Afyon'da En İyi Sucuk Nereden Alınır?

Afyonkarahisar'da en iyi sucuğu satan yer ve yerler nereleridir. Gastronomi kenti Afyonkarahisar'a gelen ziyaretçiler en iyi sucuk alınabilecek yerleri sorguluyor.

Et ürünleri arasında tercih olarak ilk sıralardaki yerini koruyan Afyon sucuğunu en iyi yapan yerlerin arasında Afyonkarahisar’dan alınabilecek sucuk markaları şunlar:

Cumhuriyet Sucukları: Afyonkarahisar'ın en önde gelen gıda markalarından birisi olan Cumhuriyet Sucukları geçmişi 1920'lere dayanan güvenilir bir marka.

Kocaşaban ailesinin geleneksel lezzeti Cumhuriyet Sucukları Türkiye genelinde haklı bir üne sahip olduğu gibi, Afyonkarahisarlıların da en çok tercih ettiği markaların başında geliyor.

Kocaşaban Sucukları: Afyonkarahisar’da en köklü kasap ailelerinden Kocaşaban ailesine ait marka Afyonluların en çok tercih ettiği markalardan birisi.

Kocaşaban Sucukları sucuk severlerin ortak tercihi arasında bulunuyor. 

Şivetoğlu Kasabı: Şivetoğlu Kabasının imalatı olan sucuk ve sucuk içi tercihte en ön sıralarda yer alıyor. 

Genç bir firma olan Et Enfes, 3 yıldır imal ettiği sucukla pazarda iyi bir konum elde etti. Et Enfesin ısıl işlem görmüş ve doğal fermente olmak üzere iki çeşit sucuk imalatı var.

İkram Ali Usta Kasabı tarafından üretilen sucuklar beğeniyle tüketiliyor.

İsmail Seçkin Sucukları: Seçkin sucuk adında Afyon’da iki firma var.

Sucuk imalatını eski usul şekilde, Uzun Çarşı’da bulunan İsmail Seçkin Sucukları gerçekleştiriyor. 
Nurettin Mazlumoğlu Sucukları tercih sıralamasında "en çok tercih edilenler" arasında. Eski usul ve katkısız, sucuk ve pastırma üretimi ile firma tercih ediliyor. 

Kasapoğlu Sucukları: Afyonkarahisar'ın köklü kasap ailelerinden birisi olan Kasapoğlu Sucukları her geçen gün ününü artırıyor.

Kasap Portakal; 1937 yılından beri kentte kaliteli sucuk üreten firmalar arasında yer alıyor. Diğer sucuk firmalarına göre farklı bir baharat karışımı kullanılan Kasap Portakal Sucukları tercihte ön sıralarda.

İtimat Sucukları: Yine eski kasap ailelerinden Koçkan ailesine ait markanın, ailenin bir çok üyesi tarafından üretimine devam ediliyor.
 

Bakmadan Geçme