• Haberler
  • Genel
  • Afyon Çetinkaya'ya sahip çıkmadı, umutlandık

Afyon Çetinkaya'ya sahip çıkmadı, umutlandık

Ali Çetinkaya'ya eleştirilerini sürdüren MTTB üyeleri, 'Afyonlular Ali Çetinkaya'ya sahip çıkmadı. Umutlandık' diyerek Çetinkaya'ya sahip çıkanları suçladı Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği büyük devlet adamlarından merhum Ali Çetinkaya'ya yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Milli Türk Talebe Birliği yöneticileri, son açıklamalarında, 'Afyonkarahisarlılar Ali Çetinkaya'ya sahip çıkmadı. Mücadelemizi sürdüreceğiz' dediler.Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şube Başkanı Salih Ağbalık Ali Çetinkaya'ya [&hellip]

Afyon Çetinkaya’ya sahip çıkmadı, umutlandık

Ali Çetinkaya’ya eleştirilerini sürdüren MTTB üyeleri, “Afyonlular Ali Çetinkaya’ya sahip çıkmadı. Umutlandık” diyerek Çetinkaya’ya sahip çıkanları suçladı

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği büyük devlet adamlarından merhum Ali Çetinkaya’ya yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Milli Türk Talebe Birliği yöneticileri, son açıklamalarında, “Afyonkarahisarlılar Ali Çetinkaya’ya sahip çıkmadı. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dediler.
Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şube Başkanı Salih Ağbalık Ali Çetinkaya’ya ve Afyonkarahisarlılar’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Çetinkaya’ya sahip çıkanların azınlıkta kaldığının ortaya çıktığını belirterek, sahip çıkanları eleştiren Ağbalık açıklamasında şunları söyledi:
“MTTB Afyonkarahisar Temsilciliği olarak geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize, İstiklal Mahkemeleri zulmü ile ismi özdeşleşen Kel Ali lakaplı Ali Çetinkaya’nın bu çağda bile ilimizde birçok kurumda isminin yaşatılmasına son verilmesi çağrısında bulunmuş idik. Buna yalnızca CHP İl Teşkilatının ve bazı derneklerin olumsuz tepki göstermesi, bizleri ziyadesiyle umutlandırmıştır. Afyonkarahi-sar, “resmî tarih” kayıtlarında “bir” “kahraman”lığı yazılı; ancak, gerek Ankara İstiklal Mahkemeleri’ndeki cellâtlığı, gerek Meclis’te Ardahan mebusu Halit Paşa cinayetindeki tetikçiliği, gerekse TEMAŞAV yolsuzluğundaki başrolü tartışmasız olan Ali Çetinkaya’yı, sırf hemşehrilik duygusuyla sahiplenmemiştir ve sahiplenmeyecektir. Geçtiğimiz günlerde ölüm yıl dönümü gerçekleşen, sırf bir vicdan sahibi olduğu için işgalci İsrail tarafından öldürülen Rachel Corrie’nin bir sözünü hatırlatmak isteriz: “Zulüm bizdense, ben bizden değilim.” Evet; zulüm kimdense, biz ondan değiliz. Biz; zalimlerden, Ali Çetinkayalardan değiliz. Ali Çetinkaya da bizden değildir; hemşehrimiz değildir; Afyonkarahisarlı değildir. Bu gerçeklere tepki gösterenlere sesleniyoruz: Biz, Milli Türk Talebe Birliği üyeleriyiz. Tarihimizi sizden çok daha iyi biliyoruz. Önyargılarla ve yalanlarla olaylara yaklaşmıyoruz. Hele; sırf aynı şehirdeniz, hemşehriyiz diye körü körüne bir zalimin, zalimlerin yanında yer almıyoruz. Bizler; kim olursa olsun, zalimlere karşı mazlumların yanında olduğumuzu ve olacağımızı tekrarlıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme