Afyon Çadırları İlgi Odağı Oldu

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinde Afyonkarahisar çadırları ilgi odağı oldu.

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin bu yıl 743’üncüsü düzenlendi.
Afyonkarahisar’ı temsilen şölene Dünya Yörük Türkmen Birliği, Karakoyunlular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Ertuğrul Gazi Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Osman Taşpınar ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Afyon Çadırları İlgi Odağı Oldu

“AFYON DERNEĞİ 24 YILDIR ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ZİYARET EDİYOR”

Yörük Şenlikleri hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Ertuğrul Gazi Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Osman Taşpınar, şunları kaydetti: “Derneğimiz 1998 yılında kurulmuş olup Türkiye’deki ilk beş dernek arasındadır. Biz Afyonkarahisar olarak 24 yıldır Ertuğrul Gazi atamızı ziyaret ederiz. İlimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.

Afyon Çadırları İlgi Odağı Oldu

Bilecik Valimizi Söğüt Belediye Başkanı ve emeği geçen tüm çalışanları ve katılımcı dernek ve federasyon üyelerine teşekkür ediyorum. Bu yıl Dernek ve federasyonlarımızdan aşırı bir katılım vardı. Kıl çadırın kurulmadığı hiçbir yer kalmamış. Tertip edilen tüm etkinlikler dolu dolu geçti. Haluk Levent konserinde iğne atsanız yere düşmeyecek şekildeydi. Bizim Federasyon ve dernek olarak iki çadırımız vardı. Çadırımızı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Rahmetli Alparslan Türkeş’in kızı Adana Milletvekili İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ayyüce Türkeş Taş Afyonkarahisar MHP eski Milletvekili Müjdat Kayayerli TRT 1 Dizi sanatçıları, İşadamlarımız Bürokratlarımız ile halkımız ziyaret etmişlerdir.” 

Afyon Çadırları İlgi Odağı Oldu

“AFYON’UN YÖRESEL LEZZETLERİ İKRAM EDİLDİ” 

Osman Taşpınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Program’ın ilk gününde Türkiye’nin her ilinden katılım sağlayan dernek başkanlarımız ve üyelerine Afyonlu Yörük annelerimizin yapmış olduğu bükme ve ağzı açık ikram edilmiştir. İkinci ve üçüncü günlerde ise Afyon Lokumu, Leblebisi ve Keçi derisinden yapılmış olan Yayık ta ayran ikram edilmiştir.

Afyon Çadırları İlgi Odağı Oldu

Bize bu imkânı sağlayan işadamlarımıza, annelerimize, dernek yönetim kuruluma teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Gelecek sene inşallah Valiliğimiz önderliğinde İl Kültür Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığımız ile birlikte ilimizi her alanda en güzel şekilde temsil edeceğimizi umut ediyorum.

Bakmadan Geçme