Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon bu yıl da eğitimde 60’ıncı sırada yer aldı”

“Afyon bu yıl da eğitimde  60’ıncı sırada yer aldı”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Afyonkarahisar’da eğitim ve öğretimin “imdat” dediğini
belirterek, “Bu yıl da Afyonkarahisar geçen yıl olduğu gibi 81 il içerisinde eğitimde 60’ıncı oldu. İYİ Parti olarak diyoruz ki; eğitim öğretim ilimizde imdat diyor. İmdat çağrısını duyun, yavrularımıza acıyın” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında eğitim öğretim alanındaki başarısızlıktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
“NİÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ
DİKKATE ALMADINIZ?”
Partisinin Türkiye’de sevgi ve güven kazanarak kuruluşunu tamamlamış bir parti olduğunu belirten İnkaya, “Partimiz milletvekili ve Mahalli İdareler Genel seçimlerine zor şartlarda katılarak başarıyı yakalamaya çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuştur. İlimizde merkezde ana muhalefet partisidir. Yani İktidar partisi AKP’den sonra en çok oy almış bir partidir. Şimdi İktidardaki Parti AKP’ye soruyorum. Niçin Milli Eğitim konusundaki görüş, yol gösterme, tavsiyelerimizi ve çözüm yollarımızı dikkate almadınız?” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
YILLARDIR LGS’DE BAŞARISIZ”
Bu yıl da Afyonkarahisar’ın geçen yıl olduğu gibi 81 il içerisinde eğitimde 60’ıncı olduğunu dile getiren İnkaya, “Yazık, çok yazık. Yazık bu çocuklarımıza çok yazık oluyor. İYİ Parti olarak bu ülkenin sorunlarına işaret ederken, iktidara sahip olanları utandırmak istemiyoruz. Ancak, öneri ve görüşlerimizin, akıl süzgecinden geçirilerek düşünülmesini istiyoruz. Biz kötü değiliz. Siyaseti size zarar vermek için de yapmıyoruz. Ortada bir gerçek var. İlimiz eğitimde LGS Liseye geçiş sınavlarında yıllardır başarısız. Bu konuda ciddi bir çalışma yapmıyorsunuz. Bu konuda İYİ Parti’nin sorduğu sorulara cevap veremiyorsunuz. Gösterdiği çözüm önerilerini dikkate almıyorsunuz. Bir atasözümüzdeki gibi Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var.” diye konuştu.
“SONUÇLARA GÖRE 15 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLER 7 YAŞ SEVİYESİNDE”
LGS’deki başarısızlığın çözümüne yönelik önerileri sıralayan İnkaya şöyle konuştu: “Önerilerimiz; Milli Eğitim Müdürlüğü’nde LGS’deki başarısızlığı değerlendirecek bir komisyon oluşturulmalı. Bu komisyona mesleğinde başarılı çalışan ve emekli öğretmen ve eğitimciler çağrılmalı. Alınan kararlar derhal uygulamaya geçirilmeli. Yapılan iş ve uygulamalardaki başarı ölçülmeli. Bu komisyona muhalefet partileri de üye göndermeli. Bildiğiniz gibi LGS sınavları beceri temelli, mantık, muhakeme yeteneği ölçen bir sınavdır. Bu sınav sonuçlarına göre genellemede ilimizde ki 8. Sınıfta 15 yaşındaki öğrencilerimiz 7 yaşındaki normal bir öğrencinin davranış, mantık ve becerilerini gösteriyor demektir. İYİ Parti olarak diyoruz ki; eğitim öğretim ilimizde imdat diyor. İmdat çağrısını duyun, yavrularımıza acıyın.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi