• Haberler
  • Genel
  • Afyon çiftçisine büyük destek – Kocatepe Gazetesi

Afyon çiftçisine büyük destek – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, çiftçilere 29 milyon lira ödeme yapılmaya başlandığını kaydetti Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap “Son 11 yılda tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında Afyonkarahisar çiftçisine 762 Milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır.2013 yılında ise 65 Milyon TL Tarımsal Destekleme ödemesi yapılmış olup Mazot, Kimyevi gübre ve Toprak analizi [&hellip]

Afyon çiftçisine büyük destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, çiftçilere 29 milyon lira ödeme yapılmaya başlandığını kaydetti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap “Son 11 yılda tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında Afyonkarahisar çiftçisine 762 Milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır.2013 yılında ise 65 Milyon TL Tarımsal Destekleme ödemesi yapılmış olup Mazot, Kimyevi gübre ve Toprak analizi Destekleme ödemesi olarak yaklaşık 29 Milyon TL İlimiz Çiftçilerine ödenmeye başlanmıştır” dedi.
Arap, “İlimiz genelinde 43 bin 272 üreticinin hak edişleri düzenlenerek Bakanlığımıza gönderilmiştir. Yapılan bu çalışmalar sonucunda 2013 yılına ait Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesi ödemeleri 14 Şubat 2014 tarihinden itibaren başlamıştır. Bu bağlamda 43 bin 272 üreticimize yaklaşık 13 Milyon TL Mazot Desteklemesi, 43 bin 211 üreticimize 15 milyon 509 bin 417 lira Gübre Desteklemesi, 2024 üreticimize ise 694 bin 24 TL Toprak Analizi Desteklemesi olmak üzere toplamda yaklaşık 29 milyon TL Destekleme ödemesi yapılmaya başlandı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Proje yap, hibeyi kap

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 33 projeye 11 buçuk milyon lira hibe desteği verileceğini söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, tarımsal projelere önem verdiklerini belirtti. Arap, “İl Müdürlüğümüzce Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüzce toplam 33 adet proje değerlendirilmiştir. İl Müdürlüğümüze sunulan 33 adet proje tutarının yüzde 50’si, yaklaşık 11,5 milyon lira Bakanlığımızca hibe olarak verilecektir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme