Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ikinci halk lokantası Anıtpark yanında hizmet veren Anıt Kafe de açıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi 2’inci Halk Lokantası Anıtpark Kafe de törenle açıldı. Törene; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Millet İttifakını oluşturan partilerin il başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar. Açılış öncesi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal için “Yer Gök Burcu Başkan” pankartı açıldı.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“BELEDİYEMİZ VE BAŞKANIMIZ BÜYÜK HİZMETLERİ VERECEK GÜÇTE”

Açılış töreni Afyonkarahisar Valiliği önündeki yol kapatılarak gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin ilk konuşmasını Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş yaptı. Halk Lokantası açılışının şehir için önemini dile getiren Ertaş, “İkinci halk lokantamız güzel bir günde güzel bir hizmet olarak açılıyor.

Afyon el ele, kol kola burada beraber. Bu güzellik keşke yurdumuzun her tarafında olabilseydi. Keşke enflasyon almış başını gitmemiş olsaydı. Keşke işsizlik olmamış olsaydı. Keşke halkımız yoksullukla mücadele etmemiş olsaydı. Keşke milyonlarca insanımız ızdırap içerisinde yaşamamış olsaydı. Ama tüm bunlar bugün Türkiye'mde, Afyonumda yaşanıyor. Bu pahalılıkta bir de başımızda tasarruf genelgesiyle hizmetlere engel olma çabaları çıktı.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

Böyle bir ortamda, böylesi bir durumda, böylesi güzel bir hizmeti halkımıza sunulması, halkın hizmetine verilmesi Afyon'a kazandırılması en büyük hizmetlerden biridir. Demek ki bugün bu hizmeti verebilen Belediyemiz ve Başkanımız yarın daha büyük bir hizmetleri verebilecek kudrete ve güce sahiptir. Bakınız insanlar söylediği sözlerle ve yaptıkları hizmetlerle değer kazanır.

Unutulmazlar arasına girerler. Dün Burcu Başkan, söylediği sözlerin arkasında durmuş. Bundan bir müddet önce geçtiğimiz ay içerisinde eski otoparkın olduğu bölgede böyle bir hizmet vermiştir. Arkasından Afyonumuzun müstesna bir mahallesinde çocuklarımıza eğitim için seferberlik ilan ederek yer açmıştır. Demek ki bundan sonra bu hizmetler devam edecektir. Kendisini Gelecek Partisi olarak kutluyorum. Bu hizmetlerin Afyon'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“DP OLARAK HER HAYIRLI HİZMETİN YANINDAYIZ”

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ikincisi açılan Halk Lokantasının hayırlı olmasını diledi. “İkinci Halk Lokantası açılışına büyük bir nezaket örneği göstererek bizleri çağıran ‘Topuklu Efe’ye teşekkür ediyorum.” diyen Bülbül, “Ağırlaşan ekonomik şartlar halk lokantası açılmasını zaruri kılmıştır.

İşte bu şartlarda bu zaruri hizmeti yerine getiren başta Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz Demokrat Parti olarak memleketin her daim hayrına hizmet edecek her hayırlı hizmette kıymetli Belediye Başkanlarımızın yanındayız. Belediye Başkanımıza bundan sonra yapacağı tüm hayırlı çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“EKONOMİK KRİZDE HALK LOKANLATALIRININ ÖNEMİ BÜYÜK”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, ekonomik kriz nedeniyle halk lokantası açılışı gibi sosyal faaliyetlerin ve işletmelerin önemini bir kez daha arttığını söyledi. Bu tür sosyal işletmelerin sayısının artmasını dileyen Çağlar, “Halk lokantası gibi sosyal işletmelerin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından arttırılarak devamını diliyorum. Bu işletmenin açılmasında emeği geçen başta Burcu Başkanımız olmak üzere tüm ekibine, tüm belediye personeline teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“YOKSULLUK KADER DEĞİL, DAHA İYİ BİR EKONOMİ YÖNETİMİ ŞART”

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, kendileri için istediklerini başkaları için isteyen, kendileri için istemediklerini başkaları içinde istemeyen bir anlayışa sahip olduklarını vurguladı. İnsanların en hayırlısının insanlığa faydalı olandır düsturuyla hareket eden bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirten Karataş, şunları kaydetti: “Biliyoruz ki yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı ve helal gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Belediyelerde bu noktada toplumsal yapıyı korumak hizmet ettikleri nüfusun ihtiyaçlarına karşılık vermek, beklentilerine göre çözüm sunmak zorundadırlar. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın küresel açlık verilene göre nüfusumuzun maalesef yüzde 18'i yetersiz besleniyor. Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü, iki günde bir sofrasına et, tavuk veya balık koyamıyor.

Bu açıdan Türkiye maalesef Avrupa'da en kötü durumda olan bir ülkedir. Yurdumuzun dört bir yanında pazardan eli boş dönen, akşamları sebze meyve toplayan anne babaları görüyoruz. Okul masraflarıyla boğuşan, çocuğunu okutmak için bin bir zorluk çeken ailelerin feryatlarını duyuruyoruz. Ömür boyunca çalışıp çabalayan emeklilerin açlıkla sınandığına bugün şahit oluyoruz. Her gelen sene maalesef gideni artıyor. Mutfaktaki yayının her gün maalesef daha da büyüyor.

