'Afyon büyük bir atılım gerçekleştirecek'

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Şahin, Afyonkarahisar'da örnek bir belediyecilik sergilendiğini belirtti. Şahin, Bölgesel Zafer Havaalanı'nın açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar'ın büyük bir atılım gerçekleştireceğini kaydettiİçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı [&hellip]

“Afyon büyük bir atılım gerçekleştirecek”

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Şahin, Afyonkarahisar’da örnek bir belediyecilik sergilendiğini belirtti. Şahin, Bölgesel Zafer Havaalanı’nın açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar’ın büyük bir atılım gerçekleştireceğini kaydetti
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar Belediyesi’nin örnek bir belediyecilik sergilediğini söyledi.
Bölgesel havaalanın tamamlanmasıyla birlikte Afyonkarahisar’ın dünyaya açılacağını ifade eden Bakan İdris Naim Şahin, “Afyonkarahisar’ın yurt dışında büyük bir potansiyeli var. Havaalanı tamamlandığında yurt dışındaki gurbetçilerimiz de daha sık geleceklerdir. Yine termal otellerde yurt dışından pek çok müşteri çekecektir. O zaman Afyonkarahisar çok daha hızlı bir gelişim gösterecektir. Belediye Başkanımızı da şehrin gelişimine katkı noktasında çok gayretli gördüm. Bundan son derece mutluluk duydum. Valilik ve Belediye işbirliği ile kentin kısa sürede büyük bir atılım gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi.
“Ağlayıp sızlanma derdinde değiliz”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise büyük yatırımların yanı sıra alt ve üst yapı hizmetleri, parklar, çocuk oyun alanları gibi rutin belediyecilik işlerinin de sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.
İller Bankası gelirlerinin artması ve uygulanan tasarruf politikasıyla yıllık yatırım oranlarında büyük artış olduğunu anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Biz kesinlikle ağlayıp, sızlanmak derdinde değiliz. 2009’da teslim aldığımızda belediyeyi personel maaşlarını bile ödemekte zorluk çeken bir haldeydik. Belediyemizin yıllık yatırım ortalaması ise 10 milyon liraydı. Bizde 2009 yılında 10 milyon liralık yatırım yapabildik. 2010’da 26 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yılki hedefimiz yatırım miktarımızı 40 milyon liraya çıkarmaktır. Bu yatırımı yaparken de hiç borçlanmadan yapıyoruz. İller Bankası’ndan ya da özel bankalardan kredi almıyoruz. Bunlar tabi sizlerin güzel çalışmalarıyla oluyor. 2010 yılında İller Bankası’ndan aldığımız pay bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında arttı. Birde kendimiz tasarruf tedbirlerini ortaya koyarak kaynak oluşturuyoruz. 2010 ve 2011 yılında hiçbir yerden para almadık. İlk defa da İller Bankası’na borçlanmadı Afyonkarahisar Belediyesi. Yaklaşık 12 milyon liralık araç-gereç ve ekipman aldık. Bunları da alırken borçlanmadık hepsinin ücretini de nakit olarak ödedik. Birde 2010 yılında Bakanlar Kurulumuzun aldığı karar gereği İller Bankası’na borçlanmayan belediyelerin kesintisi yüzde 40’tan yüzde 25’e düşürüldü. Bizim buradan da gelir artışımız söz konusu” ifadelerini kullandı.
Masa örtüsü hediye etti
Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, günün anısına Bakan İdris Naim Şahin’e Osmanlı kapı motifinin el işlemesiyle yapıldığı bir masa örtüsü hediye etti. Ziyarete İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Eyüp Tepe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser katıldı.

Bakmadan Geçme