Afyon çevik kuvvette FETÖ şehidine vefa

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda Emniyet Müdürü görevindeyken 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasında şehit edilen Ufuk Baysan'ın ismi Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde oluşturulan kütüphanede yaşayacak. Kütüphane açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Emniyet Müdür Yardımcıları Gökhan Mercan, Ahmet Özel, Emin Topçu, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim [&hellip]

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda Emniyet Müdürü görevindeyken 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasında şehit edilen Ufuk Baysan’ın ismi Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan kütüphanede yaşayacak. Kütüphane açılış töreni dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini; Emniyet Müdür Yardımcıları Gökhan Mercan, Ahmet Özel, Emin Topçu, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Emniyet Amiri Mustafa Yüksel, işadamı İsmail Yoğurtçu tarafından kesildi.
ŞEHİT DEVREYE AHDE VEFA
15 Temmuz şehitlerinden Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın ismi Düzce de bir okula, Ankara’da Esenboğa Havalimanı girişinde Polis Merkezi Amirliğine, Adana’da bir konferans salonu olmak üzere toplam sekiz yere verildi. Özel Harekât Şube Müdürlüğü görevini icra ederken şehit düşen Ufuk Baysan’ın Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim Küpeli’nin Polis Kolejinden devre arkadaşı olduğu öğrenildi. Kitap bağışlarının kabul edildiği kütüphane de başlangıç itibariyle yaklaşık bin 500 adet kitap bulunuyor. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Şehit Ufuk Baysan Kütüphanesi kitapları gerek Şube’deki polisler gerekse konuya hassasiyet gösteren siviller tarafından seçildi.
“ÇEVİK KUVVETE
HAYIRLI OLSUN”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Mercan, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız’ın himayesinde, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim Küpeli ve işadamı İsmail Yoğurtçu’nun katkılarıyla oluşturulan kütüphane açılışını yapmaktan duydukların memnuniyeti ifade etti. Mercan şöyle konuştu:
“15 Temmuz şehidi arkadaşımız, kardeşimiz Ufuk Baysan’ın adını yaşatmak adına Sayın İl Emniyet Müdürümüz Gürsel Yıldız’ın himayelerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürümüz Halil İbrahim Küpeli ve işadamı İsmail Yoğurtçu’nun katkılarıyla oluşturduğumuz kütüphanemizin açılışını yaptık. Arkadaşımızın isminin yaşatılması adına çevik kuvvete görev yapan personelimizin daha kaliteli daha verimli olması adına kütüphanemizin açılışını yapıyoruz. Şubemize hayırlı uğurlu olsun.”
“GENÇ POLİSLER KİTAP OKUYOR”
Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim Küpeli, mevcut görevine atandığında Şube’de zayıf olan sosyal yaşantıyı canlandırmak ve genç polisleri okumaya teşvik etmek istediklerini söyledi.
Küpeli şunları söyledi:
“Okuma ihtiyacını nasıl kapatacağımızı düşündüğümüzde tesadüfen İsmail Yoğurtçu ile tanıştık. Sağ olsun bir çay mesafesi kadar bize yakındı. Koşarak geldi. Şehitlerimiz için ne yapabiliriz sorusuna karşılık, ‘Ben bir kütüphane yapayım’ dedi. Biz çok sevindik. Sonrasında şubemiz içerisinde kitap bağış kampanyasıyla uygun olan incelenen kitapları kütüphaneye koyduk. Şuan bin 500 kitabımız oldu. Arkadaşlarımız okumaya başladı.”
“İNŞALLAH ÖRNEK OLUR”
İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Şehit Ufuk Baysan Kütüphanesi sponsoru işadamı İsmail Yoğurtçu, kütüphanenin mobilyalarını yaptı. Yoğurtçu, “Eğer şehitlerimiz bedenlerini, canlarını verdiyse biz üç, beş tahta parçasını versek ne olur vermesek ne olur. Şehitlerimizin aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Ülke için canını veren insanların isimlerini yaşatmak için böyle bir girişimde bulunduk. İnşallah örnek olur diye düşünüyorum. Ben bu tür şeylerin gizli olmasından yanayım ama burada örnek olması düşüncesiyle böyle bir tören düzenlendi.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme