'Afyon'da Daha Gidecek Çok Yolumuz Var'

AXA Sigorta, AXA Türkiye CEO'su Yavuz Ölken'in katılımı ile Afyonkarahisar'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Afyonkarahisar'ın sigorta sektöründeki gelişimi ve değişimi ile ilgili bilgiler verildi.

AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken’in katılımıyla AXA Sigorta’nın Afyonkarahisar’daki sigorta sektörünün durumu, Afyonkarahisar özelinde sigorta ürünlerine karşı vatandaşların bakış açısı ve sigorta poliçelerinin neden olması gerektiğine dair basın toplantısı düzenlendi. 

Alusso Thermal Hotel Spa & Convention Center’da düzenlenen basın toplantısına AXA Türkiye Akdeniz Bölge Koordinatörü Murat Can, Filiz Küçükbaşkan ve Marka İletişim Direktörü Esra Yücetin ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Bızıkçı, Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Meclis Üyesi Bekir Özerdem, ATSO 24’üncü Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri) Başkanı Durmuş Gümüş, Meslek Komitesi Üyeleri, birlikte acente sahipleri katıldı. 

'Afyon'da Daha Gidecek Çok Yolumuz Var'

“AXA TÜRKİYE’NİN AFYON POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Basın toplantısında söz alan AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, Afyon’da sigortacılığa dair gidilecek çok yolun olduğunu söyledi. Ölken, “Bizim için çok önemli, kıymetli bir gün. Afyon’da sigortacılığı konuşuyoruz. Sadece sigorta sektörünün değişimini değil, gelecek için neler yapıyoruz bunları da konuşuyoruz. Ancak buraya geldiğimiz zaman zarfında maalesef ülkemizi çok üzen bir helikopter kazası duyduk. Vefat eden tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına, yakınlarına ailelerine, ülkemize baş sağlığı dilemek isterim. Geride kalanlara Allah sabırlar versin. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke barışı için çok kıymetlidir. Onları da buradan saygı ile anmak isterim. Bugün Afyon’da ekip arkadaşlarımızla beraber önce çok kıymetli AXA Türkiye Acente üyeleri ile bir araya geldik. Bir durum değerlendirmesi yapmak istedik. Açıkçası şunu ifade etmem lazım. Uzun yıllarıdır sigortacılık mesleğini icra ediyorum. Yakın zamandır da Afyonkarahisar’daki tüm gelişmeleri takip ediyorum. Acentelerimizle birlikte bu şehrin potansiyeli nerede, bunun tespitini yapmaya çalıştık. Şunu hepimiz çok yakından görüyoruz ki, Afyon’da sigortacılığın gelişimi için gerçekten önemli bir potansiyel var. Biz bu şehri acentelerle beraber potansiyel ile performansı nasıl daha yakınlaştırırız, performansımızı nasıl artırırız bunun araştırmaları içerisindeyiz” dedi.

“AXA SİGORTA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARINDAN BİR TANESİ” 

Ölken sözlerine şöyle devam etti: “AXA Sigorta, bugün Türkiye’nin en büyük sigorta organizasyonlarından bir tanesi. Hayat dışı ve hayat emeklilik alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Pazar payı oldukça güçlü bir grubu temsil ediyoruz. Afyon’da da aynı şekilde ama akışa bırakmak yerine biraz daha işimizi nasıl farklılığı yaparız onu konuştuk birlikte. Akdeniz bölge Koordinatörlüğü’ndeki yönetici arkadaşlarımız Murat Bey ve Filiz Hanım’la beraberiz ve Marka İletişim Direktörümüz Esra Hanım’la beraberiz. Onlardan da kıymetli fikirler alacağız diye düşünüyorum. Çünkü potansiyeli gören onlar performansı değerlendiren bizleriz. Bu şehirde bugün Türkiye açısından baktığımızda tüm sigorta sektörünü temsilen 2 milyar civarında bir prim hacmi olduğunu görüyoruz. Sigortalama oranlarının maalesef Türkiye ortalamaları veya biraz altında olduğunu da gözlemliyoruz. Bu anlamda 2025-2026 yolculuğunda AXA Türkiye olarak Afyon biraz daha merkezimizde olacak diyebilirim. Yakın takibe devam ediyoruz tabii bunların hepsi odaklanmayı gerektirecek.”

'Afyon'da Daha Gidecek Çok Yolumuz Var'

“AFYON’DA SİGORTACILIĞI TABANA YAYARAK BÜYÜTMEMİZ LAZIM”

AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, “Biz tutkusu olan bir yapıyız. Tutkusu olan bir organizasyonuz. AXA, Türkiye’de 130 yılı aşkındır faaliyet gösteren bir kurum. Dünyanın en büyük sigorta şirketiyiz. 51 ülkede faaliyet gösteriyor. Biz o 51 ülkede faaliyet gösterilen yapının içinde çok önemli bir parçasıyız. Afyon da bu toprakların çok kıymetli bir coğrafyasıdır. Afyon'daki sigortacılığı da tabana yayarak büyütmemiz lazım. Burada altını çizmemiz gereken önemli husus, Afyon sadece bireysel sigortalarda değil ticari ve kurumsal sigortalar açısından da fırsatlar içeriyor. Bu coğrafyaya özel sanayi var, bu coğrafyaya özel farklı iş kolları var. Açıkçası bunlara uygun çözümler bugün AXA Türkiye çatısında var. Biraz daha acentelerimizle koşuşturmak, anlatmak, izah etmek ve müşteri yanında durmak gibi bir boyut katıyor. Bu biraz zorlu gibi gözükse de bence sigortacılığın sadece Afyon’a has değil ama bütün camia için öğrenme konusudur. Müşterinin yanında olabilmek, müşteriye ürün anlatabilmek, müşteriye risklerini anlatabilmek, ona uygun sigorta çözümünü vermek ve 2025-2026’da ürünlerimizi daha çok müşterinin yanına götürmeliyiz. Bunu acentelerle yapacağız. Bunu tek başına yapma şansımız yok. Ürünlerimizi çok iyi anlatacağız. Ürünlerimizin detaylarını sosyal mecralarda, yazılı basınla çok iyi anlatacağız. Acentelerin sağlayacağı şekilde, müşterilimizin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı. 

“AFYON’DA POTANSİYELİMİZ GERÇEKTEN VAR”

AXA Türkiye Akdeniz Bölge Koordinatörü Murat Can, sigorta potansiyelinin Afyon’da olduğunu ifade etti. Can, “Güzel bir acente toplantısı gerçekleştirdik. Şimdi de sizlerle birlikteyiz. Afyon’da potansiyelimiz var. Zaten bunu acentelerimize istişare etmek üzere potansiyeli nasıl daha iyi değerlendirebileceğimizi konuşmak üzere bir araya geldik. Bunun için de biz acentelerimize önerilerimizi aktardık. Acentelerimizden soru ve görüşlerini aldık. Tespitlerimizi yaptık ve geleceği daha iyi kucaklayacağız. 2024’ü iyi kapatacağız 2025 ve 2026’da da büyüme hedefimizi gerçekleştirmek üzere daha sağlam ve emin adımlarla yolumuza çıkacağız” dedi.

'Afyon'da Daha Gidecek Çok Yolumuz Var'

“BİREYSELE DE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

AXA Türkiye Akdeniz Bölge Personeli Filiz Küçükbaşkan Afyon’da sigorta adına gidilecek çok nokta olduğunu vurguladı. Küçükbaşkan, “Şu anda en çok öne çıkan branşımız oto kazalarıdır. Kasko, oto trafik alanları öne çıkan branşlarımız. Bizim daha çok odan noktalarımızın o tarafa doğru gitmesi gerekiyor. Henüz Pazar payımızı büyütmediğimiz bir alan. Oto kazalarının da farklı alanları var. Kurumsal ticari taraflarından ziyade, bireysele yaymak gerekiyor. Buna biraz daha odaklanmamız gerekiyor. Sağlık tarafına biraz daha odaklanmamız gerekiyor. Yeni keşfedilen, yeni ortaya çıkan bir ürün. Biz mevcut olduğumuz üründen ziyade bizim bu yeni ürünlere odaklanmamız gerekiyor. Yeni acentelerimizin kendi alanlarında yaptıkları birçok projeler var. Afyon’da gelecek daha çok noktamız var. Mevcut güçlü olan ürünlerimizden oto kazalarının yanı sıra diğer ürünlerimize de odaklanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“AXA TÜRKİYE AFYON’DA YENİ YATIRIMLAR YAPACAK”

AXA Türkiye Marka İletişim Direktörü Esra Yücetin, konuşmasında AXA Türkiye’nin Afyonkarahisar’a yeni yatırımlar yapacağını söyledi. Yücetin, şöyle konuştu:

“Türkiye’de geleceğe hazır olmak gerekiyor. Yüzyılı aşkın yıllardır herkesi barındıran bir markayız. Geleceğe yatırım yaptığını çok uzun yıllardır görebiliyoruz. Farklı bir bakış açısı ile koşturuyoruz. Gelecek neden bir risk olsun ki bakış açısındayız. Çünkü dünya her gün değişiyor. Alışkanlıklarımız, hayata bakış açımız her gün değişiyor. Bu değişen dünyaya ayak uydurmak için sürekli teknolojiye yatırım yapmamız, AR-GE hazırlığı yapmamız ve takip etmemiz lazım. Tavsiye skorları, müşteri geri bildirimleri gibi yaptığımız şeyler yatırımdır. Bunlardan aldığımız geri bildirimlerde güzel sonuçlar elde ediyoruz. Mutlu oluyoruz. Bunu duyduğumuzda daha da ileri nasıl gideriz diye düşünüyoruz. Günümüz koşullarında sigortanın ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Maalesef ki acı olaylar yaşanıyor, afetler olabiliyor farklı konular olabiliyor. Afyon çok büyük bir potansiyeli olan bir yer. Burada çok işletmemiz var. Burada da bizim sigortacılar olarak üzerimize çok büyük görevler düşüyor. Burada yapılacak görevler bizim için çok kıymetli. AXA’nın Afyon’da yeni yatırımlar yapacağını da konuştuk. Değerli yorumlar ve mutluluklarla karşılandık. Riskler değişiyor, çeşitleniyor. Sadece doğal afetler, depremler, yangınlar değil kuraklık, iklim değişimi, siber riskler, değişen yeni teknolojiler, Afyon’da teknolojiler bile değişiyor. Bugün mermer ocaklarında kullanılan makinalar bile değişiyor. Sonuçta her şey yenileniyor. Böyle bir durumda koruma açıkları çok önemli. Varlıkları yeniden yerine koymak neredeyse imkansız hale gelmeye başladı. Bu koruma açıklarını yerine kim getirecek. Geçmişten bugüne çok şey öğrendik. Maalesef kaybederek öğreniyoruz. Bunu kötü olaylarla öğreniyoruz ama ben biraz daha geleceğe bakarak, gelecek neden bir risk olsun diye düşünüyorum. Çünkü sigorta sektörü başta AXA Türkiye olmak üzere sahayı çok iyi dinler, riskleri çok iyi algılar, anlar ve çözüm üretir ürün ortaya koyar, bunu çok iyi dağıtım kanalları olan acenteler vasıtasıyla piyasaya sunar, müşterilerine sunar. Acentenin gelişimi için bugün gelecek fakültesi diye emsalsiz ve Türkiye’nin ilk sertifikalı Boğaziçi Üniversitesi ile iş birliği yapılan bir akademisine sahip. Burada ikinci nesil sigortacıların yetişmesine katkı sağlar ya da tüm çalışanların veya acentelerinin eğitimine katkı sağlar. Bütün bunlar varken güçlü bir sermayesi de vardır. AXA Türkiye’nin belki de ödenmiş sermaye anlamında en güçlü yapılarından bir tanesinin temsil ediyor.”

'Afyon'da Daha Gidecek Çok Yolumuz Var'

“HERKES BİREYSEL RİSKLERE MARUZ KALABİLİR”

AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, toplantıda gelen soruları yanıtladı. Ölken, sigortanın vatandaşlar üzerinde önemini vurguladı. Ölken, “Ülkede yatırım yapan tüm insanlar veya bu ülkede hayatını sürdüren herkesin bireysel hangi risklere maruz olduğunu oturup bir düşünmesini tavsiye etmek zorundayız. Bugün sağlıkla başladı, pandemide birdenbire hepimiz sağlık sigortalarının ne kadar emniyetli olduğunu düşündük ve pandemiden sonra aslında biraz sanki sağlığımıza daha çok önem verdik. Deprem oldu; Maraş depremlerinde çok üzüldük; çok kayıplarımız oldu ama daha önemlisi sigorta desteği açısından da çok farklı bir şey yaşadık.  Depremden 5 ay sonraki bir süreçte konut sigortalılık talepleri ortalamanın 3, 4 misli fazlası haline dönüştü. Depremin üzerinden bir yıl geçti. Maraş depremlerinin seneyi devresinden sonra bu yoğun şekilde yapılan sigorta poliçeleri yenilenecek mi dedik ve maalesef bunların ancak yüzde 35’i yenilendi. Kültürel olarak baktığımızda sigortayı bir gider olarak görme, herhangi bir sıkıntı herhangi bir ekonomik sıkıntı herhangi bir bütçe konusu herhangi bir tasarruf konusu gündem olduğunda, bireyden küçük işletmeye, sigortasız günler yaşama eğiliminin fazla olduğunu görüyoruz” dedi. Ölken konuşmalarının ardından tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme