Afyon Büro Memur-Sen'den Güçlü Çıkış: Tehdit Değil Teklif, Zafer Değil Sefer!
Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Keskin, seçim öncesi genel kurul toplantısında konuştu. Keskin, 'Gurur yok, tahakküm yok, ihtiras yok. Vazife var, emanete sahip çıkma var. İnançla beslenen çalışma var. Zafere değil sefere endekslenmiş bir ruh var. Çünkü buna hepimizin ihtiyacı var' dedi.
Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şubesinin 4’üncü olağan genel kurul toplantısı Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcısı Halil Küçükdevlet, Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır, Memur Kültür Sen İl Başkanı Adalet Atacan, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Muharrem Coşkun ve sendika üyeleri katıldı.
Toplantı Hafız Samet Kırka tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büro Memur Sen sinevizyon gösterimi izlendi.
Genel kurul divanı Eğitim Bir Sen Üniversite Şube Başkanı Vehbi Gülseren’in başkanlığında; Toç Bir Sen Şube Başkanı Muhammet Erdal, Enerji Bir Sen İl Temsilcisi Hüseyin Karaşahin’den oluştu.
“SENDİKACILIK DİLİNİ TEHDİTLERLE DEĞİL TEKLİFLERLE DEĞİŞTİRDİK”
Toplantının açış konuşmasını Büro Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Başkan Adayı Ali Keskin yaptı. “Bizim Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına, erdemliler hareketidir.” diyen Keskin, “Çağın gereklerine göre, emek kavramını fıtrata uygun ve yeniden tanımlayarak, sivil özgürlük ve hak arama kervanına revan olduk. Menzil uzun yol engebeli idi, inanç azığına kararlı bir emek anlayışı ekleyerek yola çıkıldı. Saygın emek ve helal ekmek mücadelesine sivil toplum, özgür birey ve demokratik devlet hedefi de ilave edildi. Üyesini düşünen, devletini büyüten akademik hizmet sendikacılığı Büro Memur–Sen’le hayat buldu. Tehditlerle değil tekliflerle Sendikacılığın dilini değiştirdik. Bu ilkeli duruşu, insana saygıyı esas alan, emeğe değer veren anlayışı ile Büro Memur Sen gün be gün güçlenmiştir. Kim olursa olsun zalimin karşısında, mazlumun yanında olmuştur.” ifadelerine yer verdi.
“ULAŞMADIĞIMIZ İLÇE, DOKUNMADIĞIMIZ GÖNÜL KALMADI”
Yönetim olarak her alanda üye menfaatini gözettiklerinin altını çizen Keskin, “Yönetim olarak hizmet bayrağını devraldığımız günden bugüne kadar, faaliyet raporunda okunulacağı gibi mümkün olan her alanda üyemizin yanında olmaya gayret ettik. Her yıl birkaç gün süren kültür gezileri tertipledik. Çeşitli alanlarda eğitim programları koordine ettik. Tüm kurumlarda ayrı ayrı kurum yemekleri ile ilçelerde de ilçe yemekleri münasebetiyle tanışıklığı artırmaya çalıştık. Her yıl promosyon çalışmalarını yönetim olarak gerçekleştirip, üyelerimizle irtibatı artırmanın mutluluğunu yaşadık. Birçok kurumda disiplin kuruluna sevk edilmiş haklı üyelerimizin, haklarını korumak için savunmalar verdik davalar açtık. Gitmediğimiz kurum, ulaşmadığımız ilçe, dokunmadığımız gönül kalmadı. Bu çalışma ve gayreti muhataplarımız da karşılıksız bırakmadı. Her yıl üye sayımızı artırarak yükseldik ve kendimize yeni ufuklar çizdik. Bu gücü ve enerjiyi veren siz değerli kardeşlerime yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum. Mevla bizi sizsiz, sizi de bizsiz bırakmasın.” ifadelerini kullandı.
“SENDİKACILIĞIN SÖZÜNÜ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Yürütülen tüm faaliyetler ve daha sayamadığını belirttiği, birebir iletişimle çözmeye çalıştıkları sorunların karşılığını üye artışı olarak aldıklarını ifade eden Keskin, “Bizim nihai amacımız bu olamaz tabi ki. Sendika olarak tarihi bir görev yerine getiriyoruz ve bu ülkeye olan borcumuzu ödüyoruz. İnsanların hızla ötekileştirildiği, toplumun kamplara ayrıldığı, birbirimize ve farklı görüşlere tahammülsüzlüğün tavan yaptığı bugünlerde, sendikal hareketin gönüllü erleri olarak; özelde kamu çalışanları, genelde ülke insanı için, bayrak için, namus için, istikrar için ve devlet için yapılan olumlu, iyi, güzel tüm konularda fikrimizi ve desteğimizi esirgemedik. Bu coğrafya için, kadim medeniyet değerlerimizin yeniden neşvü nema bulması, hükümferma olması için her türlü fedakârlığa hazırız. Lakin büyüyen Türkiye’den refah payımızı talep etmekten de geri durmadık, durmayacağız. Demokratik sivil bir örgüt olduğumuz bilincini kuvvetlendirerek, sendikacılığı olması gerektiği zemin ve şartlarda icra etmeye ve bu niteliklere ulaştırmaya çalışacağız. Yol uzun yük ağır olsa da bu alanı boş bırakmanın bedelini çok ağır ödedik. Bir daha ödemeye de alanı boş bırakmaya da niyetimiz yoktur. Sendikacılığın sesini değil sözünü yükseltmeye devam ediyoruz.” dedi.
“HİZMET ALANLARINDA MEŞALEYİ TAŞIYAN TEK SENDİKAYIZ”
Büro Memur-Sen yetkili olduğu hizmet alanlarında ışığı gösteren, ışığı yakan ve meşaleyi taşıyan sendika olduğunun altını çizen Keskin, şöyle konuştu:
“3600 Ek gösterge hakkında 4 meslek grubuyla ilgili açıklama yapılır, bir saat sonra ‘Bu Adil değil, doğru ve hakça değil diyerek’ ilk meşaleyi yakan Büro Memur- Sen’dir. Bir hafta kesintisiz eylem takvimini hazırlar ve mücadeleye başlar. Mecliste yasalaşma sürecini titizlikle takip edip birçok eklemeler yapılması için mücadele eder ve başarılı olur. Birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilene kadar da mücadeleden geri durmayacaktır. EYT süreci duyurulur. SGK çalışanlarının haklarını korumak için yine Büro Memur-Sen sahadadır. Konunun vahameti, istatistik ve mantıkla izah edilerek eylem planı hazırlanır ve uygulamaya konulur. Toplu Sözleşme ile imza altına alınan birçok iyileştirmenin hayata geçirilmesi ve kazanılmış haklarda sıkıntı yaşanması nedeniyle Genel Başkanımız Yusuf Yazgan ve ekibi Bolu’dan Ankara’ya kadar yürüyüş kararı alır ve her gün ülke gündeminde haklarımızın geliştirilmesi için etkili haberler yapılır, dikkatler çekilir. Bolu’da Ankara’da birçok miting ve basın açıklaması icra edilir. Sayıları 140.000’i bulan Yardımcı hizmetlilerin kangrene dönüşmüş sorununun çözümü için çalışan yine Büro Memur-Sen’dir.” diye konuştu.
“İNANÇLA BESLENEN ÇALIŞMA VAR”
Başkan Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında servisler sıkıntıya düşer devreye Büro Memur-Sen girer. Yemek ve giyim yardımında adaletsizlikleri gündeme yine Büro Memur-Sen taşır. Yol açık kardeşim, sen yeter ki yola çık. ‘Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete râm ol. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.’ Son olarak yapılan çalışmalardan Türk Telekom anlaşması ile üyelerimize ciddi bir destek sağlanmıştır. Memur-Sen ‘Markalarla İşbirliği.’ avantaj uygulaması ile harcarken de kazanım oluşturacak yüzlerce indirim anlaşması dijital platformda üyelerimizin kullanımına sunulmuştur. Gurur yok, tahakküm yok, ihtiras yok. Vazife var, emanete sahip çıkma var. İnançla beslenen çalışma var. Zafere değil sefere endekslenmiş bir ruh var. Çünkü buna hepimizin ihtiyacı var.”
Toplantı kurul raporlarının okunup ayrı ayrı ibrası ile tamamlandı.
Haberin videosu için:
https://www.facebook.com/share/r/1A7Qxhnc7H/
https://x.com/KocatepeGzt/status/1900921135060975995
https://www.instagram.com/reel/DHOT6p3vu4C/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==