Afyon bizi hiç yalnız bırakmadı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini kurduğu Afyonkarahisar'ın il kongresinde 46 dakikalık bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Afyonkarahisar'dan övgüyle söz etti.ERDOĞAN YÜZDE 65 EVET'ETEŞEKKÜR ETTİCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar kongresinin kutlu, geleceğin aydınlık olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Afyonkarahisar'ın tüm ilçe, mahalle ve köylerindeki vatandaşlarına selamlarını ileten Erdoğan, [&hellip]

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini kurduğu Afyonkarahisar’ın il kongresinde 46 dakikalık bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Afyonkarahisar’dan övgüyle söz etti.
ERDOĞAN YÜZDE 65 EVET’E
TEŞEKKÜR ETTİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar kongresinin kutlu, geleceğin aydınlık olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Afyonkarahisar’ın tüm ilçe, mahalle ve köylerindeki vatandaşlarına selamlarını ileten Erdoğan, “Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarımızda vazife yapmış tüm kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ahrete intikal etmiş olanlara Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Kongremizin şehrimiz için, Afyonkarahisarımızla özellikle ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Görevi devir eden dava arkadaşlarıma partim adına teşekkür ediyor, bayrağı devir alanlara Yüce Mevla’dan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Sözlerimin hemen başında Afyonkarahisar 16 Nisan halk oylamasında ki yüzde 65’lik evet oranı sebebiyle şükranlarımı sunuyorum. Halk oylamasından yaklaşık bir ay önce 15 Mart’ta buraya geldiğimde verdiğiniz sözü tuttuğunuzu görüyorum. Milli mücadelenin, kurtuluşun, kuruluşun şehri Afyon yola çıktığımızdan beri bizi hiç yalnız bırakmadı” dedi.
AK PARTİ’NİN TEMELİ AFYON’DA ATILDI
Partisinin temellerini 17 yıl önce Afyonkarahisar’da attıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’nin kurulduğunu belirtti. İmaret Camii’n de Cuma namazını kıldıktan sonra kendisini Afyon halkının  “Başbakan Erdoğan” sloganlarıyla karşıladığını dile getiren Erdoğan, “Biz sizin teveccühünüzle seçimlerden birinci parti olarak çıktık. Önce Başbakan ardından Cumhurbaşkanı olarak ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bunun için Afyonkarahisar’ın gönlümüzde ayrı bir yeri var. Karahisar Kalesine ithafen yazılmış olan o güzel Afyon türküsünde, ‘Karahisar Kalesi yıkılır gelir. Zülüfler gerdana dökülür gelir. Bir yiğitte sevdiceğini alamazsa yaşlar gözünden dökülür gelir. Yayladan gel allı gelin yayladan, kesme umudunu Kadir Mevla’dan. Ver elini karlı dağlar aşalım, bayramlaşalım’ sözleri var. Bizler Kadir Mevlamıza güvenerek 17 yıldır el ele verip nice karlı dağları, nice bitip tükenmez gibi görünen ovaları aştık. Ülkemizi yokluktan, yoksulluktan, yolsuzluktan, umutsuzluktan çıkardık. Ekonomisi ile alt yapısıyla, dev yatırımlarıyla, uluslar arası alanda ki gücüyle fersah fersah ilerilere taşıdık” diye konuştu.
“SIKINTI OLURSA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
“Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eyvallah. Zaten buna inandığımız sürece mesele yok. Mesele yok, korkaklar zafer anıtı dikemez. Kızılelma biten bir nokta değil sonsuzluktur. İnşallah bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Son nokta Allah’ın izniyle şehadettir. Şu anda sıkıntı yok. Olduğu anda zaten beraber yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR
TAŞIMA İLE OLMAZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisarlılar’ın büyük bir merakla beklediği “büyükşehir olma” meselesinde de açıklamalarda bulundu. Erdoğan Afyonkarahisar’ın büyükşehir hayalinin nüfusa bağlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda, “Afyonkarahisar büyükşehirin adayı. Doğumlar artarsa 2019’a kadar büyükşehir olur. Taşıma ile olmaz. Taşıma su ile değirmen dönmez. En geç bir sonraki seçimde Afyon büyükşehir” dedi. Afyonrkarahisar’a yaptıkları yatırımları da dile getiren Erdoğan, “18 milyarlık, eski parayla 18 katrilyonluk yatırım yaptık Afyon’a. 1-2 ay içinde yeni salonumuz da açılıyor. Bu salon belki de son toplantısına sahne oluyor” dedi.
ERDOĞAN SÖZ ALDI
AK Parti’nin Afyonkarahisar teşkilatlarından önümüzdeki seçimler için çalışma sözü alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “yüzde 65’in üstünü istiyorum” dedi. Parti teşkilatlarına seslenirken, “Ana kademe! Şöyle bir kalkın bakalım” diyen Erdoğan, “2019’a kadar kapı kapı dolaşmaya var mısınız?” diye sorunca salondan “varız” sesi yükseldi. Partisi’nin Kadın Kolları üyelerin ede seslenen Erdoğan, “Hanımlar! 2019’a kadar ayak basmadık yer bırakmamaya var mısınız” diye sordğunda yine “Varız” cevabını aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi de gençlere soralım, Gençler! Gönülleri doldurmaya var mısınız” dediğinde salon adeta yıkılırcasına “Varız” cevabını aldı. Gençlerin gür sesi ve tezüheratları karşısında memnuniyetini gizlemeyen Erdoğan, “Maşallah, tebarekallah… Gençler Kocatepe’ye çıkıyor muyuz? Afyonkarahisar kararını vermiş, maşallah” tepkisinde bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme