Türkiye’de organik tarım faaliyetleri, 5262 Sayılı "Organik Tarım Kanunu" ile bu kanuna dayalı olarak çıkarılan "Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik" ve 2016/09 Sayılı Organik Tarım Birimlerinin Görev ve Yetkileri Genelgesi kapsamında yürütülüyor.

Bakmadan Geçme