Bütün bunların temel çözümü ülkenin daha iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmakla mümkündür. Bununla birlikte paylaşmanın, yardımlaşmanın, kardeşliğin yeniden hatırlanmasıyla şehrimizin ve ülkemizin daha da güzelleşeceğine hep birlikte inanıyoruz. İşte böylesi sıkıntılı bir dönemde tüm hemşerilerimizin hizmetine sunularak hayata geçirilen halk lokantası hizmetinden ve açılışa bizlere nazik davetlerinden dolayı kıymetli Belediye Başkanımız Burcu Köksal hanımefendi başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” 

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“BURCU KÖKSAL HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İşte özlediğimiz, 22 yıldır toplumu kutuplaştıran bir anlayışı maalesef böylesine yapılan hizmetlerde bizleri birbirimize karşı bile yan yana getirmeyen anlayış geride kaldı. Bugün Allah'a şükürler olsun ki hep birlikte siyasi farklılıklarımıza rağmen dünya görüşlerimize rağmen Afyonkarahisar’ın her birinin içini ısıtan böyle güzel hizmeti bizlere kazandıran değerli Belediye Başkanım Sayın Burcu Köksal ve ekibinin bizi bir araya getirmesiyle çok güzel bir gün geçiriyoruz.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

Öncelikle ikinci halk lokantası açılışı ilimize, ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah’tan üçüncüsünü de ihtiyaç sahibi insanların ulaşabileceği bir noktada bir daha bizleri böyle güzel bir açılışla buluşturmasını diliyorum. Ekonomik şartlar çok ağır. Her bir vatandaşımızın her zaman gerçekten her şeye ulaşması mümkün değil. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Hepimiz aile bireyleriyiz. Gerçekten zengin, fakir diye bir şey kalmadı. Toplumun her kesimi her şeyinden kısa, zor şartlarda yaşar noktaya geldik.

Böyle günlerde belediyeniz sosyal belediyecilik anlayışıyla ilimizde bir nebze olsun insanlarımızın bir kısmına en azından dar gününde, zor gününde böyle bir hizmetle buluşturması çok önemli buluyorum. Ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Belediyenin görevi nedir? Vatandaşının her zaman zor durumda da iyi durumda da kötü durumda da yanında olmaktır. İşte Burcu Başkan böylesi hizmetleri ilimize kazandırarak vatandaşlarımızın yanında olduğunu gösteriyor. Kendisine Afyonkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum. Böyle hizmetleri ilimize kazandırdığı müddetçe ve her zaman halkımız adına yapacağı her türlü hizmetin yanında duracağız. Çünkü bizim birlik beraberliğimiz her şeyden önemli. Siyasi farklılıklarımız olabilir.

Ancak biz hep beraber yaşayan sakinleriyiz. Birbirimizin külüne muhtacız. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden belediyenin bütün hizmetlerinden eşit ve ayrıştırmadan hizmet almasını sağlamak en doğal hakkıdır. İşte Burcu Başkan bugün bunu gerçekleştiriyor. Allah ondan tüm ekibinden de razı olsun. Bu ekip işidir. İşte onun belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediyede çalışan tüm arkadaşlarımız bunu bir ibadet aşkıyla yaptıkları sürece Afyonkarahisar’da Allah'ın izniyle hiçbir zaman hiçbir vatandaşımız kendini yalnız hissetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın hizmetine ikincisi açılan bu Halk Lokantası'nın ilimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“31 MART’TA BU ŞEHİRDE AÇAN GÜNEŞİ SÖNDÜREMEYECEKSİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Dua Erhan, şöyle konuştu: “İkinci halk lokantasının açılmasında emeği geçenlere başta Belediye Başkanımız Burcu Köksal ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu lokantanın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burcu Başkan'ın ilk altı ayında yaptıkları önümüzdeki beş senede yapacaklarının teminatıdır. Afyon her gün daha güzelleşiyor, herkes daha güzel yaşıyor. Her gün sosyal belediyeciliği nimetlerinden daha da faydalanıyor. Altı ayda neler yapıldığını herkes görüyor. Bu şehir artık kültürle, sanatla iç içe yaşayan mutlu bir şehir.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. Ne söylerseniz söyleyin. Ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın halka hizmete devam edeceğiz. 31 Mart'ta bu şehirde açan güneşi söndüremeyeceksiniz. Halkla aramıza giremeyeceksiniz. Biz bu hizmetleri halkımıza uğraştıracağız. Türkiye'de her şey her gün daha pahalı olurken CHP belediyeleri daha ucuza yemek verme yarışındalar. Bunlar gösteriyor ki CHP iktidarında hiçbir çocuk yatığına aç girmeyecek. Türkiye'nin her yerinde işçimiz, memurumuz, esnafımız, emeklimiz her gün daha da fakirleşirken halkımıza el uzatan hep CHP Belediye Başkanları oluyoruz. Yaşanan tüm sorunları ve çözümlerini de çok iyi biliyoruz. Her derdin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

“HALK LOKANTASI ÖNEMLİ BİR ADIM”

Açılış töreninin son konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. İkinci Halk Lokantası açılışının önemli olduğunu dile getiren Köksal, şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar'ımız için önemli bir adım atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlkini 30 Temmuz 2024 tarihinde büyük bir heyecanla hizmete açtığımız halk lokantamız vatandaşlarımızdan çok büyük bir ilgi gördü. Şimdi ise bu güzel projemizin ikinci halkasını hep birlikte hayata geçiriyoruz. Seçim döneminde vermiş olduğumuz sözleri birer birer yerine getireceğiz.

Afyon'da İkinci Halk Lokantası Açıldı

Bakmadan Geçme