'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle faaliyete başlayan Birikim Okulları Afyonkarahisar Kampüsü'nün açılışına katıldı. Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın eğitimde başarılarla tanıştığını kaydetti

Türkiye genelinde birçok şehirde faaliyet gösteren Birikim Okulları, Afyonkarahisar’da yeni bir kampüs açtı. Açılış programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri, Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren ve Kurum personelleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Birikim Okulları Kurucu Müdürleri’nden Ali Yavuz’un açılış konuşmasıyla devam etti.

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

VALİ YİĞİTBAŞI’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Birikim Okulları kurucu müdürlerinden Ali Yavuz, konuşmasında protokolü selamladıktan sonra, “Burada sizlerin karşısında Sayın Valimize çok teşekkür ederiz.  Birikim Okullarının açılış süreci zorlu bir süreçti. Çok kısa süre içerisinde okulun inşası devam etti ve nihayetinde açıldı. Sayın Valimizin desteği olmasaydı bugün bu okul açılamazdı. Yönetim kurulu ve tüm öğretmen ve öğrencilerimiz adına Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. 
Yavuz, “Eski Başbakanımız Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum. ‘Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil; imanlı ve inançlı evlatlarıdır.’ Birikim Okulları işte bu şuurla 29 yıl önce yola çıkmış olup binlerce vatansever ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmiştir.” dedi. 

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

 “YARININ GENÇLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Birikim Okulları kurucu müdürlerinden Ali Yavuz’un konuşmasının ardından Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren konuştu. Eren, okulun “Bal Arısı” programından bahsederek, “Arı, binbir çiçekten beslenerek bu balı yapıyor. Bir çiçekten polen alırken oraya zarar vermeyen, orayı ihya eden, inşa eden; başka bir çiçeğe gittiğinde de diğer çiçekten aldığı polenleri oraya bırakarak orayı da imar ediyor, ihya ediyor. Biz de Birikim Okulları olarak öğrencilerimizi bu bal arısı programı gibi çeşitli programlarla imar ve ihya süreci içerisinde yetiştiriyoruz. Düşünen ve sorgulayan bir nesil olmasını istiyoruz. Bu manada yerli ve milli olarak oluşturduğumuz bu programı yarınlara ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah bu düşüncelerle yarının gençlerini Afyonkarahisar’da da yetiştirmiş olacağız.” şeklinde konuştu. 

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

 “TÜM ÇOCUKLAR BİZİM”

Birikim Okulları açılış programında konuşan Afyonkarahisar İl Mili Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Bakanlık olarak özel veya resmi olarak eğitim kurumlarını ayırmadıklarının altına çizerek Afyonkarahisar’da toplam 61 özel eğitim kurumu bulunduğunu ve toplamda 6004 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Sünnetci bakanlığın gönderdiği tüm materyaller ve eğitim desteği gibi tüm konularda özel veya resmi kurum ayırt etmeksizin tamamıyla iş birliği ve paydaş olduklarını belirtti.  Sünnetçi konuşmasının devamında “Sayın Valim, beldelerdeki köy okullarımızı 61 tane özel eğitim kurumu ile kardeş okul ilan ettik. Amacımız çocuklarımızı özel ya da resmi ayırt etmeksizin kaynaşmalarını sağlamak, var olan değerlerimizi pekiştirmeye gayret ediyoruz. Biz özümüzde biriz, özel veya resmi ayırt etmiyoruz. Tüm kurumlar bizim, tüm çocuklar bizim.” Dedi.

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

“EĞİTİM, YAKIN TAKİP ETTİĞİMİZ BİR KONU”

Okul öğrencilerinden şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından konuşmalarını yapmak üzere Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı katılımcılara hitap etti.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da çok köklü, çok kıymetli, birbirinden güzel işler yaparak şehrimize değer katan birçok Özel Eğitim Kurumumuz var. Bugün yeni bir okulumuzu daha heyecanla, birliktelikle ve mutlulukla açıyoruz. Şehrimiz için, ailelerimiz ve tüm eğitim camiamız için bu eğitim kurumumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Afyonkarahisar’da eğitime dair oluşan olumsuz tabloyu son 2.5 yıldaki yoğun gayretler ve eğitimcilerimizin de gayretleri ile olumlu yöne çevirdiğimize inanıyorum. Eğitim hepimizin yakından takip ettiği ve yakın ilgi alanımıza önemle giren bir konu. Şöyle bir baktığımızda bizler iki yılda LGS’de Türkiye ortalamasının üzerine çıkmışız. TYT’de Türkiye 2.’si ve 3.’sü bulunuyor, bursluluk sınavlarında 20’ye yakın Türkiye 1.’miz var, yine TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye 1’si., 2.’si ve 3.’sü olan takımlarımız var. 1’inci olan öğrencimiz kutuplarda araştırma ödülü ile ödüllendirildi. Bence muhteşem bir tecrübe oldu kendisi için. Aynı zamanda aile, eğitim ve sosyal sorumluluk projelere de ağırlık verdik. Heimlich manevrası, huzurevi ziyareti projeleri ve ilkokul öğrencileri için başlattığımız esnaflar ile selamlaşma projeleri de öğrencilerimizden oldukça ilgi gören projelerden bazıları.”

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

AKADEMİK VE SOSYAL ÇALIŞMALAR İÇİÇE

Eğitimin sadece belli bir akademik başarıyı yakalamak ve onun üzerine çıkmak olarak algılanmaması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Vali Yiğitbaşı, “İşte bizler yaptığımız çalışmalar ile hem akademik hem de sosyal alandaki projeleri hayata geçirerek, öğrencileri daha fazla sosyal hayatın içerisine katarak, vicdanı, ahlakı, hakikati biraz daha özümsemelerini sağlayarak hayata karşı bir duruş ve bir özgüvenle yetişebilmelerini sağlamak istiyoruz. Vatanını, milletini, bayrağını ve ecdadını seven ve sayan kişiler olarak yetişmelerini sağlama gayemizi de buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da tensipleriyle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaya başlandı. Milletimizin tarihini, kültürünü, değerlerini ve birikimini merkeze alan bir bakış açısı ile hazırlandı bu model. Bu yeni modelin yeni neslin yetiştirilmesinde çocuklarımızın zihnine ve kalbine çok güzel bir şekilde yerleşecek bir eğitim modeli olmasını diliyoruz. Hz. Mevlana’nın pergel metaforu ile de aslında bu yeni modeli anlatabiliriz. Tıpkı pergel gibi bizler de evlatlarımızı kendi kimlik ve aidiyetlerine sonuna kadar sahip çıkan, sabit ilkeleri ve değerleri olan ve onlardan hiçbir zaman vazgeçmeyen, onlarla büyüyen ancak diğer ayaklarıyla da ulaşabilecekleri kadar uzağa ulaşıp oradaki teknolojik gelişmeleri, ilimi ve bilimi takip eden ve almaya açık olan bir şekilde olmalarını istiyoruz, diliyoruz. Okulumuzun Hayat Denge Modeli de bu anlayışla verilen bir eğitim modeli diye düşünüyorum. Ben okulumuzun şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitimcilerimize başarılar diliyorum. Eğitim alanında her türlü çabanın ve iyiye gidişin yanındayız, arkasındayız” ifadelerini kullandı.

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunu ekibinin gösterisinin ardından kurdele kesimi yapıldı. Okulda incelemeler yapan Vali Yiğitbaşı, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. 

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik''Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

'Afyon'da Eğitim Tablosunu Olumlu Yöne Çevirdik'

Bakmadan Geçme