Afyon Caz'da Josefina fırtınası – Kocatepe Gazetesi

Anadolu'da düzenlenen ilk ve tek caz festivali olma özelliğini sürdüren 16'ıncı Afyonkarahisar Caz Festivali, yerli ve yabancı 50'yi aşkın sanatçının katılımı ile başladı. NG Afyon Hotel'de düzenlenen açılış konserinde Çek Sanatçı Josefina Zampova ve grubunu sahne aldı. Güçlü sesi ve güzelliğinin yanı sıra güçlü sesiyle dikkat çeken Zampova, sempatik tavırları izleyenlerin yüzünü güldürdü. Zampova'ya gitarda [&hellip]

Anadolu’da düzenlenen ilk ve tek caz festivali olma özelliğini sürdüren 16’ıncı Afyonkarahisar Caz Festivali, yerli ve yabancı 50’yi aşkın sanatçının katılımı ile başladı. NG Afyon Hotel’de düzenlenen açılış konserinde Çek Sanatçı Josefina Zampova ve grubunu sahne aldı. Güçlü sesi ve güzelliğinin yanı sıra güçlü sesiyle dikkat çeken Zampova, sempatik tavırları izleyenlerin yüzünü güldürdü. Zampova’ya gitarda Vlado Miklas, basgitarda David Herzig ve davulda da Michael Nosek eşlik etti. Konser sonunda uzun süre ayakta alkışlanan Josefina Zampova Band’ı Afyonkarahisarlılar ve tatilcilerin yanı sıra Afyonkarahisar protokolü de ilgiyle izledi.
Festival kapsamında Afyonkarahisar’daki çeşitli okullara da giden sanatçılar, gençler ve çocuklarla bir araya gelerek müzik ve çeşitli sanat dallarını sanatçılardan dinleme fırsatı buluyor. Söyleşilere de katılan sanatçılar, okullarda zaman zaman miniklere mini konserler de veriyor. Afyonkarahisar ile Prag arasında dostluk köprüsü olma özelliği de taşıyan Afyonkarahisar Caz Festivali, 11 yıldır Prag Open Caz Festivali’ne kardeş festival olarak Afyonkarahisar’ın adını uluslararası platformlarda da duyuruyor.
1-7 Haziran tarihleri arasından devam edecek Afyonkarahisar Müzik Festivalinin konserleri ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştiriliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme