• Haberler
  • Genel
  • Afyon, Cafer Hoca’ya ağlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon, Cafer Hoca’ya ağlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni, eskrim sporuna büyük hizmetleri geçmiş, öğrencilerinin biricik ‘Cafer Hoca’sı 38 yaşındaki Cafer Ünal dün sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi Afyonkarahisar’ın eskrim antrenörlerinden Cafer Ünal, 4 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti. Geçen hafta Perşembe günü geçirdiği beyin rahat-sızlığı sonucu hastaneye kaldırılan ve bilincini kaybeden Cafer Ünal, Afyonkarahisar’da kontrolleri yapıldıktan [&hellip]

Afyon, Cafer Hoca'ya ağlıyor

Afyonkarahisar Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni, eskrim sporuna büyük hizmetleri geçmiş, öğrencilerinin biricik ‘Cafer Hoca’sı 38 yaşındaki Cafer Ünal dün sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi

Afyonkarahisar’ın eskrim antrenörlerinden Cafer Ünal, 4 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti. Geçen hafta Perşembe günü geçirdiği beyin rahat-sızlığı sonucu hastaneye kaldırılan ve bilincini kaybeden Cafer Ünal, Afyonkarahisar’da kontrolleri yapıldıktan sonra beyin tümörü teşhisiyle Ankara’ya sevk edilmişti. Cuma akşamı ambulansla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Cafer Ünal’a burada da yapılan tüm müdahaleler sonuçsuz kaldı. Ankara’da tedavisi yapılan Türkiye Eskrim Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Cafer Ünal, ameliyatlardan sonra verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Acı haber
sevenlerini üzdü

Cumartesi akşam saatlerinde ise acı haber tüm eskrim camiasını ve Afyonkarahisarlıları şoka uğrattı. Özellikle mesai arkadaşları, öğrencileri, Afyon spor çevresi Cafer Ünal’ın sevindirici bir haberini beklerken ölüm haberiyle yasa büründü.

Başı sık sık ağrıyordu

Afyonkarahisarlı milli takım sporcusu, başarılı eskrim antrenörü Cafer Ünal’ın ölüm sebebinin beyin tümörü olduğu tespit edildi. Cafer Ünal’ın mesai arkadaşları da ‘sık sık başının ağrıdığını söylüyordu. Üzerinde durmamış ve başındaki tümör zamanla ilerlemiş” dediler. Doktorlar da Cafer Ünal’ın beyninde tümör oluştuğunu ve tüm cerrahi müdahalelere rağmen Cafer Ünal’ın kurtarılamadığını söylediler.

Çok genç ve başarılarla dolu bir hayat sona erdi

Afyonkarahisar’ın Beyyazı nüfusuna kayıtlı olan eskrim antrenörü Cafer Ünal, bir çok kez milli takım kadrosunda yer almıştı. Halen daha eskrim antrenörlüğü, hakemliği yapan Cafer Ünal, sayısız başarılar kazanmıştı. Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu beden Eğitimi Öğretmenliğini de yapan Cafer Ünal, bir dönem Afyonkarahisar eskrim il temsilciliği görevinde de bulunmuştu. Sporcularının ve öğrencilerinin büyük sevgisini kazanan Cafer Ünal, evli ve 2 çocuk babasıydı. 1974 doğumlu olan Cafer Ünal, 2011 yılında sporcularıyla birlikte turnuvalara katılmıştı.

Eskrim Federasyonu’ndan baş sağlığı

Ünal’ın ani ölümü Türkiye Eskrim Federasyonu’nda da büyük üzüntü yaşattı. Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin acı haberi alır almaz Trabzon seyahatini yarıda kestiği ve Ankara’ya döndüğü öğrenildi. Cafer Ünal’ın vefatıyla ilgili Türkiye Eskrim Federasyonu yazılı bir açıklamada bulundu. Eskrim Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Federasyonumuzun Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Afyon bölgesi hakemi Cafer Ünal, geçtiğimiz gün beyin tümörüne bağı şiddetli baş ağrısı ile başlayan ve daha sonra bilincini kaybetmesine neden olan rahatsızlığının ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ambulansla Afyon’dan Ankara’ya getirilen ve burada Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Cafer Ünal, yapılan tüm cerrahi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cumartesi akşam saatlerinde Cafer Ünal’ın vefat haberi eskrim ca-miasına ulaştı. Sevenleri ve eskrim camiası büyük üzüntü ve şok yaşarken, iş seyahati nedeniyle Trabzon’da olan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, haberi alır almaz seyahatini yarıda keserek Ankara’ya döndü. Cafer Ünal’ın cenazesi yarın (dün) öğle namazını müteakip Afyon İmaret Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Çok değerli MHK üyemiz ve hakemimiz Cafer Ünal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eskrim ca-miasına başsağlığı dileriz.”
Ayrıca Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu da Cafer Hoca için bir taziye çiçeği hazırlatarak cenaze namazına gönderdi.

Sevenleri gözyaşlarını tutamadı

Cafer Ünal, dün İmaret Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin ve mesai arkadaşlarının gözyaşlarıyla memleketi Beyyazı’da toprağa verildi. Cafer Ünal 1974 Afyonkarahisar doğumluydu. Evli ve iki çocuk babası olan Cafer Ünal’ın genç yaştaki ölümü tüm sevenlerine büyük üzüntü yaşattı. Cafer Ünal’ın cenaze namazına, çok sayıda sporcu, beden eğitimi öğretmeni, mesai arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazeye katılanlar gözyaşlarına hakim olamazken özellikle babası ve annesi ayakta durmakta zorlandı. Cami avlusuna yakın bir yerde bir ambulans ve sağlık ekipleri hazır bekletildi. Afyonkarahisar spor çevresi de cenaze namazına akın etti.

Hocalarını son yolculuğunda yalnız bırakmadılar

Cafer Ünal’ın son yolculuğuna öğrencileri de katıldı. Çok sayıda öğrenci cenaze namazı boyunca tabutun etrafından ayrılmadı. Öğrenciler, sırtlarındaki ders çantalarıyla cenaze namazına katılarak hocalarını son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Gözleri dolan ve birbirlerine sarılarak ağlayan öğrencilerin bu davranışı cenaze namazına katılanların da yüreğini burktu.

Tabutu Türk bayrağına sarıldı
Sevenlerinin ‘Eskrimci Cafer Hoca’ olarak tanıdığı Cafer Ünal dün son yolculuğuna uğurlandı. Cafer Ünal’ın tabutu, Türk bayrağına sarıldı.

Haberler ve Fotoğraflar : R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme