• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon, Cumhuriyet'in kuruluşunun yolunu açtı'

'Afyon, Cumhuriyet'in kuruluşunun yolunu açtı'

Afyonkarahisar'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Valilik ve Belediye'yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, 'Büyük Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yolunu açtığı yer. Dolayısıyla Afyonkarahisar'ın, Kocatepe'nin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır' dedi Afyonkarahisar'a gelişinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilin milletvekilleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay Gökhan [&hellip]

“Afyon, Cumhuriyet’in kuruluşunun yolunu açtı”

Afyonkarahisar’da çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Valilik ve Belediye’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Büyük Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu açtığı yer. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın, Kocatepe’nin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır” dedi

Afyonkarahisar’a gelişinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilin milletvekilleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay Gökhan İsmet Gülmez ve diğer ilgililer karşıladı. Valilik binasına gelişinde kırmızı karanfil ve alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
KOCATEPE’NİN TARİHTEKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Gül, Valilikte yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisar’ın Kocatepe’yi bağrında barındıran, Büyük Taarruz’un başladığı yer olduğunu kaydetti ve “Büyük Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu açtığı yer. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın, Kocatepe’nin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır” dedi.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR
Ziyaretinin soğuk bir kış gününe denk geldiğini, Afyonkarahi-sar’ın da soğuğuyla meşhur olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, soğuk havada kendisini karşılayan vatandaşlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, kentin insanlarının çok çalışkan olduğunu, özellikle son yıllarda ekonomisinin canlılığı ile Türkiye’nin ve yurt dışındaki ülkelerin dikkatini çektiğini belirterek kentin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, siyasi hayatı boyunca defalarca geldiği kenti, bugün havadan incelediğinde çevre yolları ve imarıyla kentin gelişimini gördüğünü söyledi.
ZİYARET ANISINA 10 BİN FİDAN
Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla kentte 10 bin fidan dikildiğini ve 200 öğrenciye burs verildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül’e, Afyonkarahisar’ın sorunları ve gelişimi hakkında Vali Balkanlıoğlu tarafından bir brifing verildi. (Kocatepe)

GÜL’ÜN VALİLİK’TEKİ KONUŞMASI:
“Memleketimizin bu güzide ilini ziyaret ediyor olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Afyonkarahisar, Kocatepe’yi bağrında barındıran ve Büyük Taarruzun başladığı yer. Büyük Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunun açıldığı yer. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın, Kocatepe’nin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. Ve böyle bir şehrimizi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ediyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ziyaret böyle bir kış gününe denk geldi. Afyonkarahisar’ında soğukları, kışı meşhurdur. İşte gördüğünüz gibi dışarıda soğuk var, aynı zamanda güneş var. İnsanları çok çalışkandır. Özellikle son yıllarda ekonomisinin canlılığıyla Türkiye’nin hatta ekonomik faaliyetleri ile Türkiye dışının dikkatini çeken bir ilimizdir. Başarılarıyla gurur duyduğumuz bir şehrimizdir. Daha önce siyasi hayatımda defalarca gelip gittiğim bu şehrimizi bugün havadan görürken, ne kadar çok değiştiğini çevre yollarıyla, şehrin imarıyla her şeyiyle çok daha güzelleştiğini görmekten ayrıca çok büyük bir memnuniyet duydum. Bu vesileyle tüm Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bugün burada birçok etkinliklerimiz olacak. Ziyaretler yapacağım, şüphesiz ki brifingler, bilgiler alacağım. Değerli Bakan, değerli Milletvekilleri onlarla zaman zaman görüşüyoruz zaten, Valilikten sonra Belediye Başkanlığını ve Garnizon Komutanlığını ziyaret edeceğim. Dolayısıyla şehrimizi her şeyiyle dinlemiş olacağım. Ayrıca şehrimizin işadamlarıyla bir araya geleceğiz bildiğiniz gibi. Dolayısıyla bugün hep burada olacağız. Şehrin canlılığı basın mensupları olarak sizlerin bu kadar kalabalık ve canlılığınız gözlemlenmektedir. Bildiğim kadarıyla burada çok sayıda gazete yayınlanıyor. Bunun temsilcileri sizlersiniz. Televizyonlar var. Böyle dinamik bir şehrimizde bulunuyorum. Ve bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biliyorsunuz bugün ayrıca gazeteciler için önemli bir gün. Hepinizin bu anlamlı gününü kutluyor ve başarılar diliyorum. Bir kez daha bütün Afyonlu vatandaşlarıma bu soğuk havada dışarıda beni karşılayan, gelirken yollarda el sallayan herkese bütün vatandaşlarımıza sizin vasıtanızla sevgi ve muhabbetlerimi iletmek istiyorum.”

Bakmadan Geçme